Highlights van deze reis

  • Slapen op de Chinese Muur
  • Terracota leger in Xi'an
  • Panda's in Chengdu
  • Magische rotspilaren & glazen brug in Zhangjiajie
  • Rijstvelden en kastbergen in Yangshuo
  • Slenteren over de Bund in Shanghai
Foto's
Locatie

Backpacken door China met overnachting op de Chinese Muur

China is booming! In de grote steden, zoals Beijing en Shanghai, maakt dit wereldland een razendsnelle ontwikkeling door, terwijl de tijd op het platteland nagenoeg stil staat. Mambo heeft een avontuurlijke rondreis samengesteld, waarin je dit enorme contrast zelf zult ervaren en daarnaast ook de bijzondere plekken van China op unieke wijze beleeft! We bezoeken de moderne steden Beijing en Shanghai, maar gaan ook naar oudere steden zoals Pingyao en Fenghuan en zoeken de mooiste natuurgebieden op. In Zhangjiajie vinden we enorme rotspilaren in mist gehuld en de grootste glazen brug waar je over heen kunt wandelen. Niet aan te raden als je hoogtevrees hebt!

Rondreizen per trein

Deze rondreis door China is een afwisseling van hoogtepunten die je niet mag missen; “off the beaten track” avonturen, actie en ontmoetingen met Chinezen, die je de rest van je leven bij zullen blijven. We reizen per trein van stad naar stad. China heeft een zeer modern treinnetwerk, met hoge snelheidsverbindingen. Om grote afstanden te overbruggen, reizen we een aantal keer per nachttrein. Aangekomen op een nieuwe bestemming reizen we met een eigen bus naar de mooiste en meest interessante plekken van China!

Slapen op de Chinese Muur

Natuurlijk ben je niet in China geweest als je niet op de Muur bent geweest, maar slapen op de Chinese Muur is helemaal een unieke beleving! Wanneer de grote toeristenmassa's de muur verlaten, komen wij aan en hebben we alle tijd om een mooie hike te maken over de muur. Tegen zonsondergang halen we de kampeermaterialen uit de bus en klimmen we in een half uur naar een wachttoren op de muur, onze slaapplek voor de nacht. Nog voor zonsopkomst staan we op om te genieten van het mooiste moment van de dag om de Great Wall te bekijken. Geniet van de stilte en de mooie vergezichten bij zonsopkomst. Wie schiet de mooiste foto's?