Mambo. Travel before you die

 
Mambo biedt je de mogelijkheid om de reizen van je persoonlijke ‘travel wishlist’ af te vinken. Of je nou begint met een bestemming dichtbij huis, je eerste backpack-avontuur start of al een ervaren wereldreiziger bent. Wij hebben de kennis, ervaring en het aanbod om je elke keer weer een onvergetelijke reiservaring te bezorgen.

Al bijna 25 jaar is Mambo de specialist in avontuurlijke vakanties, gemaakt voor en door reizigers. Bij Mambo zit reizen in het bloed. Het is onze lifestyle en die delen we graag met je.

Wij geloven dat reizen een avontuur moet zijn. Een middel om de wereld te ontdekken. En jezelf. Om nieuwe mensen te leren kennen, zowel locals als reisgenoten. Waarmee je samen reiservaringen deelt en onvergetelijke herinneringen maakt. Zo wordt reizen de tijd van je leven.

Hoe we dat doen?

We nemen het begrip ‘social traveling’ als uitgangspunt. Voor ons komt het in het kort hier op neer:

De 6 principes achter onze reizen

 Van het padje af 
Met leeftijdsgenoten
Tussen de locals
Met oog voor cultuur & natuur
Open voor het onverwachte
Maak het onvergetelijk✔ Ga van het padje

Blijf je wereld vergroten. Door je grenzen te verleggen, je blik te verruimen en van gebaande paden af te wijken.

De programma’s van onze reizen zijn cocktails van het (lokale) leven. Een goeie mix van inspanning en ontspanning, eten en uitgaan, natuur/wildlife en culturele hoogtepunten. Ze hebben meestal een sportief en/of avontuurlijk karakter maar zijn prima te behappen voor je. Laat dat maar aan onze enthousiaste Nederlandse reisleiders en ervaren lokale gidsen over.

Maar onze reisprogramma’s staan nooit voor 100% vast. Gelukkig niet. Er is altijd ruimte voor improvisatie. Om bijzondere belevenissen (of een feestje!), die vaak spontaan ontstaan, vooral niet te missen. Dus stappen we op mensen af, kloppen we spontaan op voordeuren, slaan we soms linksaf waar anderen rechts gaan en kijken we altijd nog even om het hoekje of een straatje verder. Je weet maar nooit. Van jou verwachten wij ook een flexibele en open reisinstelling. Heb je een goed idee? Wil je per se iets doen, zien of meemaken? Laat maar horen!

Een Mambo reis is nooit een race tegen de klok. In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties hebben wij niet als doel je in een zo kort mogelijke tijd langs alle toeristische hoogtepunten van een land te loodsen (dan zie en beleef je uiteindelijk net niks). We slaan liever een toeristische attractie over om langer te kunnen genieten van het echte (reis)leven.


 
✔ Altijd op reis met leeftijdsgenoten

Ga samen op avontuur, maak nieuwe vrienden, deel je belevenissen.

Reizen doe je bij ons samen met leeftijdsgenoten die hetzelfde zoeken als jij: avontuur, (ont)spanning, nieuwe ontmoetingen, feest en gezelligheid. Daarbij maakt het niet uit of je alleen of samen met vrienden boekt. Juist door samen het avontuur aan te gaan, leg je makkelijk contact en leer je je reisgenoten snel kennen. Vaak genoeg ontstaan er vriendschappen voor het leven. Bij ons deel je je reiservaringen dus niet alleen op social media, maar ook direct met je groep. Zo beleef je het allemaal net even intenser.


 
✔ Tussen de locals en met oog voor cultuur en natuur

Stel je open, dompel je onder en zoek de verdieping. Je komt rijker terug.

Op onze bagagelijst zal nooit staan dat je je Nederlandse culturele bril mee moet nemen. Laat die thuis en stel je open voor andere culturen. Ontmoet mensen die je in je dagelijks leven niet tegenkomt. Probeer eens een gesprek aan te knopen met iemand die geen Engels spreekt. Verdiep je in het dagelijkse leven van een ander land. Werkt heel relativerend, weten we uit ervaring.
Waar je ook heen gaat, je staat met beide benen op de lokale grond en reist in het ritme van het land. Onderweg mengen we ons zoveel mogelijk in het gewone leven. Daar waar mogelijk betrekken we locals bij het organiseren van onze activiteiten, stimuleren we lokale economieën om bijzondere culturen in stand te houden en tonen we respect voor natuur en wildlife.


 
✔ Onvergetelijk? Check!

Ga op reis en doe de dingen die je altijd al wilde doen of die je meegemaakt moet hebben in je leven!

We zien reizen als een beleving en bedenken daarom steeds weer nieuwe avonturen. Op plekken die je bezocht moet hebben, met dingen die je gedaan wilt hebben. Activiteiten en bestemmingen die jij waarschijnlijk ook op je ‘travel wishlist’ hebt staan. Daarbij laten we ons inspireren door locals, onze reisleiders en steeds vaker ook door jullie, onze reizigers.

Die bijzondere plekken zijn vaak niet de massale toeristenbestemmingen en lang niet altijd de bekende toeristische attracties van een land. De mooiste paradijsjes vind je vaak aan het einde van een slechte weg. Je moet er soms iets meer moeite voor doen om er te komen, maar de beloning is des te groter!

Zo kan het dus gebeuren dat je aan tafel schuift bij een Thaise familie om samen te eten, slaapt op de Chinese Muur, gaat sandboarden in de Sahara of ergens op de wereld het lokale nachtleven onveilig maakt. Of wat dacht je van ijsvissen in Zweden, jammen met Cubaanse jongeren, salsa dansen tot in de late uurtjes, bbq’en naast een Oostenrijkse piste of meehelpen op de rijstvelden van Sri Lanka.

Of je nu met ons meegaat binnen Europa of naar een verre bestemming: we willen niks missen en trekken regelmatig de stoute schoenen aan om de boel te verkennen. Op zoek naar die ene ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet.

Mambo. Travel before you die