Highlights van deze reis

  • Skiën in Italië is 100% sneeuw en 99% zon zeker
  • Perfecte combinatie van de mooiste skitochten en het lekkerste eten
  • Het grootste skigebied ter wereld met 1200 km aan pistes
  • Met de beroemde Sella Ronde en Passo Pordoi
  • Veel meer te doen dan skiën en snowboarden
  • Verblijf in een prachtig recent verbouwd boerderij-hostel direct áán de piste
Foto's
Locatie

Skiën op z’n Italiaans!

Ga mee met Mambo naar Italië en beleef gegarandeerd een wintersportvakantie vol uitdagingen op en buiten de piste. Skiën en boarden in Italië is echt anders dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. De bergen zijn hoger, de zon schijnt vaker en het eten is veel lekkerder. Ga eens naar Italië; niet voor niets wordt dit land onder de Nederlandse wintersporters ieder jaar populairder! 1200 kilometer aan uitdagende pistes. Het hostel ligt direct aan de skipiste Alpe Cermis, dus met 10 seconde sta je op de piste! We verblijven in een gezellig boerderij-hostel waar alles draait om duurzaamheid en je dagelijks kunt smullen van de lekkerste lokale maaltijden. Kom je ook mee naar het prachtige Val di Fiemme voor een unieke wintersportreis? 

Skiën en snowboarden in Val di Fiemme

Het skigebied Val di Fiemme is onderdeel van de Dolomiti Superski, de grootste skiregio ter wereld met ruim 1200 kilometer aan pistes! De Dolomieten is een door Unesco beschermt natuurgebied. Ook fijn: in dit deel van Italië schijnt gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar de zon! De Dolomieten staan bekend om hun ruige spitse bergtoppen die bij zonsondergang dieprood kleuren. Val di Fiemme is voor elke wintersporters een fantastisch skigebied. Freeriders kunnen hier mooie tochten maken en freestylers kunnen zich uitleven in het Funpark. Je kunt je wintersportvakantie zo invullen als je zelf wilt. Onze reisleiding neemt je graag mee op een tocht over de pistes of daagt je uit om mee te gaan op een langere tocht. Wat dacht je van de beroemde Sella Ronde? Iedere skiër of boarder wil deze een keer gedaan hebben. De mogelijkheid om deze befaamde route te doen zit bij de reis inbegrepen! Aan het einde van de dag komen we weer samen voor een goed bord verse pasta en proosten we met een lekker glaasje Limoncello! 

Voor beginners en experts

Heb je nog nooit geskied of gesnowboard? Geen probleem! Je kunt ski- of snowboardles bijboeken en op maandag starten met je eerste les. Je zult al snel merken dat je de blauwe pistes wel aan kunt. Ben je een ervaren skiër of boarder? Er zijn zeker meerdere reizigers uit je groep met ervaring. Hoe leuk is het om met elkaar op pad te gaan? Bij goede en verse sneeuw kun je als expert mee op een mooie off piste tocht onder leiding van een lokale gids (optioneel). Het gevoel van zweven over de verse poedersneeuw geeft een magisch effect! Wil jij je ski- of snowboardkunsten laten zien? De freestylers kunnen zich compleet uitleven in de verschillende funparks met waverides en ramps. De pistes in Italië staan vooral bekend om de prachtige lange afdalingen. Het gebied leent zicht dan ook met name voor het maken van mooie tochten en het gebied is zo groot dat je met gemak iedere dag een andere tocht kunt gaan doen! Zo is er ook de beroemde afdaling Passo Pordoi; die via ongeprepareerde pistes langs grote spelonken en diepe ravijnen gaat. Die wil je gewoon gedaan hebben. En nog een keer! 

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis