Menu

Boekingsvoorwaarden

Mambo Jongerenreizen

Boekingsvoorwaarden

Mambo is aangesloten bij het ANVR, STO en het Calamiteitenfonds. Hieronder tref je de boekingsvoorwaarden van Mambo aan. Voor de Algemene reisvoorwaarden klik hier.

Mambo Jongerenreizen

Mambo Jongerenreizen

DE BOEKING

Je kunt de reis van jouw keuze boeken via www.mambo.nl. Om een reis te kunnen boeken dien je je te registreren. Je ontvangt van Mambo via de e-mail je inloggegevens. Je ontvangt van Mambo een bevestiging van ontvangst per e-mail, waarna de boekingsbevestiging/factuur binnen enkele werkdagen in de Vakantielounge te volgen is. Je ontvangt een e-mail wanneer deze klaar staat.

OP AANVRAAG

Is een reis op aanvraag, dan is deze vooralsnog niet meer beschikbaar. Wij kunnen wel proberen om extra voorraad (kamers, vliegtuigstoelen, etc.) voor je aan te vragen bij bijvoorbeeld een hotelier of luchtvaartmaatschappij. Een aanvraag neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag. Wanneer een aanvraag wordt gehonoreerd, dan is er direct sprake van een definitieve boeking. Bij een aanvraag gelden soms hogere tarieven. In dat geval hanteert Mambo voor het eventuele doorberekenen hiervan de ANVR-voorwaarden. Soms wordt er zo kort voor vertrek om een toeslag gevraagd door de vervoerder. Als dit meer is dan afgesproken dan zullen wij dit altijd eerst met je overleggen voordat we de boeking definitief maken.

CORRESPONDENTIE

Boek je je reis via het internet, dan krijg je niets meer per post thuis gestuurd. De boekingsbevestiging, factuur en reisbescheiden worden digitaal klaargezet in de Vakantielounge.

RESERVERINGSKOSTEN

De reserveringskosten bedragen €30,- per boeking. Voor een boeking per post wordt €35,- berekend.

CALAMITEITENFONDS

De bijdrage voor alle reizen buiten Nederland is €2,50 per boeking (met een maximum van 9 personen per boeking). Meer informatie over het Calamiteitenfonds vind je in de reisvoorwaarden.

PREFERENTIES EN ESSENTIES

Speciale wensen (zgn. preferenties), zoals voorkeur etage en ligging kamer, moeten direct bij boeking worden doorgegeven. Mambo geeft de preferenties door aan de accommodatieverschaffer maar kan voor de uitvoering niet garant staan. Is een speciale voorkeur zo belangrijk dat het al of niet boeken er van afhangt, dan is er sprake van een “essentie”. Nadere informatie hierover vind je in de ANVR-reisvoorwaarden. Mondelinge afspraken en/of toezeggingen, die niet door Mambo schriftelijk op de boekingsbevestiging zijn bevestigd, zijn ongeldig.

REISBESCHEIDEN

Indien de volledige betaling bij ons binnen is, ontvang je ca. 1 week voor vertrek de reisbescheiden. Deze staan dan klaar in de Vakantielounge. In de reisbescheiden vind je o.a. een reiswijzer met bestemmingsinformatie, eventuele vervoerstickets en een vertrekbrief met de laatste opstapinformatie.

Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele kleine wijzigingen die doorgevoerd moeten worden ten gevolge van het coronavirus.

REISDOCUMENTEN

Als deelnemer dien je in het bezit te zijn van alle benodigde geldige (reis)documenten zoals een paspoort, visum, inentingsbewijzen en medische verklaringen voor bijv. duiken. Indien de reis vanwege het niet hebben van de juiste documenten niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerd kan worden, zijn alle daaruit voortvloeiende kosten voor rekening van de deelnemer.

VISA

Bij de reisinformatie staat beschreven of je een visum nodig hebt. De meest up-to-date informatie over visa vind je op de website van de V&V Visumdienst. We willen je erop wijzen dat het jouw eigen verantwoordelijkheid is om in het bezit te zijn van een geldig paspoort én indien nodig, een geldig visum.

VACCINATIES

Voor veel van onze bestemmingen zijn vaccinaties nodig en in een aantal landen is ook malaria profylaxe aan te raden. In onze uitgebreide reisinformatie vind je daarover meer. Deze uitgebreide reisinformatie is te downloaden via www.mambo.nl. Informeer jezelf goed voor je een reis boekt, boek op tijd en bereid je goed voor. Neem voor advies omtrent vaccinaties ALTIJD contact op met je huisarts of de GGD. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar of vaccinaties en eventuele malariapillen vergoed worden.

VERZEKERINGEN

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Als je al een verzekering hebt, controleer dan of deze voldoende dekking biedt voor de specifieke reis die je hebt geboekt. Het afsluiten van een reisverzekering is belangrijk om financiële risico’s bij ziekte, ongeval, diefstal, verlies van jouw bagage of een ziekenhuisbezoek uit te sluiten. Ga dus nooit onverzekerd op reis.

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden om er een af te sluiten.

WEL/NIET INBEGREPEN IN DE REISSOM

Bij iedere reis op deze website staat beschreven wat wel en wat niet is inbegrepen in de reissom. Bij de meeste bestemmingen is het mogelijk vooraf extra activiteiten bij te boeken. Je kunt deze activiteiten ook ter plaatse boeken. Doorgang vindt alleen plaats bij voldoende deelname. Bij bepaalde activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers. Houd er daarom rekening mee dat een bepaalde activiteit volgeboekt kan zijn. De prijzen van de activiteiten ter plaatse kunnen afwijken van de gepubliceerde prijzen op onze website. Houd in ieder geval rekening met extra kosten die je ter plaatse eventueel moet maken.

FLUCTUERENDE PRIJZEN

De vermelde prijzen op de website zijn per persoon en kunnen fluctueren tijdens het seizoen. De fluctuerende prijzen zijn gebaseerd op basis van vraag en aanbod. Hierdoor kan het soms voorkomen dat de reis welke je boekt later goedkoper, of wellicht duurder, wordt aangeboden.

Beeldmateriaal 

Travel Division behoudt zich het recht voor om tijdens de reis beeldopnamen te maken en deze opnamen te verveelvoudigen en/of openbaar te maken in welke vorm en op welke wijze dan ook. Door het boeken van een Mambo-reis stem je ermee in dat er foto- en video-opnames worden gemaakt en doe je afstand van het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik en de verveelvuldiging van genoemde opnamen. Indien je niet wilt dat jouw beeldmateriaal wordt gebruikt, dien je dit duidelijk aan te geven bij het maken van de boeking.

Eigen reisleider

Met leeftijdsgenoten

Geen grote groepen

100% geregeld

Inpak Deal
12 Dagen
4% Korting
1.949 2.024
Inpak Deal
15 Dagen
1.999
Inpak Deal
15 Dagen
3% Korting
2.274 2.347

Belangrijk. Veilig boeken.

We zijn aangesloten bij o.a. de ANVR, STO Garant en de Calamiteitenfonds.