Highlights van deze reis

  • Slapen in een berghut op 2500m
  • Cultuur proeven in Granada en Sevilla
  • Surfen aan de Costa da Luz
  • Hiken over Caminito del Rey
  • Genieten van heerlijke Tapas y Cervezas
Foto's
Locatie

Rondreis Andalusië, 15 dagen

Andalusië: Op ontdekkingsreis door Zuid-Spanje

Welkom in Andalusië, de smeltkroes van volken in één van de mooiste gebieden van Europa! Laat bij het pakken van je backpack je dagelijkse gejaagdheid thuis en neem de levensinstelling van de Andalusiërs over. Geniet, leef met aandacht en kijk vooral niet op de klok! Rondreizen door Andalusië is een mix van tegenstellingen en verrassingen.

We reizen langs de zuidkust, via het ruige achterland met kleine witte dorpjes naar historische steden met imposante bouwwerken, zoals het Alhambra in Granada. Overal ontdekken we iets onverwachts; plaatselijke fiëstas of adembenemende uitzichten. De ongerepte natuur biedt ontzettend veel mogelijkheden om actief de omgeving te verkennen. Zo kun je hier hiken, mountainbiken, canyoningen, rotsklimmen, surfen, kanoën, zeilen en in het goede seizoen zelfs skiën.

Bezoek Granada en Sevilla

Cultuursnuiven kun je in Granada en Sevilla, maar dan op een actieve manier tijdens een wandeling of een fietstocht. Relaxen doen we op het strand, tijdens een typische flamenco voorstelling of misschien wel in een heerlijk Moors badhuis. Zin in een hapje eten? Lekker eten bereiden kunnen ze hier als de beste! We gaan uitgebreid tapas proeven en voor de liefhebbers wordt er een glaasje sherry ingeschonken. De eerste toerist aan de Costa del Sol was Odysseus, die net als zo velen na hem moeite had om er weer weg te komen. Ook wij zullen liever niet weg willen na deze onderdompeling in de Spaanse sfeer!