Highlights van deze reis

  • Twee topeilanden & vele kleine eilandjes
  • Mallorca, Ibiza, Dragonera, Cabrera, Formentera…
  • Inclusief tweedaagse zeekayaktocht met bivak
  • Kom in actie op Mallorca
  • Chill en feest op het party eiland Ibiza
Foto's
Locatie

Verken de mooiste eilanden van de Balearen in één rondreis

De Balearen is een Spaanse eilandgroep in de Middellandse Zee. Van alle eilanden zijn Mallorca en Ibiza verreweg het meest bekend bij vakantiegangers. Naast deze grotere eilanden (Menorca hoort er ook bij, die laten we eerst even rechts liggen) zijn er nog tientallen kleinere en onbewoonde eilanden. Hoe leuk is het om in één Island Hop avontuur de leukste en mooiste eilanden te verkennen? En actief bezig zijn af te wisselen met chillen op de mooiste stranden én feesten in de beste clubs ter wereld? Dit is niet zo maar een Mallorca of Ibiza vakantie, dit Island Hop avontuur is een mix van avontuur, ontspanning, inspanning, gezelligheid en party tot diep in de nacht, samen met nieuwe vrienden die je tijdens deze reis zeker weten maakt! Deze Mallorca & Ibiza Island Hop reis ga je nooit meer vergeten (oké, misschien kun je je sommige momenten de volgende ochtend niet meer herinneren, misschien maar beter ook … )

Beleef het authentieke Mallorca

We beginnen op Mallorca in het relaxte dorpje Sant Elm met het eiland Sa Dragonera voor de kust. Dit ‘drakeneiland’ is altijd geliefd geweest bij eilandveroveraars en staat goed op onze eilandhop CV. Hier maken we een prachtige tweedaagse kayaktocht over kraakhelderblauw water via de eilandjes naar een verlaten strandje waar we de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel. Hoewel we dan al 4 eilanden gepasseerd zijn, hebben we Mallorca bijna alleen nog maar vanaf zee gezien. Als je dacht dat Mallorca alleen maar bestaat uit stranden met hotels, dan heb je inmiddels al gezien dat er heel veel meer te ontdekken is. Met je kayak kom je langs de steile kliffen van het Tramuntana gebergte (UNESCO Wereld Erfgoed) die doorlopen in uitdagende toppen. Trek je wandelschoenen maar aan! Je komt uit op de mooiste plekken, ver weg van het massatoerisme. In Esporles kun je naar hartenlust hiken en mountainbiken in een prachtige omgeving. Wat denk je van een 360˚ uitzicht over de noordkust van Mallorca? Bij Puig de Maria kunnen we genieten van een heerlijke BBQ met een view. We pakken nog een hele andere hoek van Mallorca waar voor de kust van de ‘Caribisch’ witte stranden de Nationaal Park Archipel Cabrera ligt. Je kunt hier in speedbootvaart naar toe en het Fort en de pure natuur verkennen (optioneel). s’ Avonds is er de mogelijkheid om te genieten van de bruisende stad Palma, terrasje pakken of misschien op stap als voorproefje op wat er gaat komen op Ibiza. De volgende dag op naar Ibiza! Op de fast ferry hebben we net even de tijd om bij te komen van onze inspanningen op Mallorca en ons voor te bereiden op de (heart)beat van Ibiza.

Chillen en feesten op Ibiza

In golfbewegingen van actie en relaxen slaat de balans nu iets meer over naar het laatste. We kunnen hier lekker chillen op één van de vele droomstrandjes bij San Antonio en heerlijke cocktails drinken bij zonsondergang. En waar kunnen wij dat beter dan bij Café Mambo? Na een relaxte dag op het strand kun je ’s nachts los gaan in de bekendste clubs ter wereld. Helemaal uit je plaat tot laat op de beats van top DJ’s, an experience for life! Afwisseling is the key for most fun! Na een goede stapavond is het leuk om rond te struinen op een hippiemarkt of met een boot naar het mooie eiland Formentera te gaan. Wat super geschikt is om op de fiets het eiland en zijn geweldige strandjes te verkennen. In plaats van deze optie kunnen deze topstrandjes ook per boot en snorkel verkend worden. Op blote voeten in de strandtent op de beat van Formentera samen nagenieten van een heerlijke dag.