Highlights van deze reis

  • Vriendelijkste bevolking van heel Zuidoost-Azië
  • 2-daagse trekking in Hsipaw
  • Treinrit over het Gokteik Viaduct
  • Bijzondere overnachtingen bij de Birmezen thuis
  • Zonsopgang tussen de tempels in Bagan
  • Vissen samen met de locals in Yenangyaung
  • Motorbike safari van Yenangyaung naar Salay
  • Boottocht over het Inle Lake
Foto's
Locatie

Puur & authentiek Myanmar

Staat een rondreis Myanmar nog op je bucketlist? Dan is het nu het beste moment om deze droom werkelijkheid te maken samen met Mambo! Myanmar is nog puur en authentiek en je zult met open armen worden ontvangen door de lokale bevolking. Schitterende pagodes, prachtige landschappen en de vriendelijkste mensen, Myanmar heeft het allemaal. Wist je dat het land uit Zuidoost-Azië pas een paar jaar open is voor toerisme? Dit maakt het land zo bijzonder en nog zonder massatoerisme.
Zodra je in Myanmar aankomt word je begroet met “Mingalaba”, het lokale “hallo”. Je voelt je hier gelijk welkom. We starten deze reis in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. We verkennen de omgeving per fiets. Voordat we verder reizen naar Hsipaw mag een bezoek aan de reusachtige gouden Shwedagon Pagode niet ontbreken. In Hsipaw maken we een 2-daagse trekking en slapen we bij de locals thuis, een ervaring die je absoluut bij zal blijven! Per trein reizen we over het Gokteik Viaduct naar Mandalay.

Echt van het padje: we gaan off the beaten track!

Een Mambo rondreis is natuurlijk niets zonder een paar off the beaten track avonturen. We gaan van het padje in Yenangyaung & Salay. Hier staat ons een motorbike safari te wachten en we stappen op een bootje om samen met de locals vis te vangen. Ook mag dé highlight van Myanmar, Bagan, niet ontbreken tijdens je reis! We verblijven hier in een chill hostel en hebben alle tijd om de omgeving met duizenden tempels te verkennen. De zonsopkomst is adembenemend! We sluiten onze reis af bij het Inle Lake en tijdens de boottocht denken we terug aan alle mooie momenten die we tijdens deze rondreis hebben meegemaakt. Kippenvel momentje!

Verleng je reis met 4 dagen relaxen op het strand in Ngwe Saung*

Zin om nog een paar dagen te chillen op het strand aan de kust van Myanmar? Boek dan het verlengingspakket bij! De mooie stranden, ongerepte natuur en palmbomen maken dit een perfecte afsluiting van je reis door Myanmar.
*Vanwege het seizoen is deze verlenging is alleen bij te boeken tijdens de reis in oktober.

De highlights van Myanmar