Rondreis Portugal 15 dagen

Highlights van deze reis

  • Surfen in Peniche of één van de andere surf hotspots
  • Port drinken in Porto
  • Relaxen op het strand of actie op het water
  • Ronddwalen in Lissabon
  • Verliefd raken op Vila Nova de Milfontes
  • Chillen & Feesten in Lagos

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)
Foto's
Locatie

De hipste steden, mooiste baaien, ruige rotskusten, lekkere Port én de Portugese zon

Portugal is een fantastische bestemming voor een avontuurlijke rondreis. Portugezen zijn altijd ontdekkingsreizigers geweest, maar hebben de schoonheid van hun eigen land tot nu toe redelijk voor zichzelf gehouden. Steeds meer backpackers krijgen door dat Portugal een te gekke bestemming is voor de mooiste reisbelevingen. Alle ingrediënten voor een geslaagde reis zijn aanwezig! We wisselen bezoeken aan de steden Porto, Coimbra en Lissabon af met verblijf aan het strand, waar je volop in actie kunt komen; mountainbiken, kayakken, hiken, paardrijden, surfen… de actieve mogelijkheden zijn eindeloos.

3x Surfen op topspots

Hou je van surfen of wil je graag leren surfen? Deze rondreis is ideaal voor jou. Op drie plekken tijdens deze rondreis kun je gaan surfen of surfles nemen. Om je alvast een zetje in de juiste richting te geven, krijg je bij het boeken van deze reis een gratis surfles erbij! Dit gaan we doen in Peniche; dé surfhotspot van Portugal. Maar daarnaast zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om te surfen. In de omgeving van Vila Nova de Milfontes zijn diverse spots te vinden, voor zowel beginners als gevorderden. Ook vanuit Lagos heb je tientallen surfspots in de omgeving. Ervaren surfen of beginner, het maakt niet uit! Genoeg mogelijkheden om deze toffe watersport op te pakken tijdens de reis óf je vaardigheden te perfectioneren. 

Backpackrondreis met cultuur en activiteiten

Wij maken een backpackrondreis van noord naar zuid. Ons avontuur start in Porto. Hier proosten we met een heerlijke port op alles wat komen gaat. Met de trein reizen we naar de studentenstad Coimbra, waar we de eeuwenoude universiteit kunnen bekijken. Vervolgens reizen we door naar Peniche; dé surfhotspot van Portugal. Hier kunnen we genieten van mooie stranden en leuke strandtentjes, maar er is natuurlijk ook genoeg actie te beleven! Onze volgende stop is de leuke hoofdstad Lissabon. Klim naar een miradouro voor het beste uitzicht of daal af om de bezienswaardigheden van dichterbij te bekijken. Per openbaar vervoer bus reizen we zuidwaarts naar de leukste plaats van de regio Alentejo. Vila Nova de Milfontes is een plaatje! Dit authentieke stadje ligt aan de riviermonding van de Rio Mira, waar zoet en zout water bij elkaar komt. Milfontes heeft mooie stranden, zowel aan de rivierbedding als aan de oceaan. Onze laatste stop tijdens deze rondreis is de kustplaats Lagos in de Algarve. Hier genieten van de rotskliffen en de vele verborgen strandjes. Het bruisende Lagos is de perfecte plek om je Portugal avontuur af te sluiten. In een van de bars proosten we op een verrassend afwisselende en mooie reis. 

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)