Hoe is het nu met... Sri Lanka?

 
Paaszondag 2019 was een zwarte dag. In Sri Lanka werden er acht aanslagen gepleegd verspreid over het land. Een vreselijke gebeurtenis die de gemeenschap hard raakte en vele levens heeft verwoest. Het dagelijks leven kwam stil te liggen. Toerisme kwam tot een stop en ook wij konden de reizen naar Sri Lanka voorlopig niet meer organiseren.

Het veiligheidsniveau werd verhoogd naar 'oranje'. Dit betekent dat je er alleen in uiterste noodzaak naar toe mag reizen. Inmiddels heeft de Sri Lankaanse overheid de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en is het veiligheidsrisico weer teruggebracht naar dat het voorheen was.

Maar hoe is het nu met de veiligheid gesteld? Wij zochten het voor je uit.

Sri Lanka weer op veiligheidsniveau van 2010

Nadat de Sri Lankaanse overheid de verlaging van het risiconiveau heeft doorgevoerd, het Nederlandse ministerie weer een beter reisadvies heeft gegeven én in overleg met het lokale agentschap waarmee wij samenwerken, hebben we besloten de rondreizen naar Sri Lanka weer aan te bieden.

Het veiligheidsniveau stond sinds 2010 op 'geel'. Dat houdt in dat je er wel naar toe kunt reizen, maar dat je rekening moet houden met verscherpte controles door de politie en het leger. Dit heeft weer te maken met de 30-jarige burgeroorlog die tot 2009 actief was. Een land met een indrukwekkende geschiedenis, maar dat je altijd met een gerust hart kon bezoeken.

Goed nieuws dus, redenen genoeg om je reis te boeken:

✔ Beleef het samen, niet alleen

Zoals je weet, bieden wij groepsreizen aan. Super gezellig natuurlijk, maar in dit geval zal het ook een extra gevoel van veiligheid bieden.

Je reist met reisgenoten, een Mambo-reisleider én met lokale gidsen. Van de aanslagen is niets te merken en we komen ook niet op de getroffen plekken. Er vinden uiteraard wel veiligheidscontroles plaats op bijvoorbeeld luchthavens en we raden ook aan om met een gezond verstand op reis te gaan. Daarmee bedoelen we: loop niet ’s nachts door onverlichte straten en loop niet opzichtig rond met je dure bezittingen. We raden aan om een slotje op je rugzak te houden en een moneybelt te gebruiken bij het overbruggen van lange afstanden. Maar dat geldt natuurlijk voor elke reis die je maakt.

✔ Minder drukte, meer onvergetelijke indrukken

Sinds juni is het normale leven van Sri Lanka weer op gang gekomen en ook het toerisme trekt weer langzaam aan.

Je bent dus niet de aller-allereerste toerist die weer voet zet in dit mooie land, maar wel één van de weinigen op dit moment. Het voordeel hiervan is dat je het echte leven in Sri Lanka goed meekrijgt en dat je geen lange wachtrijen bij de highlights van deze reis zult aantreffen. Geen massatoerisme maar het authentieke leven in Sri Lanka wacht op je.

✔ De locals heten je welkom

Tijdens de reis verblijf je o.a. bij de locals thuis. Je zult merken dat de Sri Lankaanse bevolking erg gastvrij en vriendelijk is. Vooral nu zullen ze blij zijn met jouw komst, omdat ook zij de toerisme, de inkomsten en gezelligheid die dit met zich meebrengt moesten missen.

Zoals jij nieuwsgierig bent naar de leefwijze van de Sri Lankanen, zullen zij nieuwsgierig zijn naar jouw Westerse leefstijl. Met de welkomst-curry op je bord en flessen Arrack (Aziatische sterke drank) op tafel, beleef je unieke avonden vol gezelligheid.

✔ Help de lokale economie

Meer redenen heb je niet nodig om dit land te bezoeken. Toch wel? Je steunt ook nog eens de economie en de locals van Sri Lanka door op rondreis te gaan. Jouw onvergetelijke reis, is voor hen weer brood op de plank, of liever gezegd curry in de kom.
 

Bekijk hier de rondreizen in Sri Lanka


Goed om te weten
Nu dat je het einde van deze pagina hebt bereikt en je je geen zorgen meer maakt om jouw veiligheid, hebben we nog twee leuke weetjes voor je:

1. Doordat het toerisme nog moet aantrekken, kunnen wij jou deze reis voorlopig nog voordelig aanbieden! Zowel de reis in oktober 2019, als in februari 2020 kunnen we voor €200 minder aanbieden dan voorgaande reizen. Nee, dit zijn geen ‘too-good-to-be-true prijzen’ maar een kans, ontstaan door een bijzondere situatie, die je moet aanpakken met beide handen. We verwachten zulke lage prijzen vanaf volgende zomer niet meer. Wil je in oktober al op vakantie? Check dan de Reiskalender - Extended Summer en pak nog even korting mee!


2. Sinds augustus heeft de Sri Lankaanse overheid een visumvrije periode ingelast voor 48 landen (Nederland dus ook). Dit betekent dat je voor alsnog de komende 6 maanden geen visum nodig hebt om naar Sri Lanka te gaan. De Sri Lankaanse regering wilt hiermee een signaal afgeven dat toeristen weer welkom zijn.


Heb je toch nog vragen?
Wij kunnen ze beantwoorden. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail.