Highlights van deze reis

  • Mooiste treinrit van Kandy naar Ella
  • Olifanten en krokodillen spotten
  • Leven in een boerendorp
  • Surfen in Arugam Bay
  • Wildlife experience in Yala National Park

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)
Foto's
Locatie

Off the beaten track Avontuur in Sri Lanka

Wanneer je met Mambo naar Sri Lanka reist, beland je in een rollercoaster van bijzondere belevingen. Op elke plek weer een nieuw avontuur! We komen op mooie plaatsen die andere reizigers missen, beleven onvergetelijke momenten met vriendelijke Sri Lankanen en staan oog in oog met olifanten en luipaarden tijdens safari’s in nationale parken.

Na Colombo verkend te hebben, ontdekken we dat Sigiriya nóg een rots heeft die beklommen kan worden. De beklimming van Pidurangala is uitdagend, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht op Sigiriya Rock. In de buurt van Kandy gaan we een paar dagen in een boerendorp “wonen”. Wanneer we ontvangen worden met een heerlijk diner, schuiven de nieuwsgierige dorpsbewoners waarschijnlijk aan om hun nieuwe inwoners te verwelkomen. Zullen we een paar flessen Arrack meenemen om te proosten op de gastvrijheid? Niet te veel drinken, want de volgende dag maken we een trekking en spelen we een westrijdje volleybal tegen lokale jongeren. Ook kunnen we een bezoek brengen aan een schooltje en wellicht nog een les geven of een andere activiteit ondernemen met de schoolkinderen. Nadat we onze nieuwe vrienden gedag hebben gezegd, stappen we op de trein voor één van de mooiste treinritten ter wereld en komen uit in het backpackersdorp Ella. Hier kunnen we mooie hikes maken en genieten van mooie vergezichten. Sri Lanka staat bekend om de mooie stranden aan de oost- en zuidkust. Arugam Bay* behoort tot de beste 10 surfspots ter wereld en is een laidback dorp. Wanneer we daar op zaterdagavond zijn, belanden we vast en zeker op de legendarische Mambo’s beachparty. Ons volgende paradijs is het Yala National Park, waar we verblijven in comfortabele tenten voor een echte wildlife ervaring. Vanuit hier kunnen we op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala National Park. Wanneer we de zuidkust verder verkennen komen we uit in levendige Mririssa, waar we met een cocktail in de hand op het strand kunnen chillen. Als laatste bezoeken we Galle, waar we een stuk Hollandse historie vinden.

* Tijdens de wintermaanden komen we niet in Arugam Bay vanwege het regenseizoen aan de oostkust. 

Sri Lanka is een eiland, net zo groot als Nederland en België bij elkaar. Op een relatief klein oppervlak vind je alle ingrediënten voor een perfecte rondreis! Indrukwekkende boeddhistische tempels, heldergroene theeplantages, hoge bergtoppen, natuurparken vol met wildlife, een koloniaal verleden met Hollandse invloeden, de beste golven, paradijselijke stranden om bij weg te dromen en een goedlachse bevolking. 

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis