Ontdek de Verboden Stad in Beijing

China stond al heel lang op de bucketlist van Noah. Intussen kan hij China afvinken, want hij is er geweest! In 3 delen neemt hij ons mee op zijn reis naar een land met eeuwenoude cultuur en innovatieve technologie, moderne steden en groene rijstvelden.

 

Op rondreis door China – deel 1 

De eerste keer dat ik China bezocht was voor mij absoluut top. China is echt heel anders dan alle andere landen en juist dát maakt het één van de meest fascinerende landen waar ik ooit ben geweest. Weken was ik bezig geweest met de planning van deze reis en in mijn gedachte had ik het land al 10 keer bereisd. Maar eenmaal echt daar,  deed het al mijn voorstellingen die ik had als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vanaf dag 1 voelde, rook en beleefde ik China tot mijn diepste vezels “wauw”. 

 

Mijn route van Beijing naar Shanghai

China is een enorm land met ongeveer 1,4 miljard mensen en ik was blij dat ik enigszins een route had samengesteld. Mijn reis zou beginnen in Beijing met zijn keizerlijke verleden, verboden stad en Chinese muur en dan door naar het bekende Terracotta leger in Xi'an. Vanuit Xi'an had ik dan bedacht om met de hogesnelheidstrein naar Hangzhou te reizen om daar te wandelen en te relaxen aan het beroemde West Lake om tenslotte te eindigen in de bruisende stad Shanghai. Veel cultuur, beetje luieren en hopelijk leuke mensen ontmoeten en fantastische avonturen beleven, dat was het doel voor de komende weken. 

 

Uitzicht over de Verboden Stad vanuit Jingshan park

De eerste dag in Beijing wil ik gelijk een bezoek aan de Verboden Stad brengen, maar voordat ik dat doe bezoek ik eerst het Jingshan park. Ik had van andere reizigers gehoord dat dit absoluut de moeite waard was en je dit park eigenlijk eerst moest bezoeken voor je de Verboden Stad in ging. Het Jingshan park bevindt zich bij de uitgang en de entree is slechts 2 yuan. Het park behoort tot de tuin van het voormalige Chinese paleis en is al sinds 1928 open voor bezoekers. In het park vind je bouwwerken in dezelfde stijl als de Verboden Stad en in het midden van het park is een aangelegde heuvel die ik heb beklommen. Vanaf hier kreeg ik al vast een voorproefje van de Verboden Stad en dit smaakte absoluut naar meer. 

 

De Verborgen Stad in Beijing bezoeken

Na dit voor mij letterlijke hoogtepunt wandel ik in 10 minuten naar de ingang van de Verboden Stad. Om hier te komen moet ik eerst door de beveiliging bij het Tiananmen plein “het plein van de hemelse vrede”. Dit kan even duren aangezien het plein en de Verboden Stad een van de populairste attracties van Beijing is. Na de beveiliging loop ik vanaf het Tiananmen plein door 2 poorten en dan ben ik eindelijk binnen. 

Blog China 300x 200 (1) 

Ik negeer de vele mensen die mij zogenaamd een gratis tour aanbieden om Engels te leren. In de meeste gevallen zullen deze mensen geld van je eisen aan het einde van de tour. Ik maak wel gebruik van de audio guide, hierdoor kom ik toch net wat meer te weten over de geschiedenis en de vele gebouwen die ik die middag ga bekijken. Ik vermaak me hier de rest van de dag en geniet echt van de bijzondere architectuur die de Verboden Stad te bieden heeft. Persoonlijk was ik vooral onder de indruk van de enorme drukte en de vele mensen die in de stad liepen, en dan was ik er nog op een redelijk rustige dag! 

Blog China 300x 200

Onbekende toeristische attractie

De verboden stad is niet alleen bij de buitenlandse toeristen populair, ook de Chinese toeristen zijn in grote getalen aanwezig. Ik snap nu waarom alle gidsen met gekleurde vlaggetjes voor de groep uitrennen. Zonder een herkenbaar vlaggetje op een hele lange stok ben je hier reddeloos verloren. De Chinese toeristen hebben er nog een extra attractie bij, zeker als ze van het platteland komen hebben ze vaak nog nooit eerder “niet-chinezen” gezien, en willen graag met mij op de foto. Het lijkt wel of ik de belangrijkste attractie van de stad ben.

 

Cheers! Noah