Wintervakantie Zweeds Lapland | ...

Highlights van deze reis

  • Avontuurlijke winterreis op basis van volpension
  • Vink het Noorderlicht, de huskytocht en sneeuwscooter van je bucketlist
  • Tweedaagse sneeuwschoentocht met overnachting in verwarmde (tipi) tent
  • Ga ijsrijden & ijszwemmen en verleg je grenzen
  • Lokaal eten bij een knapperend haardvuur
  • Ontspannen en tot rust komen in de bloedhete sauna
Foto's
Locatie

Op winterexpeditie door Lapland met overnachting in de wildernis

Ga mee naar Zweeds Lapland voor een unieke winterse jongerenreis! Tijdens deze winterreis naar Lapland werk je zo jouw bucketlist af. Lapland staat bekend om de koude winters (tot wel -20 C!), dikke pakken sneeuw, besneeuwde bossen en bevroren meren. Omstandigheden die garant staan voor een unieke ervaring en de tofste outdoor activiteiten. Tel daar nog de traditionele sauna, knusse stuga’s en een knapperend haardvuur bij op en het plaatje is compleet. 

Begeef je op glad ijs

Tijdens de winter zijn de vele meren die Zweden kent bedekt met een dikke laag ijs. Geheel volgens de Zweedse traditie gaan we ijsvissen en vangen ons eigen avondeten. Mag de adrenaline wel wat sneller gaan stromen? Klim dan op een sneeuwscooter of stap in een rallyauto en ga ijsdriften! Waan jezelf ‘the iceman’ en maak kennis met het ijszwemmen. Er is alvast een stuk ijs weggehakt waarin jij jezelf kunt onderdompelen in het ijskoude water. Brrrrr…  Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Deze Mambo jongerenvakantie zal je niet gauw vergeten.

Tweedaagse wintertrekking 

Een vuurtje stoken terwijl het vriest dat het kraakt en overnachten in een (tipi) tent. Tijdens de tweedaagse sneeuwschoentocht brengen we de nacht door middenin de wildernis van Lapland. De sneeuw legt een witte deken over het uitgestrekte landschap. Onder leiding van een gids kom je op plekken die je zelf nooit had kunnen vinden en zoeken we naar sporen van wilde dieren. Hoe fantastisch zou het zijn wanneer we de eland tegen het lijf lopen? Dit imposante dier is met 400 kg en 2,30 m lengte de koning van het woud. 

Pak je bucketlist er maar bij

Wat is er magischer dan de hemel ’s nachts tot leven te zien komen. Lapland is één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te spotten. Zeker weten dat een huskytocht ook op jouw travel wishlist staat. Dwars door sprookjesachtige bossen en over bevroren meren, trekken de honden vol enthousiasme en een ongekend uithoudingsvermogen jouw slee voort. Na een intensieve dag, kruip je samen met je reisgenoten bij het vuur. Om met een drankje in de hand nog even na te genieten. Ben jij klaar voor de winterexpeditie van je leven?