Highlights van deze reis

  • Off the beaten Track avontuur
  • Mooie beleving van Noord tot Zuid
  • Pure cultuur beleven in Jaffna
  • Pidurangala met uitzicht op Sigiriya
  • Leven in een Sri Lankaans dorp
  • Raften in Kitulgala
  • Mooiste treinrit van Hatton naar Ella
  • Surfen in Arugam Bay
  • Wildlife experience in Yala National Park

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)
Foto's
Locatie

Van Noord tot Zuid één groot Avontuur

Sri Lanka is een fantastisch land, waar je van noord tot zuid bijzondere avonturen beleeft en de mooiste plekken ontdekt. Wij hebben speciaal voor jonge avonturiers een complete belevingsreis ontwikkeld. Op elke plek waar je komt, beleef je een nieuw avontuur. We dagen je uit om je echt open te stellen voor andere culturen en gebruiken! Wanneer je met Mambo naar Sri Lanka reist, beland je in een rollercoaster van bijzondere belevingen. We komen op mooie plaatsen die andere reizigers missen, beleven onvergetelijke momenten met vriendelijke Sri Lankanen en staan oog in oog met olifanten en luipaarden tijdens safari’s in nationale parken.

Na Colombo en Anuradhapura verkend te hebben, reizen we naar het uiterste noorden van Sri Lanka. Jaffna is 30 jaar van de buitenwereld afgesloten geweest. Hier ontdekken we een pure cultuur. Toerisme staat hier in de kinderschoenen en de Tamils zijn nog niet gewend aan westerse bezoekers. Misschien raken we een beetje uit onze comfortzone, maar dat verhoogt juist het gevoel van avontuur. Je zal de vriendelijkheid en vrolijkheid van de Tamils nooit meer vergeten. In Sigirya ontdekken we dat er nóg een rots is die beklommen kan worden. De beklimming van Pidurangala is uitdagend, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht op Sigiriya Rock. In de buurt van Kandy gaan we een paar dagen in een boerendorp “wonen”. Wanneer we ontvangen worden met een heerlijk diner, schuiven de nieuwsgierige dorpsbewoners waarschijnlijk aan om hun nieuwe inwoners te verwelkomen. Zullen we een paar flessen Arrack meenemen om te proosten op de gastvrijheid? Niet te veel drinken, want de volgende dag maken we een trekking en spelen we een westrijdje volleybal tegen lokale jongeren. Ook kunnen we een bezoek brengen aan een schooltje en wellicht nog een les geven of een andere activiteit ondernemen met de schoolkinderen. Nadat we onze nieuwe vrienden gedag hebben gezegd, vertrekken we naar Kitulgala om hier te gaan raften (inclusief)! Daarna stappen we op de trein voor één van de mooiste treinritten ter wereld en komen uit in het backpackersdorp Ella. Hier kunnen we mooie hikes maken en genieten van mooie vergezichten. Sri Lanka staat bekend om de mooie stranden aan de oost- en zuidkust. Arugam Bay* behoort tot de beste 10 surfspots ter wereld en is een laidback dorp. Wanneer we daar op zaterdagavond zijn, belanden we vast en zeker op de legendarische Mambo’s beachparty. Ons volgende paradijsje is het Yala National Park waar we midden in de natuur zullen overnachten in corfortabele safari tenten. Vanuit hier kunnen we op safari in het National Park en gaan we op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen en vele vogelsoorten. Wanneer we de zuidkust verder verkennen komen we uit in levendige Mririssa, waar we met een cocktail in de hand op het strand kunnen chillen. Als laatste bezoeken we Galle, waar we een stuk Hollandse historie vinden.

* Tijdens de wintermaanden komen we niet in Arugam Bay vanwege het regenseizoen aan de oostkust. 

Sri Lanka is een eiland, net zo groot als Nederland en België bij elkaar. Op een relatief klein oppervlak vind je alle ingrediënten voor een perfecte rondreis! Indrukwekkende boeddhistische tempels, heldergroene theeplantages, hoge bergtoppen, natuurparken vol met wildlife, een koloniaal verleden met Hollandse invloeden, de beste golven, paradijselijke stranden om bij weg te dromen en een goedlachse bevolking. 

Score van deze reis

Bekijk alle 2 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis