Highlights van deze reis

  • Bijzondere overnachtingen bij de Vietnamezen thuis
  • Kajakken door het adembenemende landschap van Halong Bay
  • Motorbike trip over de Hai Van Pass
  • Eigen kleding laten ontwerpen in Hoi An
  • Canyoning in Dalat
  • Wakker worden op het strand in Mui Né
Foto's
Locatie

Van rondreizen in Vietnam word je vrolijk!

Overal waar we komen ontmoeten we vriendelijke Vietnamezen en worden we getrakteerd op de lekkerste gerechten. Van Noord tot Zuid is dit een boeiende bestemming met veel afwisseling in landschappen, steden, baaien en stranden. Vietnam wordt steeds populairder bij backpackers vanwege de vele avontuurlijke mogelijkheden, chille steden, verbazingwekkend mooie uitzichten én de scherpe prijzen. Wist je dat Bia Hoi het goedkoopste biertje ter wereld is? Het smaakt er zeker niet minder om! Wij maken een off the beaten track rondreis vanaf het levendige Hanoi in Noord-Vietnam naar het zuiden en beleven op elke plek weer een nieuw reisavontuur.
Na een bijzondere wandeling door het oude centrum van Hanoi reizen we al snel door naar de authentieke bergstammen in Mai Chau en Pu Luong. We overnachten bij de lokale bevolking thuis en ervaren de cultuur en het dagelijks leven in deze dorpjes. Je kunt met de kinderen spelen en als je het leuk vindt, mag je hen ook Engelse les geven. In Pu Luong moeten we iets meer moeite doen om bij onze homestay uit te komen. We beginnen aan een trekking door de berggebieden met rijstterrassen en prachtige natuur. Als beloning worden we zeer gastvrij ontvangen bij de lokale bevolking thuis en maken we samen het avondeten klaar.
We reizen door naar Ninh Binh, een voorproefje op Halong Bay. Overal waar je kijkt, zie je gigantische kalkstenen rotsformaties die soms wel 200 meter hoog zijn. Daartussen vind je groene rijstvelden, rivieren en meren. Dit in tegenstelling tot Halong Bay, waar de rotsen recht de zee uit steken. Hier maken we een relaxte, prachtige boottocht waarbij we na een unieke overnachting op de boot verder reizen per nachttrein naar de keizerrijke stad Hue en het sfeervolle Hoi An. Na een paar relaxte dagen in Hoi An gaan we opzoek naar het avontuur in Dalat. Wil jij een spannend leven? Dan zit je hier goed! Dalat is de canyoningspot; abseilen van steile watervallen en rotswanden. Na dit avontuur reizen we verder naar Mui Ne, waar we overnachten op een uniek plekje aan het strand. In Ho Chi Minh bezoeken we de Cu Chi Tunnels en krijgen we een goede indruk van de gruwelheden die zich tijdens de Vietnam oorlog hebben afgespeeld. Via Ho Chi Minh reizen we naar de Mekong Delta (optioneel), waar we onze reis op een authentieke manier, bij de Vietnamezen thuis, kunnen afsluiten!

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis