Highlights van deze reis

  • Interrail avontuur in Zweden en Noorwegen
  • Ronddwalen in Stockholm
  • Lange lichte dagen in Lapland
  • Spectaculaire natuurbeleving in Abisko
  • Magische fjorden bij Lofoten
  • Vertrek 18 juni: Midzomernachtzon + Roskilde Festival
Foto's
Locatie

Zweden, Noorwegen & Denemarken in 19 dagen

Maak je op voor een overweldigende natuurbeleving in Scandinavië. Dit wordt een reiservaring om nooit meer te vergeten. Genieten van het lichtspektakel door de middernachtzon, kayakken door het fjordengebied bij de magische Lofoten eilanden, hiken in uitgestrekte natuurgebieden en wellicht elanden spotten in het wild. Met onze backpacks reizen we per trein door Zweden en Noorwegen.

We starten met een vliegreis naar Stockholm, de prachtige hoofdstad van Zweden. Hier komen we helemaal in Zweedse sferen en staan te trappelen om de trein in te stappen, helemaal naar het hoge noorden. In Kiruna, 200 kilometer boven de Poolcirkel, stappen we uit en staan midden in Lapland! De Zweedse Wildernis kun je niet beter beleven dan hier! Hoe eerder in de zomer we in Lapland zijn, hoe meer we kunnen genieten van de Middernachtzon. Tot 15 juli wordt het niet donker. Daarna gaat de zon steeds ietsje langer onder, maar de nachten blijven extreem kort. De zonsondergangen en zonsopkomsten zorgen voor kleurrijke luchten en mooie lichtspektakels, waar je niet op uitgekeken raakt! In Lapland kunnen we een Sami camp bezoeken en mooie hikes maken in Abisko National Park. Met de Arctic Circle trein arriveren we in Noorwegen, waar we op de magische Lofoten eilandengroep belanden.  Volgens Lonely Planet is de schoonheid van deze eilandengroep nauwelijks te bevatten. We kunnen hier gaan zeekayakken of op ribsafari. Wanneer we per boot de Lofoten verlaten, varen we 3-4 uur langs de machtige fjorden en komen uit in Bodø. De onvergetelijke reiservaringen op ons in laten werken doen we in de studentenstad Trondheim en in de hoofdstad Oslo. Ons avontuur sluiten we af in de hippe hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen! Dit avontuur had je voor geen goud willen missen!

Deze Interrail rondreis wordt aangeboden als kampeerrondreis en Hostel/Stugor-rondreis:

  • Vertrek 18 juni 2018: verblijf in trekkerstenten op Campings(leeftijdsgroep 21-29 jaar)
  • Vertrek 16 juli 2018: verblijf in trekkerstenten op Campings (leeftijdsgroep 21-29 jaar)
  • Vertrek 6 augustus 2018: verblijf in Hostels en Stugor (leeftijdsgroep 25-35 jaar)

Vertrek 18 juni 2018: Midzomernacht + Roskilde Festival special

De beste tijd van het jaar om Scandinavië te bezoeken is eind juni. De dagen zijn lang en de nachten kort. Het weekend na 21 juni (de langste dag van het jaar) is in heel Scandinavië een feestweekend. Bijzonder is het om in deze tijd van het jaar in Lapland te zijn en te genieten van de Midzomernachtzon, een bijzonder lichtspectakel doordat de zon helemaal niet ondergaat maar net boven de bergen blijft hangen. De lucht kleurt oranje! Je kunt je Scandinavië Interrail ook op bijzondere wijze afsluiten met een bezoek aan het Roskilde Festival! Vier dagen lang genieten van de mooiste optredens van headliners en de relaxte sfeer op de festivalcamping.