Highlights van deze reis

  • Speuren naar Wildlife met een Ranger
  • Slapen onder de sterrenhemel, tussen het wild
  • Big Five spotten in Kruger
  • Op zoek naar neushoorns in Swaziland
  • Relaxen in St. Lucia

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Op pad met een Wildlife Ranger

Het spotten van de Big Five staat vast ook op jouw bucketlist! Oog in oog staan met de meest machtigste wilde dieren van Afrika is iets wat je ooit in je leven moet doen! Spot de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Zeker geen makkie!  Uniek tijdens deze Zuid-Afrika rondreis is ons Wildlife Ranger programma! In het privé park Tshukudu of Klaserie Game Reserve stappen we regelrecht de leefwereld van een 'wildlife park ranger' in. We verblijven in een Bush Camp midden in het wildpark en worden wellicht wel verrast door een bezoekje van een nieuwsgierig beest. Om optimaal de bush te ervaren neemt een ervaren wildlife ranger ons mee op safari. Hij vertelt ons over het leven in het wildpark, de flora en fauna en leert ons hoe je sporen kunt vinden. Dit kan behulpzaam zijn als we de Big Five proberen te spotten tijdens de komende game drives in het Kruger Park. Natuurlijk gaan we niet alleen op zoek naar de Big Five, er is veel meer te vinden in het wild. Giraffen zijn nieuwsgierig en steken met kop en schouders boven de struiken uit, zebra’s staren van je afstandje aan, impala’s trekken een sprintje als we aan komen rijden en hyena’s liggen op de weg te zonnen na een wilde nacht in de bush. Je blijft je ogen uitkijken tijdens de safari’s, elke keer zie je weer iets nieuws! Uniek is het om te kamperen midden in een wildpark. In Hlane in Swaziland hoor je ’s nachts jagende leeuwen brullen. Impressive!

Uitdagende canyons en bergketens; hiken, paardrijden, mountainbiken en jeeptocht

In Zuid-Afrika is veel meer te beleven dan het spotten van de Big 5! Al snel tijdens je reis belanden we op een mooie camping bij de spectaculaire Blyde River Canyon, waar je de mooiste uitzichten hebt en perfect kunt hiken met uitzicht op de 3 Rondavels. De bergen rondom Blyde River zijn de uitlopers van de Drakensbergen, waar we aan het einde van onze rondreis uitkomen. Drakensbergen, die er van een afstand uit zien als de rug van een draak, naar de hemel toe gericht. Deze bergketen reikt tot 3000 meter hoogte en vormt de oostgrens van Lesotho. Spectaculair is de 4x4 jeeptocht over de Sanipas met stop bij de hoogste pub van Afrika. Beer with a view in Lesotho!

Royaal genieten in Swaziland

Tijdens deze reis passeren we 3 landen (Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho). In het vriendelijke Swaziland worden we ontvangen met een Swazi dans. Doe je mee? De cultuur van één van de kleinste landen van Afrika is boeiend om meer over te horen. Hier is polygamie nog steeds heel normaal. Koning Mswati III is getrouwd met 12 vrouwen (verloofd met 3 vrouwen en heeft vast nog een aantal minnaressen). Druk baasje! Naast cultuur heeft Swaziland ook prachtige natuurgebieden. Wist je dat een zebrapad in Swaziland een hele andere betekenis heeft? In Mlilwane Wildlife Sanctuary vind je tijdens een mooie hike of mountainbiketocht ongetwijfeld een paar zebra’s op je pad. Zin in een adrenalinekick? Ga mee raften, abseilen en tuben in Swaziland!  

Bijkomen na alle wilde avonturen

In St. Lucia kunnen we bijkomen aan het strand en het nachtleven verkennen. In de zomermaanden (juni tot november) kun je hier perfect whale watchen. Over grote beesten gesproken! Langs de kust reizen we naar de grote stad Durban, waar we in een gezellig hostel verblijven. Leer hier surfen of bekijk het WK voetbal stadion.

