Zweden actieve vakantie

Highlights van deze reis

  • Back to basic in de Zweedse natuur
  • Leren overleven in de wildernis
  • Elanden spotten
  • Unieke optie om beren te spotten
  • Twee dagen in Stockholm
Foto's
Locatie

Back to Basic in Zweden

Uitgestrekte bossen, stille meren, het ritselende geluid in bosjes door dierenleven en zover je kunt kijken is het groen! Mambo heeft in Gävleborg een prachtige locatie gevonden voor een op en top natuurvakantie.

Maak gebruik van je Allemansrecht

Je bent niet echt in Zweden geweest als je niet hebt overnacht in de wilde natuur. In Zweden geldt het allemansrecht; de vrijheid te genieten van de natuur. Dat is wat wij gaan doen in Zweden, want ons hele programma staat in het teken van natuurbeleving; het echte Zweden! Weet jij hoe je kunt overleven in de natuur, zonder eten en drinken? We’ll find out!

Overnachten in een voormalig jagersdorp

In the middle of nowhere, in de bossen bij Österbergsmuren, verblijven we in Jägarstugan, een voormalig jagersverblijf. De omgeving moet hier wel rijk zijn aan biodiversiteit! Schrik niet als je ’s nachts iets in de bossen hoort. Grote kans dat een nieuwsgierige Eland, vos, wolf of zelfs een bruine beer een kijkje komt nemen. 

Optioneel: beren spotten

Ooit een bruine beer willen spotten? Hier is je kans! In de omgeving van Jägarstugan leven bruine beren, maar het komt weinig voor dat je ze hier ziet. Beren zijn mensenschuw.  Op korte afstand van Jägarstugan is er echter een beren observatie hut, waar je met maximaal 4 personen kunt overnachten. Het is een geliefde plek waar beren op zoek gaan naar voedsel. Vanuit de hut kun je de beren perfect zien, zonder ze te storen (wel stil zijn). Een overnachting in de observatie hut kost € 230 per persoon. Niet goedkoop, maar werkelijk een once in a lifetime experience.