Beleef Zweden in de winter

Highlights van deze reis

  • Bijzonder winteravontuur in Zweden
  • je eigen iglo bouwen en in slapen
  • Hondesledetocht, sneeuwscootersafari
  • Relaxen in een Zweedse sauna
  • Verblijf iin een Stugby (Zweeds vakantiedorp)

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)
Foto's
Locatie

Op winteravontuur in Zweden!

Staat een winteravontuur in Zweden ook op jouw bucketlist? Ga mee op hondensledetocht, sneeuwscootersafari, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en maak je eigen sneeuwhut, waar je ook de nacht in door kunt brengen. De Zweedse winters in Johannisholm kenmerken zich door lange heldere nachten met een sterrenhemel, waar je alleen maar van kunt dromen! Als je veel geluk hebt, zie je zelfs het noorderlicht. Geniet van de stilte van de uitgestrekte bossen, de extreme kou en warm jezelf na een actieve dag in de diepe sneeuw bij het haardvuur of in de hot-tub weer op. Dit is een wintervakantie op z’n Zweeds!
We vliegen naar Oslo en reizen vanaf daar in ca. 3 uur naar het kleine dorpje Johannisholm, bij Mora in de provincie Dalarna. Hier verblijven we in traditionele Zweedse stugars op het vakantiepark Johannisholm Adventure Stugby. We beginnen onze week met de Zweedse maaltijd  “Pytt i Panna” en een goed glas Glögg bij het kampvuur in een tipi tent en proosten op een geweldig avontuur. De lokale instructeurs en onze reisleiding leggen jullie het programma van de komende week uit en geven allerlei praktische tips en tricks. De activiteiten sneeuwschoenwandelen en Iglo bouwen én diverse maaltijden zijn al inbegrepen in je reis. Ter plaatse kun je kiezen uit diverse optionele activiteiten, die jij wellicht graag wilt doen! Je kunt kiezen uit skiën/snowboarden in het skigebied van Sälen, cross country skiën, hondensledetocht, sneeuwscootersafari, ijs sculptuur maken, curling, ijsvissen, schaatsen, een lantaarnwandeling in het donker en relaxen in de hot-tub/sauna. Afhankelijk van de wensen van de groep en weersvoorspellingen wordt een weekplanning gemaakt.
De winterse dagen in Zweden beginnen vroeg, zodat we tijdens daglicht optimaal kunnen genieten van het Zweedse landschap en de activiteiten. De zon komt ’s ochtends tussen 7.00 en 8.00 uur op en gaat aan het einde van de middag tussen 16.30 en 17.30 uur weer onder (afhankelijk van de periode van verblijf).

Score van deze reis

Bekijk alle 1 review(s)