Menu

Rondreis Albanië

15 Dagen

Waanzinnige reis door het ongerepte Albanië. Durf jij het aan?

Stap uit je comfortzone en ontdek het onbekende Albanese landschap vol adrenaline en avontuur! Trotseer de Thore pass, een van de gevaarlijkste wegen ter wereld, maak een uitdagende trekking langs steile rotswanden, watervallen en rivieren. Overwin daarbij een hoogteverschil van 1000 m. Bewonder de ongerepte natuur tijdens een adembenemende rivierhike en ervaar de spanning van een meerdaagse trektocht. Beleef een once-in-a-lifetime avontuur!

Meerdaagse trektocht langs de Albanese Alpen en Riviera

Albanië is een land vol verrassingen. Het is een mix van oude tradities en moderne invloeden. Jullie zullen ontdekken dat Albanie een prachtig landschap heeft met bergen, stranden, rivieren en watervallen. Maar we gaan hier niet zitten chillen in een resort, we gaan eropuit! We gaan een meerdaagse hike doen in de Albanese Alpen. Samen met een lokale gids zul je de bergen doorkruisen en overnachten in gasthuizen waar de locals de lekkerste gerechten voor ons klaarmaken. Geloof ons, deze hike is waanzinnig!

We hebben nog een andere vette activiteit op het programma staan: een meerdaagse kayak tocht langs de Albanese Rivièra! Peddelen langs de prachtige kustlijn, chillen op strand, zwemmen in heldere baaien en genieten van de natuur. We slapen in tentjes, zoeken gezellige terrasjes op en pakken een strandfeestje mee. Het is een te gekke ervaring waarbij je nieuwe mensen ontmoet en onvergetelijke momenten beleeft!

Albanië, het verborgen paradijs van Europa

Dit is een land met gebieden die nog niet ontdekt zijn door massatoerisme, dus je kunt hier echt nog het authentieke Albanië beleven.

Je vindt hier eeuwenoude steden en dorpen, gelegen tussen hoge bergen en moeilijk begaanbare wegen. Als je een verborgen dorpje bezoekt, word je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht en een sprookjesachtige omgeving. Het is echt adembenemend!

Maar het meest bijzondere is nog wel het authentieke bergleven. Hier zie je nog mensen die zich verplaatsen met paard en wagen en ezels. En als je na al dat hiken echt wilt ontspannen, dan kun je lekker relaxen in een thermaal bad.

Stap uit je comfortzone

Tijdens deze reis trotseren we de gevaarlijke wegen, maken we uitdagende trektochten langs steile rotswanden, watervallen en rivieren en beleven we een adembenemende rivierwandeling. Dit wordt een once-in-a-lifetime avontuur dat je niet wilt missen! Ga je met ons mee?

Highlights Albanië

 • Spectaculaire 4-daagse trekking in de Albanese Alpen
 • Klim tot 2000 m hoogte
 • Rivier hike in Langarica Canyon
 • Authentieke cultuur en natuur
 • Per zeekayak naar beroemdste stranden van Albanië

Jouw Reis

Na een vroege aankomst op de luchthaven van Tirana reizen we direct door naar Shkodër, de oudste stad van noord- Albanië. Hier ontdekken we de relaxte sfeer en kunnen we genieten van een prachtig uitzicht vanaf het Rozafa kasteel. ’s Middags gaan we naar het Meer van Shkodër, waar we verblijven op een mooie camping. Dit meer ligt grotendeels in Montenegro en is vernoemd naar de stad Shkodër. Je kunt hier even chillen en zwemmen, om energie te sparen voor de dagen die komen.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Toegang tot Rozafa kasteel

Tent

Vandaag wordt een bijzondere reisdag! We gaan volledig van het padje, geen makkelijke route maar heel mooi. We verplaatsen ons richting de Albanese Alpen per bus en boot. Allereerst reizen we per bus via een mooie weg langs het Vau Dejes meer naar de Koman Docks, waarna we op een boot stappen naar de Shala Canyon, een puur natuurlijk paradijs met steile rotswanden, kraakhelder water en watervallen. Hier maken we een stop om even lekker te zwemmen. We vervolgen onze boottocht en genieten onderweg van spectaculair uitzicht. In Fierze gaan we van boord en worden we per minibus naar de Valbona vallei gebracht. Hier overnachten we in een lokaal guesthouse. Valbona is een klein dorp ingeklemd tussen de hoge bergtoppen van de Albanese Alpen. Na aankomst kun je het dorp verkennen en ’s avonds aanschuiven voor een lokaal diner (inbegrepen).

