Highlights van deze reis

  • Voor echte cultuursnuivers
  • Ga dolfijnen spotten of surfen op de Stille Oceaan
  • Lokaal en duurzaam; verblijf tussen de locals middenin de jungle
  • Leer de salsa dansen en voel het Costa Ricaanse ritme
  • Hike naar één van de tropische lagunes voor ontspanning in de prachtige natuur
  • Zie de uiteenlopende exotische flora en fauna van dichtbij
Foto's
Locatie

Pura Vida in Costa Rica!

Columbus heeft Costa Rica niet voor niks “rijke kust” genoemd. Tijdens de Mambo rondreis kom je in ongerepte natuurgebieden, waar je nog altijd een ongeëvenaarde rijkdom aan natuurschoon en dierenleven ervaart. Ook de pure cultuur en gastvrijheid van de locals weten reizigers keer op keer te verbazen; van de swingende Latin muziek en de heerlijke gerechten gevuld met rijst, bonen, vlees en héél veel smaak tot aan de brede glimlach die elke Costa Ricaan altijd op zijn of haar gezicht heeft. Tijdens de rondreis door Costa Rica reizen we met privébusjes, het openbaar vervoer, per boot en ter voet door nevelwouden, langs vulkanen, tropische stranden en woeste rivieren naar kleine gemeenschappen en grote steden. We ontdekken dit prachtige land tot op het bot!

Ervaar de wilde natuur en een pure cultuur

De ongerepte natuur in Costa Rica verleent zicht perfect voor het avontuur dat we voor ogen hebben. De prachtige uitzichten en wonderbaarlijke natuurlijke schouwspelen liggen achter elke hoek te wachten op de reizigers die de jungle van Costa Rica durven te trotseren. Mambo gaat samen met jou op ontdekkingstocht naar de meest prachtige plekken van Centraal Amerika. Echter is het niet alleen de indrukwekkende natuur die van Costa Rica de ultieme reisbestemming maakt; de gastvrije en vriendelijke locals maken de keuze voor dit pareltje van een land alleen maar makkelijker. Dans de salsa, drink een glaasje heerlijke rum en spijker je Spaans een beetje bij met behulp van de Costa Ricanen die jou maar al te graag alles vertellen over het land waar zij zo trots op zijn!

Vanuit San José de jungle in

We beginnen en eindigen de reis in de hoofdstad San José. Deze concrete jungle biedt een scherp contrast met de rest van het land, maar benadrukt de vele mooie kanten van de Costa Ricaanse cultuur. Vanuit San José bezoeken we verschillende kleine gemeenschappen waar we in gasthuizen zullen verblijven: de lokale families laten je meteen thuis voelen en betrekken je maar al te graag bij het leven zoals zij dat leven. Ook dansen en koken ze maar al te graag met én voor je, als je wilt leren ze je graag alles wat ze weten! Tijdens de reis krijg je ook genoeg kans om al je energie kwijt te kunnen: ga raften op de Rio de Sarapaqui, hike op de Tortuguero Hill of leer surfen op de Stille Oceaan. We duiken letterlijk vanuit de stad de jungle in om vervolgens in de zee te belanden!

Door de locals, met de locals

Deze rondreis biedt een unieke ervaring die mogelijk gemaakt wordt door de lokale bewoners op de route. Costa Ricanen zijn trots op hun land en de prachtige natuur en zijn hier dan ook erg zuinig op. In de kleine gemeenschappen waar wij verblijven speelt duurzaamheid een grote rol en de bewoners zullen ons als reizigers hier ook maar al te graag bij betrekken. Daarnaast worden de activiteiten door de locals georganiseerd: elke ervaring is er één die authentiek is én één waarmee je de lokale bevolking ondersteunt.

Onze reisleiders nemen je mee op reis

Bij Mambo zit reizen in het bloed, wij hebben de kennis en ervaring om je een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Dat laten we niet graag aan anderen over! Soms slaan we linksaf waar anderen rechts gaan en kijken we altijd nog even om het hoekje of een straatje verder. Je weet maar nooit.