Let op: de meeste banken zetten hun bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik door skimmers tegen te gaan. Vraag je bank of dit voor jouw pas van toepassing is. Mocht dit zo zijn, vergeet je pas dan niet op “wereld” te zetten.
Creditcards worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Met je pinpas kan je in de meeste steden terecht. Wij raden daarom aan een creditcard alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.
Hoeveel geld ben ik ter plaatse kwijt aan activiteiten en maaltijden?
Iedere reiziger heeft zijn of haar eigen persoonlijke budget en bestedingspatroon. Het is dus moeilijk om precies aan te geven wat iemand gemiddeld per dag kwijt is aan bijvoorbeeld eten, drinken, souvenirs, activiteiten of persoonlijke tripjes. Thailand is een relatief goedkope bestemming qua eten en drinken. Je zult tijdens deze reis waarschijnlijk niet meer dan 200 euro kwijt zijn aan eten en drinken, als je een gemiddelde hoeveelheid eet en drinkt.
Voor de optionele activiteiten geven Mambo reizigers tijdens deze reis gemiddeld tussen de 100 en 150 euro uit aan optionele activiteiten. Dit is exclusief de 2-daagse trekking, welke je van tevoren kunt bijboeken.
Zijn fooien gebruikelijk in Thailand?
Het salaris ligt in Thailand laag, daarom zijn fooien altijd welkom. In de restaurants is 10% van harte welkom, op eenvoudige locaties laat men vaak het muntgeld liggen. Lokale gidsen en chauffeurs krijgen weinig betaald, door hen wordt een fooi van ca. 50 baht per persoon per dag zeer gewaardeerd.
Welke vaccinaties heb ik nodig?
Mambo is geen medische instelling. Gezondheidsadviezen wijzigen regelmatig. Neem daarom altijd contact op met je huisarts of Thuisvaccinaties. Op de website van Thuisvaccinaties kun je de algemene
adviezen per land vinden. Tip: het kan handig zijn om je reisroute bij je te hebben tijdens je afspraak.
Aan te raden vaccinaties zijn:
Mambo heeft in samenwerking met
Thuisvaccinaties een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Moet ik malariapillen slikken?
Malaria komt in bepaalde gebieden in Thailand het gehele jaar voor. Bekijk
hier in welke gebieden in Thailand malaria voorkomt. In Thailand is het risico dat je malaria oploopt erg klein. Raadpleeg altijd je huisarts of Thuisvaccinaties over het gebruik van malariapillen. Zij zijn de deskundigen en kunnen je hierin het beste adviseren.
Welke andere medicatie moet ik meenemen?
We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast is ORS (Oral Rehydration Salt) tegen uitdroging aan te raden.
Wat voor klimaat heeft Thailand? Wanneer kan ik het beste naar Thailand afreizen?
In Thailand is het altijd warm, langs de kust en in Bangkok schiet de temperatuur uit tot 30 graden of zelfs hoger. De maand april is het warmst in Thailand, daarna begint het regenseizoen. De temperaturen komen in het regenseizoen vrijwel niet boven de 35 graden uit. In onze wintermaanden is het niet te warm in Thailand en het is vrijwel droog.
De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en maart, tijdens deze maanden regent het het minst en is het niet te heet. Vanaf juli t/m september begint het regenseizoen. Het regent zelden de hele dag. Vaak kan je in deze periode een regenbui verwachten aan het einde van de dag daarentegen kan het ook zomaar een week droog blijven. In deze periode kun je dus ook prima door Thailand reizen.
Welke talen spreken ze in Thailand?
In Thailand spreekt men voornamelijk Thais. Daarnaast wordt er Maleis en Chinees gesproken. In de toeristische gebieden wordt ook wel Engels gesproken maar de lokale bevolking spreekt dit niet.
Is er een tijdsverschil met Nederland in Thailand?
Ja, het is in Thailand tijdens onze zomertijd 5 uur later en tijdens onze wintertijd 6 uur later dan in Nederland.
Is Thailand veilig om rond te reizen?