Leer om Afrikaans te praat tydens jou toer

Zuid-Afrika heeft 11 officiële talen, waarvan het Afrikaans er één is. Voor ons Hollanders is Afrikaans een grappige, vrij makkelijk te verstane taal. Hoe leuk is het om tijdens je Zuid-Afrika reis een beetje Afrikaans te leren? Op de aankomstdag in Pretoria kom je al snel in aanraking met het Afrikaans tijdens je bezoek aan het Voortrekkersmonument. “Mag nie aanraak nie”, wel te begrijpen toch? Als je tijdens een lange reisdag denkt “Ek is al 'n rukkie in die bus”. Vraag dan maar je Afrikaanse begeleider “kan ons stop op ’n aftrekplekkie?”. Je wordt echt niet raar aangekeken ;)

Activiteiten & maaltijdenpakket, ter plaatse te voldoen in lokale valuta: (€ 345 ca. 5500 Rand)

Om jou een complete reis met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding aan te kunnen bieden; voor alle maaltijden (m.u.v. diner laatste avond in Pretoria) en de activiteiten/excursies Pretoria City tour, Bourke’s Luck Potholes, 3 Rondavels, Bush Camp in Tshukudu/Klaserie, Night Drive in Kruger Park, bezoek aan Mantenga Cultural Village, boottocht in St. Lucia en de Soweto tour in Johannesburg, voldoe je ter plaatse  € 345 in lokale valuta (ca. R 5500,- afhankelijk van koersschommelingen) contant aan de reisleiding. (Dit kun je ter plaatse pinnen en mag in een paar keer betaald worden). Hiermee zijn de meeste bijzondere belevenissen al inbegrepen in je reis. Naast deze vaste bijkomende kosten heb je nog de keuze uit een aantal optionele activiteiten, waarin je vrij bent om te kiezen wat je wilt. 

Reisbegeleiding

Lokale Afrikaanse reisbegeleiding

Deze Zuid-Afrika rondreis wordt begeleid door Zuid-Afrikaanse crew. Afhankelijk van de groepsgrootte gaan er 1 tot 3 begeleiders mee. Deze Afrikaanse begeleiders zijn tevens chauffeur van de minibusjes, regelen alle activiteiten voor je, zorgen voor alle maaltijden tijdens de reis en zorgen voor het benodigde kampeermateriaal. De lokale Afrikaanse begeleiders spreken perfect Engels. Ook kun je Afrikaans met ze praten, wat lijkt op het Nederlands. Een aanrader tijdens de Zuid-Afrika rondreis is het om een beetje Afrikaans te leren! De Afrikaanse reisleiders kennen het land goed en zijn er trots op om je hun land te laten zien. Ook zijn ze bezeten van wildlife, alleen hetreizen in het minibusje op weg naar een bushcamp is al een gamedrive op zich!

Nederlandse Mambo Reisleider

Bij groepen groter dan 11 personen gaat er naast de lokale crew ook een Nederlandse Mambo reisbegeleider mee. Deze Mambo reisbegeleider is er voor het begeleiden van de Mambo groep en gaat samen met jullie de ultieme reisbeleving nastreven. Naast het spotten van al het mooie wildlife zorgt de reisleiding voor een hoop gezelligheid en leuke ervaringen op onverwachte momenten. Heb je iets wat je heel graag mee wilt maken tijdens je rondreis? Laat het weten, onze reisleiders zijn er in gespecialiseerd om net dat beetje extra uit een reis te halen en een supergezellige sfeer neer te zetten. De Mambo reisleider zal meegaan op de rondreizen van 14 juli en 1 augustus 2020.

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)

Interesse?

Heb jij interesse in deze reis, maar wil je nog even wachten met boeken? Pre-registreer je dan vrijblijvend voor deze reis. Wij houden je op de hoogte van de status.
Na je pre-registratie kun je ook zien wie er nog meer interesse hebben!

Toon interesse in deze reis