Highlights van deze reis

  • Sandboarden in de Sahara
  • Zwemmen, surfen, zeekayakken
  • Eten bij locals thuis
  • Dromedaristocht door de woestijn
  • Overnachten in de desert
  • Hiken door het Hoge Atlasgebergte

Score van deze reis

Bekijk alle 9 review(s)
Foto's
Locatie

Een totaal andere wereld op korte afstand

Oneindige woestijnen, ingewikkelde medina’s, indrukwekkende landschappen en een overvloed aan geuren en kleuren. Hier wil je graag ronddwalen, om daardoor het lokale leven te kunnen ervaren. Mambo slaat graag rechtsaf waar de rest links gaat. Ga mee op een uniek avontuur in het land van 1001 nacht! Op onze kameel verkennen we de Sahara en in oude kasbah’s slenteren we door kleine straatjes vol kleine winkels met snuisterijen en oude ambachten. Tijdens een wandeling in de Hoge Atlas ‘wonen’ we even tussen de lokale bevolking en zien we een heel andere kant van Marokko. Het kloppend hart van Marrakech, het Jemaa El Fna plein mag natuurlijk niet ontbreken in het programma. Dit plein wordt ’s avonds omgetoverd tot een straatfestival met acrobaten, jongleurs, waarzeggers en vele eetkraampjes met lokale lekkernijen. We nodigen je uit om de gastvrije bevolking te ontmoeten en in de Todra kloof kunnen we zelfs bij de mensen thuis eten. Aan het eind van ons avontuur relaxen we aan de Atlantische kust in het oude Essaouira. Je merkt het al, Marokko is een land vol contrasten. Van het chaotische leven in Marrakech tot de doodse stilte in de Sahara, je gaat het allemaal beleven!

Een warm welkom in de lokale leefstijl

Wanneer je in Marokko bent, zul je ervaren dat Marokkanen heel vriendelijk en gastvrij zijn. Zin in een kopje thee? Muntthee wordt in Marokko geschonken om gasten het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Het gemeenschappelijk drinken van thee schept een band en afspraken worden in Marokko met muntthee bezegeld. Hoe zoeter, hoe beter! Tijdens onze rondreizen in Marokko proberen we zo vaak mogelijk in contact te komen met de lokale bevolking. Zin in een Hammam massage van een local? Of wil je liever op Marokkaanse wijze (dus zonder bestek) bij een familie thuis eten?

Score van deze reis

Bekijk alle 9 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis