Highlights van deze reis

  • Voor echte cultuur snuivers
  • Raften op de Aragvi rivier en een bezoek aan het beroemde Ushguli
  • Reis door de prachtige Svaneti regio vol indrukwekkende uitzichten
  • Bezoek historische gebouwen en hike tot grote hoogtes
  • Ervaar de bruisende hoofdstad Tbilisi en het vakantieoord Batumi
  • Verblijf in gasthuizen en maak Georgië samen mee met de locals
Foto's
Locatie

Ervaar het veelzijdige Georgië op de lokale manier

Georgië is een land met veel verschillende kanten; zowel het landschap als de manier van leven lijkt iedere dag weer een andere wending te nemen tijdens deze rondreis. Of we nu in de levendige hoofdstad Tbilisi zijn, onze tijd in het pittoreske dorpje Kazbegi doorbrengen of wanneer we ontspannen in het zomerparadijs Batumi; iedere dag biedt een nieuwe ervaring. Daarnaast heeft het land een rijke historie die verweven is met religie; we leren over het land door de locals. Zij zullen ons met open armen ontvangen, zodat we Georgië ervaren zoals het hoort.

Actie, avontuur, cultuur en ontspanning

We zullen aan het begin van de reis in een goed tempo door het bijzondere landschap van Georgië reizen. Na een kickstart in het altijd gezellige Tbilisi leren we in de Kakheti regio alles over de wijncultuur van Georgië en ontdekken we het indrukwekkende Vashlovani National Park. In Kazbegi ruilen we onze privébusjes in voor 4x4-wagens en trekken we de natuur in voor een hike in de Sno vallei en een rafting-tocht op de Aragvi rivier. Na een bezoek aan het bekende Ushguli, één van de hoogst bewoonde plekken van Europa, settelen we in het ontspannen Batumi voor wat welverdiende rust. Zo heb jij dé volledige Georgië ervaring!

Eindeloze valleien, wilde rivieren en tropische oorden

Georgië is een land met hoge bergtoppen en diepe valleien, maar heeft ook een tropische kustlijn en uitgestrekte velden van groen. We laten niets aan de verbeelding over en zullen kris kras van hoogtepunt naar hoogtepunt afreizen. Zo aanschouwen we de Takhti Tepha; bijzondere moddervulkanen in het Vashlovani National Park, maar kunnen we ook kiezen voor een motorboottocht op het indrukwekkende Enguri reservoir. We gaan met de kabelbaan naar de Zuruldi berg in de beroemde Svaneti regio en krijgen de mogelijkheid om een prachtige paardrijdtocht te doen in dit gebied. Kortom, tijdens deze reis ervaar je de natuur van Georgië op unieke wijze!

Leer over de geschiedenis door de locals

De lokale bewoners van Georgië nemen ons graag mee op ontdekkingstocht. We worden met een warm welkom ontvangen bij de gasthuizen op enkele locaties tijdens deze reis en de locals betrekken ons maar al te graag bij hun manier van leven. Daarnaast kent het land een rijke geschiedenis en worden er tal van locaties beschermd door UNESCO. We laten de locals ons de weg wijzen naar de mooiste plekken en meest imposante gebouwen. Daarnaast gaan we hands-on leren over de eet- en drink cultuur tijdens verschillende lokale workshops, zoals barbecueën op de Georgische manier.