Menu

Vervoer naar je bestemming

Mambo Jongerenreizen

Vervoer naar je bestemming

Wat kies jij?

Bij Mambo bepaal je zelf hoe je naar je vakantiebestemming reist. Met het vliegtuig, per luxe touringcar, per trein of met eigen vervoer. Op deze pagina vertellen we je meer over deze opties: wat houdt het precies in, waar moet je op letten, wat zijn de voor- en nadelen, etc.

 

Mambo Jongerenreizen

Met het vliegtuig

Hier vind je belangrijke informatie met betrekking tot vluchtprijzen, naamswijzigingen, bagage, vluchtdetails en transfers. Lees verder voor gedetailleerde uitleg over elk onderwerp.

Vluchtprijzen

 • Na bevestiging van je boeking is de vluchtprijs gegarandeerd.

Bij het boeken van je vlucht is het goed om te weten dat de prijs van het ticket kan veranderen tot het moment van boeken. Zodra je boeking is bevestigd, is de vluchtprijs echter gegarandeerd. In sommige zeldzame gevallen kan Mambo een meerprijs tot 8% van de reissom berekenen, in overeenstemming met de ANVR-voorwaarden. Het is ook belangrijk om te realiseren dat vluchtprijzen kunnen variëren als je kort van tevoren boekt.

Naamswijzigingen op je ticket

 • Controleer altijd of je naam correct gespeld is.

Het is van groot belang om te controleren of je naam correct gespeld is op je ticket. Onjuiste namen kunnen leiden tot weigering bij het inchecken. Houd er rekening mee dat naamwijzigingen vaak duur zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste namen doorgeeft aan Mambo om extra kosten te voorkomen. Op de tickets en in de boeking dient de eerste volledige voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart. Op het ticket van gehuwde dames dient alléén de meisjesnaam te staan zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart

Bagage

 • Standaard bagage inbegrepen

Bij het boeken van je vlucht via Mambo is standaard bagage inbegrepen. Het aantal kilo’s dat je mag meenemen, is afhankelijk van de bestemming en wordt vermeld in de reisbescheiden. Daarnaast mag je altijd één stuk handbagage meenemen, maar de exacte richtlijnen hiervoor verschillen per vliegmaatschappij en reis. Deze informatie kun je vinden in de reisbescheiden.

Vluchtdetails

 • Vluchtgegevens worden circa twee weken voor vertrek verstrekt via de reisbescheiden.

Mambo regelt de heen- en terugvlucht voor jou en je reisgenoten zodra de reis garantievertrek heeft. De vluchttijden van vluchten worden circa 2 weken voor de vertrekdag ingedeeld door de luchtvaartmaatschappij. De vluchtgegevens ontvang je via de reisbescheiden. Eerder kunnen wij geen vluchtgegevens verstrekken. Houd er rekening mee dat we werken met groepstickets, en daarom zal de reisleider inchecken op de luchthaven. Hoewel we ons best doen om de groep zoveel mogelijk bij elkaar in te delen, kunnen we dit niet altijd garanderen.

Vertrek- en aankomsttijden

 • Circa 3 uur voor vertrek aanwezig zijn op de luchthaven.

Het is belangrijk om rekening te houden met de soms zeer vroege of late vertrek- en aankomsttijden van vluchten. We raden je aan om circa 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven om in te checken. Voor Europese vluchten sluit de incheckbalie doorgaans ongeveer 45 minuten voor vertrek, terwijl dit voor intercontinentale vluchten ongeveer 60 minuten is. Het is essentieel om op tijd te zijn, aangezien gemiste vluchten geen recht geven op restitutie. Ongeveer een week voor vertrek zal de reisleider in het groepsgesprek de ontmoetingsplaats en tijd afspreken. Het vervoer naar de luchthaven is voor eigen rekening en verantwoording.

Transfer

 • Je wordt opgehaald van de luchthaven.

Bij aankomst op de bestemming word je opgehaald van de luchthaven en naar de accommodatie gebracht. In de meeste gevallen is deze transfer inbegrepen bij je vliegreis. Je wordt verwelkomd door je chauffeur en/of de Mambo reisleiding ter plaatse.

Vertragingen

Helaas komt het soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, hanteert Mambo de ANVR voorwaarden. Mambo is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg van een vertraging ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Onvoorziene vervoerskosten

Indien zich onvoorziene verhogingen van vervoerskosten, belastingen en heffingen voordoen, hanteert Mambo voor het eventuele doorberekenen hiervan de ANVR-voorwaarden.

Met de trein

Mambo biedt steeds vaker de mogelijkheid om binnen Europa per trein te reizen. We streven ernaar om in de toekomst deze optie nog vaker aan te bieden. Het reizen per trein brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Je vermijdt de lange wachtrijen op de luchthaven en draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Daarnaast is het goedkoper en relaxed. We verzamelen op Amsterdam CS en stappen in het meeste geval in de nachttrein. Dit betekent dat je ontspannen kunt reizen en de volgende dag uitgerust op je bestemming aankomt.

Transfer

Bij aankomst word je opgehaald van de luchthaven en naar de accommodatie gebracht. In de meeste gevallen is deze transfer inbegrepen bij je vliegreis. Je wordt verwelkomd door je chauffeur en/of de Mambo reisleiding ter plaatse.

Regel je eigen vervoer

Bij Mambo boek je een reis inclusief vervoer, maar we begrijpen dat er situaties kunnen zijn waarin je liever je eigen vervoer regelt. Als je bijvoorbeeld al op de bestemming bent, op doorreis vanuit een ander land, langer wilt blijven of eerder terug moet naar huis, bieden wij de flexibiliteit om je eigen vervoer te regelen. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Als je je eigen vlucht regelt, is het belangrijk om te wachten tot de rondreis garantievertrek heeft voordat je je vlucht boekt.
 • Als je wilt aansluiten bij een reis terwijl je al op de bestemming bent, zorg ervoor dat je de aankomstdag van de reis kent, aangezien dit kan verschillen van de vertrekdatum op onze website.
 • Houd er rekening mee dat de transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie niet is inbegrepen bij eigen vervoersreizen. Je ontvangt de naam en het adres van de eerste accommodatie in de reisbescheiden. Hier sluit je aan bij de groep.
 • Als je eerder terug naar huis moet, bekijken we samen hoe we dit kunnen inpassen in het reisprogramma.
 • Boek je je eigen vliegreis, dan valt dit niet onder de reisovereenkomst met Mambo

Het boeken van een reis zonder vervoer dient telefonisch geregeld te worden. Neem hiervoor contact met ons op en we helpen je graag verder. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de nodige informatie om je reis soepel te laten verlopen.

Eigen reisleider

Met leeftijdsgenoten

Geen grote groepen

100% geregeld

Inpak Deal
15 Dagen
5% Korting
2.918 3.068
Inpak Deal
9 Dagen
1.989
Inpak Deal
12 Dagen
5% Korting
1.998 2.098
Inpak Deal
15 Dagen
1.933

Belangrijk. Veilig boeken.

We zijn aangesloten bij o.a. de ANVR, STO Garant en de Calamiteitenfonds.