Highlights van deze reis

  • Rondreis langs machtige fjorden
  • Mooiste treinritten en boottochten
  • 2-daagse kayaktocht in Nærofjord
  • Gletsjertocht in Jostetal
  • Noorse steden Oslo en Bergen

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Rondreis langs machtige fjorden 15 dagen

In Noorwegen raak je zwaar onder de indruk van de ruige hoogvlaktes, diepblauwe gletsjers, stille meren, imponerende fjorden en schilderachtige dorpjes. Mambo heeft een rondreis dwars door het fjordengebied! Elke reisdag tijdens deze rondreis is een ware belevenis.
Deze backpackrondreis is inclusief de mooiste treinroutes, boottochten en mooie busritten. Het avontuur begint in Oslo, waarna we op de trein stappen richting Bergen. Als we op het bergstation Myrdal overstappen, zitten we meteen op de beroemde trein naar Flåm. Na een afdaling van 865 meter met spectaculaire uitzichten, staan we midden in het Fjordengebied van Noorwegen! Je kijkt je ogen uit. Nadat we de toeristische hotspot Flåm verkend hebben, stappen we op de expressboot naar Leikanger, aan de andere kant van het immense Sognefjord. Ten noorden hiervan ligt de Nigardsbreen gletsjer, waar we een spectaculaire tocht op kunnen maken. Echte durfals kunnen een “glacier river rafting” tocht maken! Bijkomen doen we in de stad Bergen, met de kleurrijke huisjes in het centrum. De reis sluiten we spectaculair af in het outdoormekka Voss. Hier kunnen we relaxen, maar ook nog allerlei activiteiten ondernemen. De 2-daagse zeekayaktocht in het nauwe Nærofjord is het absolute hoogtepunt van je reis!

Kampeerrondreis

Deze backpackrondreis wordt aangeboden voor de leeftijdscategorie 18-24 jaar, 21-29 en 25-35 jaar op basis van overnachting in tenten op campings. In Bergen verblijven we 2 nachten in een hostel. Het reizen met een backpack is verplicht. Hou er rekening mee dat de (lichtgewicht)koepeltentjes en kampeermaterialen verdeeld zullen worden over de backpacks van de reizigers. Houd hiervoor dus ruimte over in je backpack.

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)