Gaat mijn reis door en wie gaat er mee?

Bij Mambo reis je altijd met leeftijdsgenoten! Maar wie zijn die mensen? We snappen dat je benieuwd bent wie er nog meer met jou op reis gaan en of de reis doorgaat. Je hebt jezelf vast al eens de volgende vragen gesteld: "Hoeveel mensen gaan er mee op reis?" Of "Hoe oud zijn de medereizigers?". Dat zijn vragen waar de groepssamenstelling een antwoord op geeft. Wil je weten wanneer een reis doorgaat? Lees er op deze pagina alles over onder het kopje ‘vertrekgarantie’.

Hoe zie ik wie er mee gaan op deze Mambo reis?

Wanneer je graag wilt weten hoe de groepssamenstelling van jouw reis er op dit moment uitziet, check je allereerst de webpagina van de gekozen reis. Op deze pagina vind je onder de tab ‘Prijzen & Data’ naast de aankomstdatum een icoontje met de groene poppetjes. Als je hierop klikt, krijg je de huidige groepssamenstelling te zien. 

Mambo Reizen Groepssamenstelling -icoon

Wat zie ik in de groepssamenstelling?

  • Geselecteerde datum van de reis
  • Totaal aantal personen, op basis van boekingen, opties en preregistraties
  • Verhouding mannen/vrouwen
  • Leeftijdsverdeling

Goed om te weten

De groepssamenstelling is altijd een momentopname en kan veranderen. Hoe dichter de vertrekdatum nadert hoe concreter de groepssamenstelling wordt. De groepssamenstelling bestaat altijd uit boekingen, opties en preregistraties.

Momenteel hanteren wij flexibele voorwaarden, wat betekend dat je jouw reis kosteloos kunt omboeken naar een andere bestemming. Dit kan van invloed zijn op de groepssamenstelling en vertrekgaranties.

Wanneer krijgt een Mambo reis vertrekgarantie?

Wanneer je een jongerenreis boekt wil je natuurlijk graag dat deze doorgaat én het liefst met een leuke groep reisgenoten. Om een gezellige en goede uitvoer van onze reizen te kunnen bieden, hebben onze groepsreizen altijd een minimum aantal deelnemers. Dit is van diverse factoren afhankelijk en per reis verschillend. Als er voldoende reizigers geboekt hebben, krijgt deze de status ‘Gegarandeerd vertrek’. Op onze website herken je de status van de reis aan de kleur van de knop ‘Boek nu’. Deze is groen als de reis garantievertrek vertrekgarantie heeft en blauw als dat nog niet het geval is.

Vertrekgarantie op basis van historie

Net als jij willen wij natuurlijk ook dat onze reizen met een goed gevulde groep uitgevoerd worden. Uit ervaring weten we dat bepaalde Mambo reizen eigenlijk elk jaar doorgaan. Deze reizen hebben we vertrekgarantie gegeven op basis van historie. Andere reizen hebben die status niet, omdat het bijvoorbeeld een nieuwe bestemming is of omdat de reis in een periode valt waarbij hij soms wel populair is en soms iets minder.

Wees de eerste met boeken en anderen zullen volgen

Reizigers wachten vaak met boeken tot een reis vertrekgarantie krijgt. Die status krijgt een reis pas wanneer er daadwerkelijk boekingen zijn of de verwachting groot is dat de reis uitgevoerd kan worden met een leuke groep reisgenoten. Wanneer wij een reis de status vertrekgarantie geven dan hebben wij het doel en de verwachting deze uit te voeren.

Het kan voorkomen dat deelnemers van een reis met vertrekgarantie moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst op te zeggen, wanneer het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. De vertrekgarantie vervalt op dat moment. Wij zullen in dat geval met je overleggen om een oplossing te vinden.

Wanneer kun je het beste boeken?

Wij raden aan om te boeken zodra je jouw droomreis hebt gevonden en besloten hebt met ons mee gaan. Met name in het hoogseizoen kunnen reizen snel vol raken. Je wilt de boot natuurlijk niet missen. Daarnaast is het zo dat de reissommen vermeld bij de reis ook kunnen veranderen. Prijzen van vliegtickets zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid. Elke boeking voor een vlucht wordt als aanvraag in behandeling genomen. Vaak worden vluchten duurder als er later geboekt wordt. Deze eventuele prijsstijgingen berekenen we door aan jou. We proberen de prijzen actueel te houden op onze website. Wanneer je kort voor vertrek een rondreis boekt dan kan het voorkomen dat we je tegen een meerprijs op dezelfde vlucht als je reisgenoten in kunnen boeken en/of je een alternatieve vlucht voorstellen. Wij nemen daarover direct contact met je op. Je kunt in dat geval kiezen of je akkoord gaat met de wijziging, om zelf een vlucht boeken, een andere vertrekdatum te boeken of kosteloos te annuleren. De boeking is definitief wanneer je akkoord gaat met de voorgestelde wijziging op de reisovereenkomst. Mambo zal dit altijd aan je schriftelijk aan je bevestigen door middel van een boekingsbevestiging. 

Benieuwd naar de groepssamenstelling en vertrekgarantie van jouw gekozen reis?

Kijk snel verder