Zuid Afrika rondreis 16 dagen

Vanaf € 1.042,50 Bereken reissom

Highlights van deze reis

  • Bush cursus van een Wildlife Ranger
  • Slapen onder de sterrenhemel, tussen het wild
  • Big Five spotten in Kruger
  • Op zoek naar neushoorns in Swaziland
  • Relaxen in St. Lucia

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Speuren naar Wildlife in Zuid-Afrika

Mambo neemt je mee op een avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika! Om optimaal de bush te ervaren, slapen we midden tussen het wild, onder de sterrenhemel en volgen een cursus over natuur en wildlife onder leiding van een parkranger. Dit kan behulpzaam zijn als we de Big Five proberen te spotten tijdens de komende game drives in het Kruger Park. In Swaziland gaan we op zoek naar de witte neushoorn. Na ons wilde avontuur gaan we in St. Lucia lekker relaxen en het nachtleven verkennen. Via Durban reizen we naar Drakensbergen, die er van een afstand uit zien als de rug van een draak, naar de hemel toe gericht. Deze bergketen reikt tot 3000 meter hoogte en vormt de oostgrens van Lesotho. Uitkijkend over de spectaculaire vergezichten, genieten we van alle avonturen die we tijdens onze rondreis Zuid-Afrika beleefd hebben. Bij het afscheid van onze lokale gidsen zeggen ze “Goed gaan” (Travel well, travel save)! Iedereen hoopt hier nog eens terug te komen.

Bush cursus van een Wildlife Ranger

Uniek tijdens deze Zuid-Afrika rondreis is ons Ranger programma! In het privé park Klaserie Game Reserve stappen we regelrecht de leefwereld van een 'wildlife park ranger' in. Deze nacht slapen we in een tent en ‘s avonds zal de parkranger ons de beginselen van een bushcamp bijbrengen. We koken op open vuur, werpen een blik op de Melkweg en proberen de achtergrondgeluiden te identificeren. Bij het ochtendkrieken ga je op stap om te 'tracken'. Doodstil, want die olifant is in het echt wel héél erg groot. Je krijgt uitleg over verschillende facetten van de bush. We gaan spoorzoeken en keutels bekijken. Je leert over (over)leven en werken in de bush, het voorkomen en bestrijden van stropen en het in stand houden van deze kwetsbare leefomgeving. Als we een dier weten te traceren, wordt deze behandeld en ook eventuele medicinale planten worden in het verhaal meegenomen.

Activiteitenpakket € 110, ter plaatse te voldoen in lokale valuta.

Om jou een complete reis met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding aan te kunnen bieden; inclusief Pretoria City tour, Bourke’s Luck Potholes, 3 Rondavels, Bush cursus in Klaserie, bezoek aan Mantenga Cultural Village en de Soweto tour in Johannesburg, voldoe je ter plaatse t.w.v.  € 110 contant aan de reisleiding. Hiermee zijn de meeste bijzondere belevenissen al inbegrepen in je reis. Ter plaatse betaal je tevens t.w.v. € 190 voor alle maaltijden (m.u.v. diner laatste avond in Pretoria) aan de begeleiding, in lokale valuta. Naast deze vaste bijkomende kosten heb je nog de keuze uit een aantal optionele activiteiten, waarin je vrij bent om te kiezen wat je wilt. 

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook kun zien wie er nog meer interesse hebben!

toon interesse in deze reis