Highlights van deze reis

  • Voor echte natuur freaks
  • Door valleien, grotten en langs wilde rivieren naar de cultuurrijke steden
  • Raften en kajakken in de wilde Bulgaarse natuur
  • Hike door de vele natuurparken en beklim indrukwekkende bergen
  • Ervaar Bulgarije vanuit hoog in de lucht of juist onder de grond
Foto's
Locatie

In Bulgarije wacht het avontuur je op!

Bulgarije: een land wat rijk is aan cultuur, historie en wonderschone natuurgebieden. Een land wat jarenlang niet gezien werd als een bestemming voor reizigers, maar waar wel zoveel te zien en beleven valt! Daarmee is het natuurlijk een ideale Mambo-bestemming. Het binnenland van Bulgarije kenmerkt zich door de uitgestrekte berggebieden en ongerepte nationale parken die voor veel wildlife als thuis beschouwd wordt. Tijdens deze rondreis door Bulgarije krijg je tal van mogelijkheden om deze natuur van dichtbij te ervaren. Of dit nou op het water is vanuit een kajak, vanuit de lucht hangend aan een zipline of onder de grond terwijl we op expeditie gaan door de vele indrukwekkende grotten. Ook is Bulgarije een echt hike-land; de vele natuurparken bevatten honderden routes waar wij er zeker een aantal van aan zullen pakken! Je zult je verbazen dat je in Europa zó het gevoel kon hebben dat je aan de andere kant van de wereld loopt. Wie had gedacht dat je in Europa zo het gevoel kon hebben dat je aan de andere kant van de wereld rondloopt? Als de natuur en cultuur dat gevoel nog niet genoeg opwekken doet de taal dat wel: Приятно прекарване! 

Actie in de natuur

Tijdens onze rondreis door Bulgarije zien we twee hele verschillende kanten van dit prachtige land. In de steden Plovdiv en Sofia zien we hoe de verschillende generaties en mensen met verschillende achtergronden samenleven en enorm gastvrij zijn tegenover ons als reizigers. Ook krijgen we de kans om meer te leren over de, waarschijnlijk voor ons onbekende, rijke historie van Bulgarije. Maar natuurlijk zijn we voornamelijk in Bulgarije voor de prachtige natuur en de vele avonturen die we kunnen beleven! Per privébusjes reizen we het binnenland door, dwars door de uitgestrekte berggebieden en natuurparken. We bewandelen paden die met het blote oog moeilijk te vinden zijn, zullen hier en daar een flinke klim of daling moeten maken en sommige zullen hun hoogtevrees zelfs trotseren! Dat is nog maar het begin; naast de vele hikes liggen er allerlei toffe activiteiten en avonturen op ons te wachten!

Hoog in de lucht & onder de grond

Ons avontuur begint in Plovdiv; hier vindt onze eerste kennismaking met het land en de cultuur plaats. Echter zullen we al snel de natuur in trekken en krijgen we de kans om vanuit de lucht al ziplinend de indrukwekkende natuur te aanschouwen. Vervolgens ruilen we de lucht in voor de donkere grotten en kunnen we onder andere op expeditie gaan door de langste grot van Bulgarije, de Jagodina grot, die bekend staat als één van de mooiste grotten in Europa. Daar houdt het avontuur niet op! We zullen ook gaan kajakken op het Batak meer en raften op de Strimon rivier, twee unieke ervaringen die voor een gegarandeerd avontuur zullen zorgen. Maar daarnaast zijn er ook nog eens heel veel optionele activiteiten; zo kan je gaan mountainbiken door de Bansko vallei, de Vitosja berg beklimmen of zelfs boven Sofia in een heuse paraplane stappen voor de ultieme adrenalinekick! 

Onze reisleiders nemen je mee op reis

Bij Mambo zit reizen in het bloed, wij hebben de kennis en ervaring om je een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Dat laten we niet graag aan anderen over! Soms slaan we linksaf waar anderen rechts gaan en kijken we altijd nog even om het hoekje of een straatje verder. Je weet maar nooit..

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis