Highlights van deze reis

  • Spectaculaire trekking in Albanian Alpes
  • Zeekayakken langs de Ionische kust
  • Riverhike in Langarica Canyon
  • Reizen langs eeuwenoude steden en dorpen waar de tijd stil staat
  • Tirana, een jonge en dynamische stad (met geweldig nachtleven)

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Albanië, het laatste verborgen paradijs van Europa

“Albanië, wat moet je daar nou?” Wanneer je deze vakantie boekt dan zul je deze vraag waarschijnlijk vaak gaan horen. Wat zij niet weten en jij (nu) wel, is dat Albanië een adembenemend mooi land is met een heftige maar boeiende historie. Ooit was Albanië het meest geïsoleerde land van Europa. Sinds de val van het communisme ontwikkelt het land zich langzaam tot een veelbelovend vakantieland. De ingrediënten zijn er: epische berggebieden met toppen tot 2600 meter, eeuwenoude steden en dorpen waar de tijd heeft stilgestaan én een kustlijn met de mooiste verlaten stranden.

Onontdekt Albanië

Slechts een handjevol toeristen heeft Albanië sinds kort ontdekt. Voor een echt authentieke Off the Beaten Path ervaring is dit de perfecte reisbestemming! Zeker voor actieve avonturiers is Albanië een paradijs. Trek je stoute schoenen maar aan en zet voet op Albanese bodem. We worden door de locals op weg geholpen en worden gebracht naar alle onontdekte schoonheden die dit land te bieden heeft. Ondertussen ervaren we hoe de lokale bevolking in Albanië leeft en leren we over de bewogen geschiedenis van het land.

Actie en avontuur

We nemen je mee naar het Meer van Shkodër voor een frisse start. Daarna komen we volop in actie. Per boot via een prachtige canyon reizen we naar de Albanese Alpen, die we in 4 dagen te voet gaan verkennen. Na inspanning op 2000 meter hoogte komen we bij aan het Ohrid meer. Na een goede nachtrust komen we uit in de Langarica Canyon, waar we een riverhike maken. Vervolgens reizen we door naar de Albanese Riviera, waar je meteen een WOW gevoel gaat ervaren. Zoveel mooie stranden en geen toerist te bekennen! En dat in Europa! We stappen in onze kayaks en peddelen van strandje naar strandje, de ene nog mooier dan de andere. 

Onze reisleiders nemen je mee op reis

Bij Mambo zit reizen in het bloed, wij hebben de kennis en ervaring om je een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Dat laten we niet graag aan anderen over! Soms slaan we linksaf waar anderen rechts gaan en kijken we altijd nog even om het hoekje of een straatje verder. Je weet maar nooit..

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis