Zweden Johannisholm Adventure

Highlights van deze reis

  • Bijzonder winteravontuur in Zweden
  • Verblijf in traditionele Zweedse Stugor
  • Overnachting in zelfgebouwde sneeuwhut
  • Sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht en ijsvissen
  • Relaxen in een Zweedse sauna

Score van deze reis

Bekijk alle 3 review(s)
Foto's
Locatie

Op winteravontuur in Zweden

Staat een Scandinavisch winteravontuur ook op jouw bucketlist? Dat snappen we maar al te goed. Wie wil nou niet op hondesledetocht en sneeuwscootersafari, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen of je eigen sneeuwhut maken waar je ook de nacht in kunt doorbrengen.. Je ziet het al: deze vakantie in Johannisholm geeft je genoeg reden om het avontuur aan te gaan!

Wintervakantie op z'n Zweeds

De Zweedse winters in Johannisholm kenmerken zich door lange heldere nachten met een sterrenhemel waar je alleen maar van kunt dromen. Als je veel geluk hebt zie je zelfs het noorderlicht. Geniet van de stilte van de uitgerekte bossen en trotseer de extreme kou. Warm jezelf weer op bij het haardvuur of in de hot-tub na een dag actie in de diepe sneeuw. Dit is een wintervakantie op z'n Zweeds!

Programma

We vliegen naar Oslo en reizen vanaf daar met een transfer in ca. 3 uur naar het kleine dorpje Johannisholm, bij Mora in de provincie Dalarna. Hier verblijven we in traditionele Zweedse stugars op het vakantiepark Johannisholm Adventure Stugby. We beginnen onze week met de Zweedse maaltijd "Pytt i Panna" en een goed glas Glögg bij het kampvuur, naast een tipi tent. De lokale instructeurs en onze reisleiding leggen jullie het programma van de komende week uit en geven allerlei praktische tips en tricks. De activiteiten sneeuwschoenwandelen, sneeuwhut bouwen én diverse maaltijden zijn al inbegrepen in je reis. Ter plaatse kun je kiezen uit verschillende extra activiteiten, zoals skiën/snowboarden in het skigebied van Sälen, cross country skiën, hondesledetocht, sneeuwscootersafari, ijssculpturen maken, curling, ijsvissen, schaatsen, een lantaarnwandeling in het donker en relaxen in de hot-tub/sauna. Afhankelijk van de wensen van de groep en weersvoorspellingen wordt een weekplanning gemaakt.

Avondmensen opgelet!

De winterse nachten in Zweden beginnen vroeg, zodat we het daglicht optimaal benutten voor onze activiteiten. De zon komt ’s ochtends tussen 7.00 en 8.00 uur op en gaat aan het einde van de middag tussen 16.30 en 17.30 uur weer onder (afhankelijk van de periode van verblijf).

Score van deze reis

Bekijk alle 3 review(s)