Highlights van deze reis

  • Rondreizen gecombineerd met sociale interactie
  • Dagelijkse Cambodiaanse sportactiviteiten
  • Angkor Wat bezoeken
  • Mooie ontmoetingen met lokale jongeren
  • Sihanoukville & Phnom Penh
Foto's
Locatie

Cambodja – Social, Culture & Sport rondreis

Wil jij Cambodja en haar inwoners echt leren kennen? Ga dan mee op een uniek reisavontuur, waarbij je sociale interactie met lokale jongeren, typisch Cambodjaanse sporten, rondreizen, de bekende Angkor Wat tempels en relaxen op het strand combineert. Er is geen betere manier om Cambodjanen te leren kennen dan door sport. Sport verbindt en al snel zul je een lach op ieders gezicht zien. Dit land kent een heftige geschiedenis door het schrikbewind van de Rode Khmer in de jaren 70. Dit heeft een diep litteken achtergelaten. Met behulp van diverse organisaties probeert het land zich te ontwikkelen en kansarme jongeren een toekomst te geven. Suwannaphum is één van de organisaties, die een steentje wil bijdragen, onder andere door het opzetten van deze reis, samen met Mambo.
Wanneer je reist, wil je graag nieuwe mensen ontmoeten, zoals je reisgenoten en lokale jongeren. Cambodjanen houden van sport. Met elkaar gaan we activiteiten ondernemen, waardoor je het land en haar cultuur leert kennen. Dagelijks staan er sportactiviteiten op het programma. Op verschillende locaties en onder verschillende omstandigheden, komen we in contact met lokale bevolking. Denk bij sportactiviteiten aan boot camp, Kun Khmer (Cambodjaans kickboxen) en yoga. Er zullen altijd ervaren trainers en begeleiders aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan de ontwikkeling van Cambodja en focussen op duurzaamheid. Dit doen wij door locaties en activiteiten zorgvuldig te kiezen, waarbij werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden gestimuleerd worden. We verblijven ook zo veel mogelijk in accommodaties die bijdragen aan de ontwikkeling van Cambodja. Zo verblijven we in Sihanoukville in het hotel van de Don Bosco organisatie. Deze school geeft kinderen o.a. de  kans zich te scholen in het toerisme.
Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en ontdekking van het land tijdens deze rondreis. Wanneer je in Cambodja bent wil je natuurlijk ook de tempels van Angkor Wat bezoeken! Vanuit Sihanoukville kunnen we ook nog een dagje naar het paradijselijke eiland Koh Rong Samloem. Wanneer we onze reis in Phnom Penh eindigen kun je natuurlijk ook de overblijfselen van het Rode Khmer bewind verkennen.