Vijf redenen waarom reizen met de trein een aanrader is

Reizen met het vliegtuig heb je vast een keer gedaan. En misschien heb je ook weleens een nachtbus gepakt tijdens je reis. Maar heb je ook ervaring met een rondreis per trein? Een interrail reis moet je een keer gedaan hebben. We geven je vijf redenen waarom!

1. Je reist in het ritme van de locals

De trein is in veel landen hét vervoersmiddel voor locals. Doordat je met de trein reist, is de kans veel groter dat je de lokale bevolking ontmoet en je je meer kunt verdiepen in hun levensstijl. Werkt heel relativerend, weten we uit ervaring. Bereid je voor op interessante gesprekken en inzichten die je hele leven bij zullen blijven.

2. In de trein verandert je uitzicht ieder uur 

Door met de trein te reizen ontdek je de omgeving op een andere manier dan je vanuit het vliegtuig of een bus ooit zal doen. Je reist door verschillende landschappen en geniet van prachtige uitzichten. Dat geeft ons #vanhetpadje vibes!

3. In de trein is elke dag anders

De ene keer reis je met de trein door de bergen en de andere keer stop je op het station in een grote metropool. Doordat er continu mensen in- en uitstappen is er in de trein altijd wat te doen. Dat maakt interrailen avontuurlijk.

4. Je hebt tickets die je gehele treinreis dekken

Hoewel je steeds goedkoper vliegtickets kunt scoren, biedt een interrailpas de mogelijkheid om in 1 keer je kosten voor het vervoer te dekken. Ideaal als je zoveel mogelijk plekken in een land wilt bezoeken en een stuk minder gedoe dan continu bij de douane staan.

5. Milieubewust

Bij Mambo is 1 van onze 6 principes 'oog voor cultuur & natuur'. Dat houdt in dat we respect tonen voor de natuur en wildlife. Door met de trein te reizen kan jij hier op een duurzame manier aan bij dragen.

Welke interrail reis kies jij?

Of kijk nog even verder...

Bekijk alle reizen