Thailand is over het algemeen een veilig land om doorheen te reizen. Wees wel extra waakzaam tijdens demonstraties en op plaatsen waar veel toeristen komen. In de grote steden is het qua verkeer altijd erg druk, het is dus goed om alert te zijn. De meeste locals zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Neemt niet weg dat ook hier de regels voor gezond verstand van toepassing zijn. Loop niet ’s nachts door onverlichte wegen in de steden en loop niet opzichtig ten toon met bezittingen. We raden aan om een slotje op je rugzak te houden en een moneybelt te gebruiken bij het overbruggen van lange afstanden.
Gaat er een Nederlandse Mambo reisleider mee?
Er gaat met deze rondreis altijd een Nederlandse Mambo reisleider mee. Deze zal soms met de groep mee vliegen vanuit Nederland en soms al aanwezig zijn in Thailand.
Zijn de inclusieve activiteiten verplicht om aan deel te nemen?
Nee, natuurlijk niet! Wij zullen je nooit verplichten om ergens aan deel te nemen. Echter is het wel zo dat de inbegrepen activiteiten onderdeel zijn van de reissom en wanneer je dus niet mee doet aan deze activiteiten, je hier geen geld voor terug kan vragen.
Van welk niveau zijn de hikes/wandelingen?
Zowel de wandelingen en hikes die inbegrepen zijn in het programma als de optionele hikes zijn voor iedereen met doorzettingsvermogen te doen. Hier heb je in principe geen bijzonder goede conditie voor nodig. Houd er wel rekening mee dat de hoge temperaturen soms een uitdaging zullen zijn, bijvoorbeeld met de 2-daagse trekking. Bereid je hier goed op voor.
Heb ik een backpack nodig?
Tijdens deze Thailand rondreis zullen we ook met het openbare vervoer (nachttrein) reizen. Om deze reden is een backpack
verplicht voor deze reis. Een koffer past simpelweg niet in deze nachttrein. Daarnaast heeft een backpack veel voordelen. Ten eerste kun je een backpack het makkelijkste dragen en heb je deze goed ingepakt, dan weegt deze ook het minste. Een backpack is makkelijker te vervoeren, kun je nog wel eens op schoot nemen en is makkelijk te stapelen tijdens het vervoer. En met de backpack op je rug heb je je handen vrij!
Probeer niet meer dan 10 - 15 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het een en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een kleine rugzak, een zogenaamde 'daypack', voor je handbagage en tijdens de dagtochten ook handig.
Kan ik mijn spullen ergens achter laten tijdens de 2-daagse trekking?
Tijdens de 2-daagse trekking nemen we alleen het hoognodige mee. De rest van onze spullen zal achter blijven in het hotel waar we na de trekking ook weer zullen terugkeren. Alle spullen die je nodig hebt kan je mee nemen in je daypack, de rest laat je achter in je backpack. De backpacks laten we in de accommodatie in Chiang Mai veilig achter.
Tijdens de trekking is de huur van een slaapzak inbegrepen. Deze hoef je dus niet mee te nemen. Een eigen lakenzak is fijn om mee te nemen.
Wat voor schoenen heb ik nodig?
Voor deze reis naar Thailand raden we aan om wandelschoenen of goede sportschoenen mee te nemen (wanneer je de jungletrekking hebt bijgeboekt). Dit hoeven geen professionele wandelschoenen te zijn. Zorg voor schoenen met een goed profiel, we zullen door de jungle op onverharde paden lopen waar het soms glad kan zijn.
Heb ik een klamboe nodig?
We krijgen vaak de vraag of het nodig is om zelf en klamboe mee te nemen. In de meeste accommodaties, waarmee we samenwerken is een klamboe aanwezig, wanneer deze wenselijk of nodig is. Het is wat ons betreft niet noodzakelijk dat je een eigen reisklamboe meeneemt, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je het prettiger vindt om goed beschermt te zijn tegen muggen. Als je een klamboe meeneemt, neem dan een lichte, compacte en bij voorkeur geïmpregneerde reisklamboe mee, die je makkelijk in je backpack kunt stoppen.
Heb ik een wereldstekker nodig?
Wij raden wij je aan om een wereld stekker mee te nemen. Je hebt in Thailand vijf soorten stopcontacten: type A, type B, type C, type F en type O.