Rondreis Baltische Staten 13 dagen ...

Highlights van deze reis

  • Voor echte cultuursnuivers
  • Ervaar dit onontdekte stuk Europa vol prachtige natuur
  • 3 klassieke, culturele hoofdsteden
  • Genieten bij de Koerse Schoorwal; per boot of per kajak
  • Met de ferry naar het pittoreske en historische Saaremaa eiland
Foto's
Locatie

Drie onbekende maar indrukwekkende landen

Drie landen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen? Check. Drie indrukwekkende hoofdsteden in minder dan twee weken? Check. Een perfecte balans tussen avontuur in de natuur, cultuur proeven in de steden en het échte Baltische leven ontdekken? Check, check en check!

Op de Baltische manier

Tijdens onze rondreis door de Baltische staten maak je het allemaal mee; in een lekker tempo reizen we door deze drie landen en ontdekken we alle verborgen wonderen in de regio. Zo proeven we lokale gerechten, hiken we door de uitgestrekte nationale parken, zoeken we het water op per boot of kajak en leren we over de rijke geschiedenis van deze voor Nederlanders onbekende landen. De locals delen maar al te graag hun cultuur met ons; of het nu de vissers zijn bij de Minija rivier in Litouwen of de bewoners op het bijzondere Saaremaa eiland bij Estland. Aan het einde van de reis weten we de echte betekenis van leven op de Baltische manier!

Hoogtepunt na hoogtepunt

We reizen van hoofdstad naar hoofdstad, maar bezoeken onderweg onder andere middeleeuwse steden als Kuressaare, kleine vissersdorpen als Minija, uitgestrekte natuurparken en een aantal indrukwekkende monumenten en musea. We komen ook helemaal tot rust op het pittoreske Saaremaa eiland, de ferrytocht erheen brengt je nog meer in de vakantiestemming! Er is natuurlijk ook tijd voor actie; zo ontdekken we de Litouwse hoofdstad Vilnius per fiets en kunnen we ervoor kiezen om te kajakken in de duinen bij de Koerse Schoorwal. We ontdekken het gezellige Riga, de hoofdstad van Letland, ter voet en met de bus, maar je kan de Estlandse hoofdstad Tallinn zelfs vanuit de lucht bewonderen als je een echte adrenalinejunkie bent. Kortom, deze reis zit vol hoogtepunten en je zal je zeker niet vervelen!

Écht lokaal

Tijdens deze reis worden we mee op avontuur genomen door de lokale bevolking van de drie Baltische Staten. We worden uitgenodigd voor het diner, worden gebracht naar de prachtigste plekjes in de natuur en er wordt verteld over de geschiedenis van deze landen; van de middeleeuwen tot de wereldoorlogen en onafhankelijkheid. De mensen uit deze regio zijn enorm sociaal en hebben altijd zin in een praatje, dus gezelligheid is ook een garantie! Na deze reis zijn de Baltische staten niet meer onontdekt; wees nu één van de eerste om deze mooie landen te bereizen. Wie had ooit gedacht dat Europa ook deze unieke ervaringen te bieden heeft?