Rondreis Portugal 15 dagen

Highlights van deze reis

  • Surfen op 3 topspots
  • Port drinken in Porto
  • Fietsen naar Foz de Arelho
  • Ronddwalen in Lissabon
  • Verliefd raken op Vila Nova de Milfontes
  • Chillen & Feesten in Lagos
Foto's
Locatie

De hipste steden, mooiste baaien, ruige rotskusten, lekkere Port én de Portugese zon

Portugal is een fantastische bestemming voor een avontuurlijke rondreis. Portugezen zijn altijd ontdekkingsreizigers geweest, maar hebben de schoonheid van hun eigen land tot nu toe redelijk voor zichzelf gehouden. Steeds meer backpackers krijgen door dat Portugal een te gekke bestemming is voor de mooiste reisbelevingen. Alle ingrediënten voor een geslaagde reis zijn aanwezig! We wisselen bezoeken aan de steden Porto, Coimbra en Lissabon af met verblijf aan het strand, waar je volop in actie kunt komen; mountainbiken, kayakken, hiken, paardrijden, surfen… de actieve mogelijkheden zijn eindeloos.

3x Surfen op topspots

Hou je van surfen of wil je graag leren surfen? Deze rondreis is ideaal voor jou. Op drie plekken tijdens deze rondreis kun je gaan surfen of surfles nemen. Vanuit Foz do Arelho zijn we snel in Peniche, één van de beste surfspots van Portugal. In de omgeving van Vila Nova de Milfontes zijn diverse spots te vinden, voor zowel beginners als gevorderden. Vanuit Lagos heb je tientallen surfspots in de omgeving. Ervaren surfen of beginner, het maakt niet uit! Je kunt ter plekke een board en wetsuit huren als je een ervaren surfer bent of op 3 plekken surfles nemen als je graag goed wilt leren surfen. Als je het gewoon een keertje wil proberen kan dat natuurlijk ook. Je kunt kiezen wat en waar je wilt!

Backpackrondreis met cultuur en activiteiten

Wij maken een backpackrondreis van noord naar zuid. Ons avontuur start in Porto. Hier proosten we met een heerlijke port op alles wat komen gaat. Met de trein reizen we naar de studentenstad Coimbra, waar we de eeuwenoude universiteit kunnen bekijken. Vervolgens brengt de trein ons naar São Martinho do Porto, waar fietsen voor ons klaar staan voor een mooie tocht naar Foz do Arelho aan het lagune van Óbidos. Hier kunnen we genieten van mooie stranden en leuke strandtentjes. Onze volgende stop is de leuke hoofdstad Lissabon. Klim naar een miradouro voor het beste uitzicht of daal af om de bezienswaardigheden van dichterbij te bekijken. Per openbaar vervoer bus reizen we zuidwaarts naar de leukste plaats van de regio Alentejo. Vila Nova de Milfontes is een plaatje! Dit authentieke stadje ligt aan de riviermonding van de Rio Mira, waar zoet en zout water bij elkaar komt. Milfontes heeft mooie stranden, zowel aan de rivierbedding als aan de oceaan. Onze laatste stop tijdens deze rondreis is de kustplaats Lagos in de Algarve. Hier genieten van de rotskliffen en de vele verborgen strandjes. Het bruisende Lagos is de perfecte plek om je Portugal avontuur af te sluiten. In een van de bars proosten we op een verrassend afwisselende en mooie reis.