Highlights van deze reis

  • 3-daags Amazone Jungleverblijf Tambopata National Park
  • Vink Machu Picchu af van je Bucketlist
  • Optioneel: unieke 4-daagse trekking naar Inca site Choquequirao
  • Trekking in Colca canyon & condors spotten
  • Relaxen, sandboarden en pinguïns spotten in Paracas
  • Laat je verrassen door de Peruaanse keuken & heerlijke Pisco Sours
Foto's
Locatie

Op avontuur in de voetsporen van de Inca's

Waar zie jij als een berg tegenop? Echte avonturiers zien alles als een uitdaging! Ga mee naar Peru en beleef een reis met een aaneenschakeling van hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk). De Andes heeft vele hoge toppen en diepe canyons, waar condors zweven en lama’s rondlopen. Tijdens deze reis kom je ogen en oren tekort én worden je smaakpupillen geprikkeld. Wist je dat Peru één van de beste culinaire reisbestemmingen ter wereld is? Wanneer je in Peru rondreist, dan voel je dat je leeft!

Pionieren in Peru

Na een touchdown in de hoofdstad Lima vliegen we naar de poort naar de Amazone! Vanuit Puerto Maldonado varen we met een bootje naar ons jungleverblijf. Vanuit hier gaan we per boot, te voet en per kano het Tambopata National Park verkennen, waar reuzeotters, jaguars, krokodillen, papegaaien, schildpadden, slangen, kikkers en vele soorten vogels leven. Per nachtbus reizen we bergopwaarts naar de hooggelegen stad Cusco (3400m), de perfecte manier om te wennen aan de hoogte. In de Sacred Valley ontdekken we de eerste overblijfselen uit het Inca tijdperk en in Machu Picchu valt je mond open van verbazing. Hierna kun je kiezen uit de 4-daagse trekking naar Choquequirao of een relaxt verblijf in de leuke backpackersstad Cusco. In Arequipa bevinden we ons tussen rokende vulkanen en de woestijn. Vanuit hier bereiken we ons hoogste punt (bijna 5000 meter) en komen we in het schilderachtige landschap van de Colca Canyon uit. Deze diepe canyon gaan we eens van dichterbij bekijken tijdens een 3-daagse trekking. Hoog boven ons hoofd worden we goed in de gaten gehouden door Condors. Heel indrukwekkend om deze enorme vogels, met een spanwijdte van 3,5 meter te zien zweven. Nadat we terug zijn in de leuke stad Arequipa reizen we ’s nachts naar het strand van Paracas, waar we met een Pisco Sour proosten op een geweldig avontuur. 

Van het Padje: 4-daagse trekking naar Choquequirao, het zusje van Machu Picchu

Als je in Peru bent mag je een bezoek aan Machu Picchu natuurlijk niet missen. Je kijkt je ogen uit en blijft selfies maken van dit wereldwonder. Wist je dat Machu Picchu een zusje heeft? Wij nodigen jou uit om te gaan pionieren en mee te gaan op de 4-daagse trekking naar Choquequirao. In tegenstelling tot Machu Picchu komen hier nauwelijks toeristen. Alle tijd om deze Inca stad te verkennen, die zelfs nog niet helemaal ontdekt is. Slechts 30-40% van deze archeologische site is pas blootgelegd. Als dit geen unieke ervaring is?  

Inti Raymi Festival in Cusco: 24 juni 2020

Tijdens de rondreis Peru die vertrekt op 13 juni 2020 heb je de mogelijkheid om het bijzondere Inti Raymi festival in Cusco mee te maken. Op 24 juni begint het nieuwe zonnejaar en dat wordt gevierd tijdens Inti Raymi, één van de grootste evenementen van Zuid Amerika. In de Inca tijd was dit veruit het belangrijkste feest van het jaar. Het spectaculaire Inti Raymi-festival in Cusco wordt gehouden ter ere van zonnegod Inti. Zie het Youtube filmpje voor een impressie!
Het Inti Rayni festival vindt plaats op 24 juni 2020, dag 12 van de reis. Deze dag valt in de Choquequirao trekking. Wanneer je de trekking bijboekt, dan is het niet mogelijk naar het Inti Rayni festival te gaan.