Reizen in coronatijd

Een reis maken naar een ander land vergt een goede voorbereiding. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de soort reis die je gaat maken en het land waarheen je gaat. Reizen in tijden van corona kan, maar het is wel belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Lees op deze pagina de belangrijkste informatie over reizen met Mambo in coronatijd.

Mambo Garanties

Voor reizen in 2022 gelden in principe onze normale reis- en annuleringsvoorwaarden. Met de aanvullende mogelijkheid om tot 6 weken voor vertrek van bestemming of datum te wisselen en 100% geld-terug-garantie.

✔ Geld terug garantie

Wanneer jouw reis binnen 2 weken voor vertrek niet door kan gaan i.v.m. Covid-19 en een negatief reisadvies, krijg je gegarandeerd je geld terug. 

✔ Gratis omboeken

Op basis van beschikbaarheid kun je jouw reis kosteloos omboeken naar een andere bestemming uit ons programma of naar een andere periode. Dit kan tot 6 weken voor de vertrekdatum. 

Reizen binnen de EU

Iedereen met het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan binnen de Europese Unie vrij reizen. Ieder land kan aanvullende documenten vragen. Bekijk het reisadvies op de website Nederland wereldwijd om te zien welke documenten je voor jouw vakantiebestemming nodig hebt. Doe voor je vertrekt een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.

Wat moet ik nog meer weten

Mondkapjes en social distancing zijn maatregelen die in vrijwel alle Europese landen tot de standaard corona maatregelen behoren. Ook is het verstandig om een aantal zelftests in te pakken en met een flexibele instelling op reis te gaan. Mocht corona in de weg staan, dan moeten we linksom i.p.v. rechtsom; onze route bijstellen en activiteiten aanpassen.

Terugreis naar Nederland

De Nederlandse overheid stelt extra terugreisvoorwaarden in voor code geel bestemmingen. Als je terugreist naar Nederland moet je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien.Als je met het vliegtuig reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden.

Ik ben niet gevaccineerd, mag ik mee op reis?

De keuze om wel of niet te vaccineren is aan jou. Wanneer je beschikt over een geldig Digitaal Corona Certificaat (DCC) ben je welkom op onze reizen binnen Europa. Maar realiseer je goed dat je redelijk wat organisatietalent moet bezitten, om als ongevaccineerde rond te reizen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je het DCC up-to-date houdt. Het kan zijn dat een land verplicht stelt om een Digitaal Corona Certificaat te laten zien voor toegang tot toeristische instellingen en lokale accommodaties waaronder hostels. Ook voor toegang in de horeca moet je soms een DCC laten zien. Een coronatest is 48 tot 72 uur geldig.  Je zult dus regelmatig een PCR of antigeentest moeten ondergaan.

Testmogelijkheden 

Houd er rekening mee dat er in the middle of nowhere beperkte mogelijkheden zijn om je te laten testen. Het zou kunnen dat jij hierdoor even van de route moet afwijken, terwijl de groep doorreist. Daarnaast zijn testlocaties niet overal gratis. De kosten zijn voor jouw rekening.  Bekijk op de website van Nederland wereldwijd waar je in het buitenland deze testen kunt laten doen.

Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming

De maatregelen en sancties die opgelegd worden na het oplopen van een corona besmetting of contact met een geïnfecteerd persoon, kunnen in het buitenland sterk verschillen van die in Nederland. Dit betekent ook dat er gevolgen kunnen zijn voor de verblijfsmogelijkheden, de quarantaineplicht voor jou en je reisgenoten en voor je retour naar Nederland. Als je in het buitenland positief test, volgen wij altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Wij regelen de eventuele extra overnachtingen en je latere terugvlucht. Deze kosten zijn voor jouw rekening. Afhankelijk van je eigen verzekering kunnen de eventuele extra reis- en verblijfkosten verhaald worden. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.  

Verre reizen

Een reisadvies gebruikt een landkaart met een kleurcode. De kleurcode geeft (naast de veiligheidsrisico’s) de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen aan in een land of gebied. 

Wereldkaart 600 X 400

No Go zone

Als een land of gebied buiten de EU code oranje is, kun je te maken krijgen met strenge corona maatregelen zoals een lock down of minder mogelijkheden om in het land te reizen. Er kan een inreisverbod gelden voor reizigers uit Nederland. In rood gebied kun je door vergaande coronamaatregelen het land of gebied niet in of uit reizen. De Nederlandse overheid kan je ook niet terughalen naar Nederland. Op dit moment zijn de meeste landen buiten de EU nog een No Go Zone.

Veilig reizen 

Naar groen of gele landen kun je met een gerust hart reizen no problemo. Momenteel klinken er steeds meer geluiden dat er gereisd gaat worden naar oranje landen. Mits dit veilig en verantwoord kan..  Wij hebben intussen een hotline met onze reisagenten buiten de EU en verzekeringstechnisch volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Eén ding kunnen wij met zekerheid zeggen: Als het weer veilig kan, dan gaan we!