7 Leuke dingen om te doen in Lissabon

Lissabon is een superleuke en vooral een hele hippe stad. Je kunt er eindeloos slenteren door de smalle straatjes van Alfama, een ritje maken met tram 28, musea bezoeken en genieten van het lekkere eten in de vele restaurantjes en de terrassen. Zelfs als je maar één dag de tijd hebt, kun je er heel veel leuke dingen doen. Noah kan je er alles over vertellen.

1. Beleef de historie in Belém

We beginnen in de historische wijk Belém, hier vind je diverse monumenten en mooie oude gebouwen die een bezoek meer dan waard zijn, de Torre de Belém is er daar een van. Deze oude verdedigingstoren staat aan de oever van de rivier de Taag en werd in de 16e eeuw gebouwd om de haven te beschermen. De toren valt vooral op door zijn overvloedige decoraties en motieven. 

Een ander monument in de wijk Belém is Pãdrao dos Descobrimentos,  het Padrão dos Descobrimentos is een monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld hebben verkend. Het bouwwerk is 52 meter hoog en heeft de vorm van een schip met gebolde zeilen. 

2. Stap in de wereldberoemde Tram 28

Tram 28, deze iconische tram is een van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon. Je rijdt in een vintage tram dwars door de nauwe, kronkelige en steile straatjes van de binnenstad van Lissabon. De tram is enorm populair bij toeristen, maar het is ook nog steeds een belangrijk vervoermiddel voor bewoners van de stad. Een hobbelig ritje duurt ongeveer 50 minuten.

3. Bewonder de onderwaterwereld in Oceanário de Lisboa

Het Oceanarium is een must om te bezoeken als je in Lissabon bent. Dit immense aquarium is één van de grootste ter wereld. Er is veel aandacht voor de flora en fauna van de verschillende oceanen en de bescherming hiervan. Het Oceanarium in het Parque das Nações. Dit park is een perfect voorbeeld van een succesvolle stadsrenovatie van een oud industriegebied.

4. Ontdek de kleurrijke straten tijdens de street-art tour

Wat ook heel leuk is om te doen is de Street-art tour, ga mee en ontdek de kleurrijke straten van Lissabon. In deze tour ga je op stap met een echt Street-art artist en ga je op zoek naar urban-straatartiesten van dit moment, van graffiti tot verfijnde muurschilderingen. Je ziet kunstwerken zoals 'Boy Crying' van Uber en kleine meesterwerken, weggestopt in de verborgen steegjes van de oude stad. Een ander hoogtepunt op deze art-tour is het bezoek aan Caracol da Graça, waar graffiti een groot gedeelte van het straatbeeld bepaald.

5. Slenter door de straten van Alfama

De oudste wijk van Lissabon en (naar mijn bescheiden mening) de mooiste wijk is Alfama. Deze wijk is op zich al een bezienswaardigheid waar je heerlijk en onbekommerd doorheen kunt slenteren en genieten van de vele historische gebouwen. Verken de winkeltjes, terrasjes, kronkelige steegjes en straatjes puur op gevoel. Het zal je niet teleurstellen.

6. De verborgen parel van Lissabon

Verborgen onder de brug ligt het hippe industriële LX Factory, een creatieve broedplaats waar menig creatieveling, local en goedgeïnformeerde toerist zich graag neervlijt voor een drankje en een hapje. Hier vind je mooie lokale producten en kan je genieten van een lekkere cocktail op een rooftop terras. De LX Factory is een oud fabrieksterrein en sinds 2008 nieuw leven ingeblazen door een groep jonge ondernemers. 

7. Bars en clubs in Bairro Alto

De perfecte spot om een avondje uit te gaan is Bairro Alto. Overdag is het hier vrij rustig, maar vergis je niet, 's avonds komt deze wijk helemaal tot leven. Je vindt hier supertoffe restaurantjes, wijnbars en cafétjes, kortom de perfecte locatie om te genieten van een mooie zomeravond. 

 

Tips and Tricks

De Lisboa Card is een fijne optie wanneer je Lissabon wilt bezoeken. Je krijgt gratis toegang tot 26 attracties, waaronder de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos. Daarnaast mag je ongelimiteerd gratis reizen met de bus, metro, tram en lift in Lissabon en Belém. 

 

Cheers! Noah