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Lokaal diner
 • Boottocht naar Fierze

Ontbijt, Diner
Homestay

Na het ontbijt staat een eerste mooie hike op het programma. Lekker inkomen voor de langere trekkings die de komende dagen op het programma staan. Via een herderspaadje door de bossen bereiken we de oostkant van de Albanese Alpen. Langzaam loopt het pad omhoog en ondertussen zie je de hoge bergtoppen opdoemen. Het zal je verbazen hoe hoog de bergen hier zijn! We maken een picknick lunchstop (inbegrepen) op een plek met panoramisch uitzicht op een hoogte van ca 1700m. Geniet van het uitzicht op Mount Jezerca (2695m) en Mount Rosi (2560m). Als je energie over hebt kun je nog een beklimming maken tot ca. 2000m hoogte. Op de terugweg maken we nog een stop in het dorpje Kukaj voor een kop thee. Teruggekeerd in Valbona zal het diner ons goed smaken (inbegrepen).

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Picknick
 • Lokaal diner
 • Mount Rosi hike

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Vandaag wordt een pittige dag met 1000 meter hoogteverschil! We hiken vandaag van Valbona naar Teth. Met de tassen geladen op paarden en de wandelschoenen aan, volg je een eeuwenoud schapenpad. Het hoogtepunt is het overgaan van de Valbona pas (1860m). Deze oversteek is alleen mogelijk vanaf het begin van de zomer tot de eerste sneeuw weer valt. Mogelijk moeten we ook een stukje door de sneeuw lopen. Nadat we de top van de Valbona pas bereikt hebben dalen we af naar Teth (850m), waar we inchecken in een guesthouse. Hier kun je lekker bijkomen van het avontuur van vanmorgen! ’s Avonds hebben we diner in het guesthouse (inbegrepen).

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Picknick
 • Lokaal diner
 • Valbona Pass hike

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay
Dag 5 :
Teth

Na de oversteek van gisteren kunnen we vandaag de omgeving van Teth te voet gaan verkennen. Dit is authentiek bergdorp met stenen huizen met houten daken gelegen in de groene vallei omgeven met hoge bergpieken. We wandelen door het dorp, langs de katholieke kerk en de in het oog springende toren richting de Grunasi Canyon. We komen uit bij stenen terrassen daterend uit het bronzen tijdperk en vervolgen onze tocht langs de Shala rivier naar het dorpje Nderlysa. Vanmiddag kun je ook lekker gaan zwemmen in de Kaprea Creek. ’s Avonds diner in het guesthouse.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Picknick
 • Lokaal diner
 • Wandeling door Teth

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Vanmorgen staat het laatste traject van onze bergtrekking in de Albanese Alpen op het programma. We beklimmen de Thore pas. De trail loopt via de Kaprea Creek en de Blue eye met mooie waterval, via het bos tot we bij een opening komen waar we kunnen genieten van een prachtig wijds uitzicht over het Biga e Gimajve massief. Op de Thore pass worden we opgepikt door een minibusje. We rijden richting de Adriatische kust van Albanië. Onderweg zullen je de vele bunkers opvallen. Deze bunkers staan verspreid over het hele land. Sommige worden gebruikt als huis of stal en sommige zelfs als bunkercafé of -restaurant! Er zijn ook grotere bunkers met ondergrondse gangenstelsels. Maar pas op: je kunt er makkelijk in verdwalen! Ga er dus niet zomaar in ronddwalen. We komen ‘s middags uit in het historische stadje Kruje, waar we zeker even rond willen kijken.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Picknick
 • Entree historisch museum
 • Thore Pass hike

Ontbijt, Lunch
Hostel

We reizen naar het oosten van Albanië, richting de grens met Macedonië. We komen uit in het stadje Pogradec, gelegen aan het bekende Meer van Ohrid. Het eerste deel gaat via de “snelweg”, waarbij je je zult verbazen dat we ezels of paard en wagen links en rechts inhalen. Hier kunnen we gedurende de middag lekker zwemmen en relaxen aan het water. Geniet van een chille dag. Die hebben we wel verdiend na alle inspanningen in de Albanese Alpen. Aan het einde van de dag reizen we nog een stukje verder naar Farma Sotira, waar we overnachten in bungalows.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt

Ontbijt
Hotel | Hostel

Vanmorgen staat er een spectaculaire riverhike op het programma in de Langarica Canyon. Deze ligt diep in het zuiden van Albanië en is niet zo makkelijk te bereiken. Tijdens de riverhike (inbegrepen) lopen we tussen steile rotswanden door het water. De tocht is niet zwaar, maar het gevoel is magisch. We sluiten onze tocht af in de termale baden. We reizen naar de historische stad Gjirokaster, waar we in de buurt van het oude centrum overnachten.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Riverhike

