Highlights van deze reis

  • Voor echte cultuursnuivers
  • Off the beaten track door Phnom Penh
  • Het rustieke en avontuurlijke leven langs de Mekong
  • Bij de mensen thuis in de echte jungle
  • De machtige tempels van Angkor “away from the crowds”
  • Gezelligheid in Battambang
  • De eindeloze rijstvelden van Kampong Chhnang
Foto's
Locatie

Cambodja; het Koninkrijk der Wonderen

Cambodja spreekt tot de verbeelding. Het land heeft alles waar je nooit aan hebt gedacht. Van de grootste Boeddhistische tempels ter wereld tot een rivier die zich niet voor niets de “moeder van alle wateren” noemt.  De Cambodjanen zijn meerdere malen door reizigers tot meest vriendelijke mensen ter wereld uitgeroepen. Alles kan, niets moet, en alles mag! 

Van de stad tot in de jungle

De reis begint in de hoofdstad Phnom Penh waar we direct beginnen met een geheel andere excursie dan je gewend bent! We sluipen door de steegjes en ontdekken heerlijke eettentjes, typisch Aziatische markten en proeven de Frans koloniale sfeer. De route vervolgt zich naar het noorden waar we echt het rustieke Cambodja beleven. Pagodes, lokale vissersbootjes, dolfijnen en de vriendelijkste mensen die je ooit ontmoet hebt zorgen voor unieke ervaringen aan de Mekong. Vanuit hier duiken we de rimboe in en verblijven we bij de mensen thuis in traditionele houten huizen. We stappen de fiets op en fietsen over zandpaden naar een tempelcomplex dat uit de 8e eeuw stamt. We zullen één van de weinigen zijn hier! 

Hoogtepunt na hoogtepunt

De reis bereikt een ander hoogtepunt: Angkor Wat. We pakken een tuktuk en scheuren door de jungle naar plekjes waar niemand komt om vervolgens via kleine wandelpaden door de jungle en dorpjes bij tempels uit te komen waar Lara Croft geen weet van heeft. We chillen in Siem Reap, gaan los in Bar Street en cruisen over het Tonle Sap meer. Voor het laatste deel van de reis gaan we naar Battambang, de rijstkom van Cambodja. We nemen de tuktuk, pakken de bamboetrein en chillen met een biertje aan de rivier voordat we naar Phnom Penh terugrijden. Maar we stappen het vliegtuig niet in voordat we de rijstvelden van Kampong Chhnang hebben gezien, en de lokale rijstwijn hebben geprobeerd!

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis