Highlights van deze reis

  • Voor echte natuur freaks
  • Elke dag hiken door de prachtige Wicklow Mountains
  • Overnacht in gezellige gasthuizen in sfeervolle Ierse dorpjes
  • Eindig in Dublin voor een gezellige afsluiter
  • Alles wordt voor je geregeld, je hoeft alleen maar te gaan
Foto's
Locatie

Een uniek avontuur in Ierland

Er is geen beter land om te gaan hiken dan Ierland. De uitgestrekte groene bergen, de blauwe meren, de indrukwekkende rotspartijen en de knusse, charmante dorpjes vormen hét ideale landschap voor een lange tocht. Mambo neemt je mee op dit unieke avontuur door de Wicklow Mountains; een uitgestrekte bergstreek die je regelrecht naar Dublin, de bruisende Ierse hoofdstad, leidt. Onderweg komen we de mooiste uitzichten tegen, nemen we lunchpauzes bij de highlights van de regio en overnachten we in gezellige gasthuizen. Trek je wandelschoenen aan, neem een hap van de frisse Ierse lucht en go! Met een groep gelijkgestemden hiken is natuurlijk veel gezelliger dan alleen, daarnaast leer je onderweg ook nog eens genoeg locals kennen; Ieren weten ook zeker wat van gezelligheid af. Aan het einde van de dag kan je de Ierse pub induiken voor een heerlijk glas Guiness of een heerlijke Ierse maaltijd.  Ierland staat bekend om de heerlijke stoofpotten, maar er zijn ook genoeg vegetarische opties!

Doe het de Wicklow Way

De Wicklow Way is één van Ierlands bekendste langeafstandswandelpaden en loopt door de Wicklow Mountains. De route neemt je mee langs enkele indrukwekkende highlights, waaronder de Glenmalure Valley en de Powerscourt waterval.  We verblijven in dorpjes die gelegen zijn op de meest bijzondere plekken, zo ook het hoogst gelegen dorp van Ierland genaamd Roundwood. Onderweg genieten we van de uitgestrekte groene velden en laten we de bergen en valleien ons leiden. Hiken is natuurlijk enorm gezond én het is daarnaast ook nog eens veel duurzamer, dus is het niet alleen gezonder voor onszelf. We zijn het grootste deel van de dagen in de heerlijke Ierse buitenlucht: doe het de Wicklow Way en ontdek Ierland op een unieke manier!

Hiking met een luxe randje

Tijdens deze 10-daagse reis zullen we maar liefst 90 kilometer afleggen over verharde zandwegen en rotspaden, enkel met onze benen! Dat kan natuurlijk heel wat energie kosten, dus is het heerlijk om aan het einde van de dag in een gasthuis aan te komen. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar, wat dacht je van een typisch Iers ontbijt met ei, bacon en bonen? Vervolgens laden we de spullen in een busje die alles alvast naar het volgende gasthuis brengt, scheelt ons weer tillen! We pakken onze day-packs en vertrekken naar onze volgende bestemming vol frisse energie. Het niveau van de hikes is toegankelijk, daarnaast wordt er gezorgd voor genoeg rustmomenten én kan je altijd op je eigen tempo blijven lopen. 

Follow the leader!

Geen zorgen, gewoon blijven lopen. De Mambo reisleider heeft de kaart en je hoeft enkel maar te volgen. Of je nou op een hoog tempo loopt, of wanneer je wat langzamer gaat; de reisleider zorgt ervoor dat niemand verdwaalt. Zo kan jij gewoon lekker focussen op de prachtige omgeving en de grond onder je voeten. Heb je tips nodig waar je een lekkere lunch kunt scoren? Komt goed! Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de regio? Geen probleem!

Onze reisleiders nemen je mee op reis

Bij Mambo zit reizen in het bloed, wij hebben de kennis en ervaring om je een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Dat laten we niet graag aan anderen over! Soms slaan we linksaf waar anderen rechts gaan en kijken we altijd nog even om het hoekje of een straatje verder. Je weet maar nooit..