Groepssamenstelling en vertrekgarantie

Groepssamenstelling

Bij Mambo reis je altijd met leeftijdsgenoten! Wil je graag weten hoe de groepssamenstelling er op dit moment uitziet? Bij Prijzen & Data op de reispagina’s kun je naast de aankomstdatum klikken op de poppetjes om de huidige groepssamenstelling te zien. Je ziet het aantal deelnemers, de verhouding mannen/vrouwen en de leeftijdsopbouw van de groep. De groepssamenstelling is altijd een momentopname en aan veranderingen onderhevig. Hoe dichter de vertrekdatum nadert hoe concreter de groepssamenstelling wordt. De groepssamenstelling bestaat uit boekingen, opties en preregistraties.

 

Vertrekgarantie

Wanneer je een groepsreis boekt wil je natuurlijk graag dat deze ook doorgaat met een leuke groep reisgenoten. Groepsreizen hebben altijd een minimum aantal deelnemers om deze uit te kunnen voeren. Als er voldoende reizigers geboekt hebben dan krijgt een reis de status “Gegarandeerd vertrek”. Op onze website herken je de status van de reis aan de kleur van de knop ‘Boek nu’. Deze is groen als de reis garantievertrek heeft en blauw als dat nog niet het geval is. Wij willen natuurlijk, net zo graag als jij, dat reizen met een zo groot mogelijke groep uitgevoerd worden. Door ervaring uit het verleden weten we dat bepaalde reizen altijd doorgaan. Deze reizen hebben we vertrekgarantie gegeven op basis van historie. Andere reizen hebben die status niet, bijvoorbeeld omdat het een nieuwe bestemming is of dat de reis in een periode valt dat hij soms wel populair is en soms iets minder. Reizigers wachten vaak met boeken tot een reis vertrekgarantie krijgt. Die status kan een reis pas krijgen wanneer er daadwerkelijk boekingen op staan of de verwachting groot is dat de reis uitgevoerd kan worden met een leuke groep reizigers. Wanneer wij een reis de status vertrekgarantie geven dan hebben wij het doel en de verwachting deze uit te voeren. Het kan echter voorkomen dat deelnemers van een reis met vertrekgarantie moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. De vertrekgarantie vervalt op dat moment. Wij zullen in dat geval met je overleggen om een oplossing te vinden. 
 

Wanneer kun je het beste boeken?

Wij raden aan om te boeken zodra je besloten hebt mee te willen met de gekozen reis. Met name in het hoogseizoen kunnen reizen wel eens snel vol raken. Je wil de boot natuurlijk niet missen. Daarnaast is het zo dat de reissommen vermeld bij de reis ook kunnen veranderen. Prijzen van vliegtickets zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid. Elke boeking voor een vlucht wordt als aanvraag in behandeling genomen. Vaak worden vluchten duurder als er later geboekt wordt. Deze eventuele prijsstijgingen berekenen we door aan de klant. We proberen de prijzen actueel te houden op onze website. Wanneer je kort voor vertrek een rondreis boekt dan kan het voorkomen dat we je tegen een meerprijs op dezelfde vlucht als je reisgenoten in kunnen boeken en/of je een alternatieve vlucht voorstellen. Wij nemen daarover direct contact met je op. Je kunt in dat geval kiezen of je akkoord gaat met de wijziging, om zelf een vlucht boeken, een andere vertrekdatum te boeken of kosteloos te annuleren. De boeking is definitief wanneer je akkoord gaat met de voorgestelde wijziging op de reisovereenkomst. Mambo zal dit schriftelijk aan je bevestigen d.m.v. een boekingsbevestiging.