Highlights van deze reis

  • Biketour door de wijken van Bogota
  • Salento & de palmbomen van Cocora Valley
  • Graffiti tour in Medellin
  • Adrenalinekicks in San Gil
  • Tuben in Palomino
  • Minca & overnachten bij indianen
  • Chillen op de bountystranden van Rosario Islands
Foto's
Locatie

Colombia is dé upcoming reisbestemming van dit moment!

Het Zuid-Amerikaanse land biedt een enorme diversiteit aan mogelijkheden voor ultieme reisavonturen. Mambo heeft de mooiste belevenissen van Colombia gevat in één rondreis van 22 dagen. Wij weten zeker dat je van Colombia gaat houden en nog een keer terug wil om andere delen van het uitgestrekte land te gaan ontdekken.

Ultieme mix van bruisende steden, natuurbeleving, koffiecultuur, adrenalinekicks en bountystranden

Deze Colombia rondreis start in de immense hoofdstad Bogota, die je per fiets kunt ontdekken. De hoofdstad is heel anders dan Medellin, de stad die vooral bekend is geworden dankzij drugsbaron Pablo Escobar. Inmiddels bruist Medellin aan alle kanten en ga jij je zeker vermaken in het gezellige nachtleven. Maar voordat we in Medellin aankomen, bezoeken we eerst de koffieregio, waar we de hoogste palmbomen ter wereld zien en overnachten op een koffieplantage. Wist je dat de beste koffie ter wereld uit Colombia komt?
Een Mambo rondreis is natuurlijk geen echt avontuur zonder adrenalinekicks. San Gil is de outdoor-hoofdstad van Colombia. Hier kun je gaan raften, paragliden, bungeejumpen of canyoningen. Even opladen doen we in een chill hostel aan het strand van Palomino, maar de kust van Tayrona National Park en de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta vragen om verkend te worden. We komen uit in het bergdorpje Minca, een geliefde plek bij backpackers. Hier gaan we ook overnachten bij een indianen community, een heel andere belevingswereld. De Colombia rondreis sluiten we af in Cartagena en de Rosario eilanden. Nog even een paar dagen chillen op witte stranden!