Highlights van deze reis

  • Voor echte natuurfreaks
  • Spot de Big Five in het Kruger Park
  • Slaap onder de sterrenhemel, tussen het wild
  • Op zoek naar neushoorns in Eswatini/Swaziland
  • Ga mountainbiken, paardrijden, raften, hiken en veel meer
  • Relaxen en feesten in St. Lucia, Port Elizabeth & Kaapstad
  • Reis langs de prachtige kustlijn over de beroemde ‘Garden Route’

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Spot de Big Five!

Het zien van de Big Five staat vast ook op jouw bucketlist! Oog in oog staan met de meest machtigste wilde dieren van Afrika is iets wat je ooit in je leven moet doen. Spot de olifant, leeuw, neushoorn, buffel, het luipaard en vele andere wilde dieren. Natuurlijk gaan we niet alleen op zoek naar de Big Five, er is veel meer te beleven in Zuid-Afrika. Het land biedt ook een rijke geschiedenis en een hele bijzondere cultuur, waar we gedurende de reis ongetwijfeld veel over zullen horen. Daarnaast gaan we ook  het nachtleven van Zuid-Afrika verkennen; zo zien we weer een hele andere kant van dit unieke land!

Op avontuur op unieke wijze

Uniek tijdens deze Zuid-Afrika rondreis is onder andere ons vervoersmiddel: we reizen in een safari-truck waar al ons kampeermateriaal in past, maar waar ook een keukentje in zit. Zijn we onderweg en hebben we zin in de lunch? We stoppen gewoon ergens langs de weg en vouwen onze keuken uit, om vervolgens samen met onze lokale gids het eten te bereiden. Dit gaat net zo makkelijk tijdens het overnachten; we rijden een nationaal park in en zetten onze tentjes zo middenin de wildernis neer. Zo ervaren we de natuur niet alleen tijdens de game drives, maar ook ’s nachts slapen we tussen de wilde dieren! Onze lokale gidsen hebben soms je hulp nodig tijdens het koken, maar het is natuurlijk hartstikke tof én lekker om op de Zuid-Afrikaanse manier te leren braaien!

2 landen en ontelbare avonturen

Tijdens deze reis passeren we 2 landen (Zuid-Afrika en Eswatini/Swaziland). Ieder land biedt weer een hele andere kijk op deze zuidelijke punt van het Afrikaanse continent. Ook biedt ieder land weer hele andere avonturen! In Eswatini kunnen we de wilde jungle en rivieren ontdekken per mountainbike of raft. Daarnaast biedt Zuid-Afrika zelf ook ontelbaar veel avonturen: het Kruger Park kammen we van voor naar achter uit, maar ook in andere nationale parken kunnen we verschillende game drives doen. Op zoek naar de big five!

Van het binnenland tot de kust

We reizen vanuit het noorden van het land helemaal naar het zuidelijkste punt toe. We overnachten in enkele bijzondere nationale parken in het binnenland zoals het Addo Elephant National Park en het Mountain Zebra National Park. Onze weg vervolgt zich richting de kust met haar rotswanden en prachtige stranden. Een groot deel van deze route rijden we over de beroemde Garden Route; het mooiste stuk autoweg van het Afrikaanse continent. We rijden langs de indrukwekkende kustlijn en overnachten in populaire plaatsen langs deze route zoals het sfeervolle dorpje Knysna en de bruisende havenstad Port Elizabeth. De route brengt ons naar Kaapstad, waar we weer een hele andere kant van het veelzijdige Zuid-Afrika kunnen ervaren. Deze plaatsen zijn perfect om het nachtleven van Zuid-Afrika te ontdekken, want feesten is iets wat de locals hier maar al te goed kunnen!

Authentiek Zuid-Afrika

Naast de Nederlandse Mambo begeleiding worden we mee op avontuur genomen door lokale Zuid-Afrikaanse reisleiders. Zij weten ons niet alleen veel te vertellen over de wilde dieren en de prachtige natuur, maar leren ons ook graag over de geschiedenis en cultuur van het land. Ook weten ze veel over de bescherming van de Zuid-Afrikaanse wildlife en hoe duurzaamheid hier een rol in speelt. Ook koken ze heerlijke maaltijden voor ons en leren ze ons graag de Afrikaanse taal (die enorm op Nederlands lijkt!). Kortom, zij zorgen ervoor dat we een unieke en authentieke Zuid-Afrikaanse ervaring krijgen die je niet meer zal vergeten!

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis