Portugal strand en actief 8 dagen ...

Highlights van deze reis

  • Sfeervol hostel op een toplocatie
  • Strand op loopafstand
  • Inclusief kanoën op de lagune
  • Inclusief Surfen in Baleal
  • Inclusief bezoek aan Nazaré + speedboottocht
  • Inclusief fietstocht São Martinho do Porto
  • Optioneel: Suppen, dolfijnen spotten, wakeboarden en nog veel meer
Foto's
Locatie

Ons eigen hostel in Portugal vlakbij het strand

Het leuke dorp Foz do Arelho ligt aan de Atlantische Oceaan en het Lagoa de Obidos. Hier verblijven we een week in het chille Sunshine Hostel, een ideale plek om actief aan de gang te gaan in de omgeving. Het knusse hostel heeft plaats voor een groep tot ca. 17 Mambo reizigers, verdeeld over 4, 6 en 7 persoons dorms. We hebben een huiskamer met banken en tv en een keuken, waar we kunnen koken. Vanaf het terras en vanuit de jacuzzi heb je een waanzinnig uitzicht over de lagune. Heerlijk om hier bij te komen na een actieve dag op het water. Bij de monding van de lagune in de oceaan vind je de mooiste stranden uit de omgeving en een paar leuke strandbarretjes.

Een week vol activiteiten

Tijdens een week vakantie in Foz do Arelho in Portugal is er een aantal activiteiten die je echt niet over kunt slaan. Deze zijn alvast inbegrepen in je reissom. We verblijven aan de grootste natuurlijke lagune van Europa, die we gaan verkennen per kano. De Atlantische Kust van Portugal staat bekend als een surfhotspot. Een van de leukste spots om te gaan surfen is het nabijgelegen Baleal, waar je van ervaren instructeurs surfles krijgt. Een andere beroemde plek is Nazaré. Hier zijn de hoogste golven ter wereld dankzij een diepe canyon onder water. Wij gaan hier niet surfen, maar wel met een speedboot de zee op om de kracht van de oceaan te voelen. De kustlijn van de Atlantische Oceaan is indrukwekkend. Vanuit het gezellige stadje São Martinho do Porto maken we een fietstocht met stops bij uitzichtpunten terug naar Foz do Arelho.
Gelukkig zijn er ook genoeg vrije momenten om te genieten van het strand een lekker drankje. Wil je meer actie, dan heb je de keuze uit een aantal optionele activiteiten. De uitleg hierover vind je bij het tabje ‘Activiteiten’.