Rondreis Italië 8 dagen

Highlights van deze reis

  • Verken Italië in Backpack-style
  • Rondreizen per trein
  • Culinaire hoogtepunten in Bologna
  • Chillen aan de Toscaanse kust
  • Ontdek het prachtige Florence
Foto's
Locatie

Verliefd op La Bella Italia

Onze avontuurlijke backpack rondreis per trein door ‘La Bella Italia’ is puur genieten! We nemen je mee op een cultureel en culinair avontuur. We bezoeken een paar mooie steden van Italië; Pisa en Florence en komen tot rust aan de Toscaanse kust. De Italiaanse keuken proeven we in Bologna. Wil jij zelf echt Italiaans leren koken? Tijdens een Italiaanse kookworkshop kun je leren hoe je de beste Italiaanse pasta’s op tafel kunt zetten. Denk eraan: je eet in Italië niet om te leven, maar je leeft om te eten!
Dompel je onder in de Italiaanse cultuur, waar het collectief belangrijker is dan het individu en waar familie het waardevolste bezit is wat je hebt. Ook bouwen konden ze hier in de oudheid! Je komt in de mooiste steden van Italië zoveel gebouwen tegen die je zullen verbazen. Alleen in Pisa hebben ze een foutje gemaakt, maar daar heeft niemand het meer over, toch? Italië is het land van de mooie mannen en vrouwen en aan het uiterlijk wordt veel aandacht besteed. Heerlijke pizza’s, gelato’s, cappuccino’s en grappa’s maken het plaatje compleet. Verliefd op Italië kom je weer thuis.

Reisleiding

Deze Italië rondreis wordt begeleid door een Mambo reisleider met reiservaring. In overleg met de groep bepalen we hoe onze dagen eruit komen te zien. Onze treinreizen en verblijfplaatsen staan vast, maar we kunnen de dagen zo indelen zodat we optimaal genieten van de mooie plekken waar we terechtkomen. We hebben de keuze uit diverse mogelijkheden. Natuurlijk is het leuk om met elkaar een stad te verkennen, maar in een groep kunnen ook verschillende wensen leven. Je hebt alle vrijheid om te kiezen wat je wilt doen. Heb je leuke suggesties of iets bijzonders gevonden dat je heel graag wilt zien? Deel het met je reisleider en reisgenoten en wie weet willen er meerdere met je mee. Onze reisleider geeft ook suggesties voor leuke manieren om de steden te verkennen. Hij/zij kan je de mooie plekken van de stad wijzen, maar is niet bevoegd om stadsrondleidingen te geven. Wel kan hij/zij een leuke gids zoeken of regelen dat je mee kunt met een Free Walking Tour. In Bologna biedt de reisleider de optie om mee te gaan naar een kookworkshop (tegen betaling) of hij/zij neemt je mee op een culinaire rondwandeling langs de beste plekken om lokale producten te proeven.