Sri Lanka rondreis 13 dagen

Highlights van deze reis

  • Off the beaten Track avontuur
  • Mooiste treinrit van Hatton naar Ella
  • Raften in Kitulgala
  • Leven in een Sri Lankaans dorp
  • Pidurangala met uitzicht op Sigiriya
  • Olifanten en krokodillen spotten
  • Chillen en feesten op het strand in Mirissa
Foto's
Locatie

Avontuur, cultuur en relaxen in Sri Lanka

Wanneer je met Mambo naar Sri Lanka reist, beland je in een rollercoaster van bijzondere belevingen. Op elke plek weer een nieuw avontuur! We komen op mooie plaatsen die andere reizigers missen, beleven onvergetelijke momenten met vriendelijke Sri Lankanen en staan oog in oog met olifanten en luipaarden tijdens safari’s in nationale parken.

Na Colombo verkend te hebben, ontdekken we dat Sigiriya nóg een rots heeft die beklommen kan worden. De beklimming van Pidurangala is uitdagend, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht op Sigiriya Rock. In de buurt van Kandy gaan we een paar dagen in een boerendorp “wonen”. Wanneer we ontvangen worden met een heerlijk diner, schuiven de nieuwsgierige dorpsbewoners waarschijnlijk aan om hun nieuwe inwoners te verwelkomen. Zullen we een paar flessen Arrack meenemen om te proosten op de gastvrijheid? Niet te veel drinken, want de volgende dag maken we een trekking en spelen we een westrijdje volleybal tegen lokale jongeren. Ook kunnen we een bezoek brengen aan een schooltje en wellicht nog een les geven of een andere activiteit ondernemen met de schoolkinderen.
Nadat we onze nieuwe vrienden gedag hebben gezegd, is het tijd voor wat actie! Laat de adrenaline door je lijf pompen tijdens het raften op de Kelani rivier. Raften alleen niet genoeg uitdaging? Ga dan ziplinen door de jungle of abseilen van één van de vele watervallen. Na dit avontuur stappen we op de trein voor één van de mooiste treinritten ter wereld en komen uit in het backpackersdorp Ella. Hier kunnen we mooie hikes maken en genieten van mooie vergezichten. Ons volgende paradijsje is het Yala National Park waar we midden in de natuur zullen overnachten in corfortabele safari tenten. Vanuit hier kunnen we op safari in het National Park en gaan we op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen en vele vogelsoorten. Eenmaal in Mirassa aangekomen is het tijd om te chillen aan het strand en in de avond belanden we vast en zeker op de legendarische Mambo’s beachparty. Wanneer we de zuidkust verder verkennen komen we uit in Galle, waar we een stuk Hollandse historie vinden.

Winterprogramma

Deze reis zal uitgevoerd worden tijdens ons winterseizoen (november t/m maart). Er wordt een ander programma uitgevoerd dan in de zomermaanden. Vanwege het regenseizoen in Arugam Bay en het droge seizoen aan de zuidkust in onze winter slaan we Arugam Bay over en verblijven we twee nachten in Kitulgala om te raften! We eindigen met twee nachten aan het strand in Mirissa. Tijdens ons zomerseizoen naar Sri Lanka? Ook dat is mogelijk, check het hier!