Ontbijt
Hostel

Vanmorgen hebben we de tijd hebben om het historische centrum te verkennen. Je kunt het Gjirokaster kasteel bekijken en genieten van het weidse uitzicht en naar het huis van Enver Hoxha, de psychopathische communistische dictator van Albanië (1944 tot 1985), en naar de Ottomaanse bazaarwijk. Aan het einde van de middag reizen we naar Dhoksat, waar we genieten van een traditioneel Albanees diner. Vervolgens reizen we weer terug naar Gjirokaster voor de overnachting.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Lokaal diner
 • Entree Gjirokaster kasteel

Ontbijt, Diner
Hostel

We verlaten Gjirokaster en reizen via de Muzina pass naar de Albanese Riviera. We zitten hier vlakbij Griekenland, het eiland Corfu ligt voor de kust. Vanaf uitzichtpunten langs de kustweg zien we helderblauw water van de Ionische Zee en witte stranden. De kust is vrij ruig en overal vind je mooie baaitjes. Ideaal om te gaan verkennen per zeekayak. Bij de baai van Porto Palermo starten we onze 3-daagse zeekayaktocht. We paddelen in de richting van Himarë. Onderweg komen we allerlei baaitjes en strandjes tegen. Het is moeilijk kiezen waar we aanleggen voor een zwemstop. De nacht brengen we door in Himarë. Dit kustdorpje is vrij levendig in de zomer. Na een fijne dag op het water is een verfrissend biertje op het terras een prettige afwisseling.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • 3-daagse kayaktocht

Ontbijt
Tent

We stappen weer in onze kayaks en peddelen verder langs de Albanese Riviera naar Jale Beach. De afstand die we moeten afleggen is niet ver, dus kunnen in een relaxt tempo langs de kust kayakken. Jale Beach staat bekend om de vele feestje op het strand, dus we kunnen genieten van een gezellige avond!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • 3-daagse kayaktocht

Ontbijt
Tent

Onderweg komen we hoge kliffen en prachtige strandjes tegen. We maken een zwemstop op Gjipe Beach. ’s Middags komen we uit in Dhermi, aan de voet van de berg Cika (2000m). In Dhermi vind je misschien wel de mooiste stranden van Albanië. Geniet nog even van het heerlijke klimaat en de blauwe zee.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • 3-daagse kayaktocht

Ontbijt
Tent

Wanneer we ’s ochtends Dhermi verlaten rijden we al snel de Llogara pas op. We bevinden ons in no time op 1000m hoogte. Na de hitte van de zon van de afgelopen dagen is het fijn om in de koelte van het natuurpark te wandelen. We maken een lichte wandeling en genieten van spectaculair uitzicht over de Albanese Riviera. Nog even genieten van deze mooie kust! We beseffen dat hier over tien jaar het toerisme veel meer ontwikkeld zal zijn dan het nu is. We zijn mooi op tijd!
Na de wandeling dalen we de Llogara pass af en komen in het veel drukkere Vlora, waar een toeristische badplaats uit de grond gestampt wordt. Snel doorrijden om weer op een authentieke plek uit te komen. We rijden via het platteland naar de hoofdstad Tirana. Hoe dichter we bij Tirana komen, hoe drukker het wordt en hoe gekker de rijstijl van de Albanezen wordt. Nadat we ingecheckt hebben in het hotel kunnen we het nachtleven van Tirana gaan verkennen.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Wandeling Llogora pass

Ontbijt
Hostel
Dag 14 :
Tirana

Vanmorgen kunnen we met elkaar een stadswandeling maken in het dynamische centrum. Hier is duidelijk te zien dat dit een communistische hoofdstad was. Brede straten en grote pleinen met protserige bouwwerken. Meest opvallend is de Piramide van Tirana. Dit was een museum in Tirana dat geopend werd in 1988. Het piramide-vormige gebouw was ontworpen door de dochter en schoonzoon van de enkele jaren daarvoor overleden communistische leider Enver Hoxha. De nabij gelegen wijk Blloku was in tentijde van het communistische regime de wijk van de dictator en de geheime dienst, maar niet toegankelijk voor de gewone man.
De laatste dag op Albanese bodem gaan we met de kabelbaan naar de top van de berg Dajti. Hier maken we een mooie hike in de bossen naar de top van de Tujani. We kunnen nog even genieten van de schoonheid van Albanië. Wanneer we ’s middags weer terugkomen heb je nog gelegenheid om zelf in Tirana rond te dwalen en te shoppen. ’s Avonds kunnen we ons Albanese avontuur feestelijk afsluiten.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Rit met kabelbaan
 • Tujani hike

Ontbijt
Hostel

Onze reis komt ten einde. Wanneer je je vlucht via Mambo hebt geboekt, volgt een vroege transfer naar de airport voor de terugvlucht.

