Rondreis per trein 22 dagen

Highlights van deze reis

  • Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Montenegro en Hongarije
  • Interrail avontuur in de Balkan
  • Mooiste treinritten van Europa
  • Sziget Festival in Boedapest

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)
Foto's
Locatie

Balkan Interrail 22 daagse rondreis per trein

Een rondreis door de Balkan voelt als een reis door de tijd! Met soms een luxe en soms een oude trein reizen we door het afwisselende landschap van Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Montenegro en Hongarije. Doordat we met de trein reizen, zien we veel van de bergen, bossen en vlaktes. Het woud van Montenegro wordt zelfs de laatste jungle van Europa genoemd. Met de bus reizen we een stuk langs de populaire Kroatische en Montenegrijnse kust, waar we natuurlijk ook van het strand gaan genieten. De Balkan is perfect voor een backpackreis met een kleiner budget.
Op het platteland en in de kleinere plaatsjes is er in de laatste 40 jaar bijna niets veranderd, terwijl de grote steden zichzelf enorm ontwikkeld hebben. Toch zijn ook daar nog veel overblijfselen van het oorlogsverleden te zien, zoals de oorlogstunnel in Sarajevo en de indrukwekkende forten in Belgrado. De Balkan heeft veel geheimen, waarvan maar weinig mensen weten. Wist je bijvoorbeeld dat er onder Boedapest grotten zijn waar je aan caving kunt doen? Of dat de oorlogstunnel onder Sarajevo uitkomt in de kelder van een bekende familie? Je zult merken dat de lokale bevolking trots en gastvrij is. Ze hebben in het verleden veel ellende meegemaakt en hebben daarvan geleerd voor de toekomst. Tegenwoordig is het vaak feest in de Balkan en ook daar zijn wij natuurlijk bij aanwezig!

Sziget Festival

Tijdens de Balkan Interrail rondreizen met vertrek 22 juli en 26 juli zijn we in Boedapest als het Sziget Festival daar plaatsvindt. Op één van de twee eilanden die middenin de stad liggen wordt dit festival georganiseerd. Er zijn veel verschillende podia met hun eigen muziekstijlen en er gebeuren vaak grappige, onverwachte en hele creatieve dingen. We kunnen een dagkaart kopen om samen het festival te bezoeken, wat eigenlijk een must is als je hier toch bent!

Verleng je reis met 3 dagen Sziget!

Denk je: 60 podia en zoveel leuke bands in één dag, hoe dan?! Ik wil hier langer zijn! Nou dat kan, verleng je reis van 22 juli en maak het Sziget avontuur 3 dagen lang mee! 3 dagen lang genieten van de steengoede line-up die Sziget elk jaar weer biedt. Van podia naar podia, dansen tot de zon opkomt, bijkomen op het sziget strandje, drankjes drinken in de skybar of een circusvoorstelling bekijken, je hebt tijd genoeg. Staat Bungeejumpen toevallig op je bucketlist? Ook dat kan op Sziget! Vervelen is er dus niet bij.

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)