Inbegrepen
 • Ontbijt

Ontbijt

Data & Prijzen

REISDATA VERTREKGARANTIE PRIJS BESCHIKBAAR
15 juli 2024 - 29 juli 2024 ja! €2.281
pers.
12 augustus 2024 - 26 augustus 2024 ja! €2.281
pers.

Overig

Gemiddelde leeftijd rondreis Albanië

Bij het plannen van jouw volgende avontuur streven wij ernaar om jou de best mogelijke informatie te bieden. Op basis van gegevens van voorgaande reizen, pre-registraties, opties en boekingen hebben wij per reis de leeftijden van de deelnemers aangegeven. Hoewel we geen glazen bol hebben, geeft deze informatie je een goede indicatie van de leeftijd van jouw potentiële reisgenoten.

In de onderstaande grafiek zie je de leeftijdspercentages voor deze specifieke reis. Mocht het gaan om een nieuwe reis, tonen we informatie gebaseerd op het gemiddelde van al onze reizen.

Klik hier voor meer informatie over de groepssamenstelling.

Vervoer naar Albanië

Mambo werkt samen met diverse airlines, zoals Austrian Airlines of KLM. Vanuit Nederland zijn er vluchten vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Tirana en terug. Het kan zijn dat wij hier van afwijken als dit niet anders mogelijk is. Wanneer je je vlucht via Mambo boekt zit er meteen ruimbagage (minimaal 15kg) bij inbegrepen.
 • Nadat de reis garantievertrek heeft, regelt Mambo de heen en terugvlucht voor jou en je reisgenoten (die ook de vlucht via Mambo geboekt hebben).
 • Je reist meestal vanaf Nederland samen met andere reizigers, en meestal ook je reisleider, naar Albanië. Je ontmoet elkaar op de luchthaven, checkt daarna samen in en reist met elkaar naar Tirana. We kunnen echter niet garanderen dat jullie bij elkaar in het vliegtuig zitten.
 • Bij aankomst op het vliegveld in Tirana wordt je opgehaald en naar de camping gebracht. Deze transfer is inbegrepen bij je vliegreis.

Voor meer informatie over het boeken van een vlucht via Mambo of als je zelf je vlucht regelt, verwijzen we je graag door naar onze algemene vervoerspagina.

Boek je reis inclusief vliegticket

Wij maken gebruik van groepsboekingen. Tot 4 – 6 weken voor vertrek worden er stoelen voor ons vastgehouden. De vliegtuigmaatschappij heeft hier uiteraard een termijn aan verbonden. Boek je na de sluitingsdatum dan moeten wij opnieuw een stoel voor je aanvragen. De kans is aanwezig dat deze niet meer beschikbaar is, je met een andere vlucht meegaat en het ticket een flink stuk duurder is. De ticketprijzen die momenteel gelden zijn verwerkt in de prijs inclusief vlucht. Boek op tijd om je plekje veilig te stellen en geen onnodige kosten te maken.

Vervoer in Albanië

Lokale chauffeurs rijden ons in prive minibusje(s) naar de meeste locaties. Afhankelijk van de grootte van de groep hebben we 1 of 2 minibusjes, die bestuurd worden door de lokale chauffeur/gids. Deze spreekt vaak wel redelijk Engels.
Tussen Shkoder en Fierze reizen we per boot. Aan de Albanese Riviera is de zeekajak ons vervoersmiddel. We zullen ook een aantal dagen hikend rondtrekken.
Gezien de vele vervoersmiddelen en het feit dat je meerdere keren je bagage zelf zult moeten dragen, is een backpack bij deze reis verplicht. Je kunt geen koffer meenemen.
De Mambo-reisleider gaat altijd mee tijdens de gehele rondreis en zal dus ook altijd meereizen met de minibusjes.

Verblijf

Tijdens de rondreis door Albanië verblijven we afwisselend in hostels, bungalows, gasthuizen en op campings. Gedurende de hele reis bieden we meer-persoonskamers aan op indeling. Het is tijdens deze reis niet mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Alle accommodaties zijn van goede kwaliteit en natuurlijk altijd schoon.
Hostels
Je verblijft met 3 tot 6 personen in een dorm wanneer we tijdens de reis in een hostel overnachten. Het kan voorkomen dat er ook andere reizigers buiten de groep in deze dormrooms verblijven.
Bungalows
Op Farma Sotira verblijven we in bungalows. Dit zijn houten bungalows met 4 bedden. Hier deel je de bungalows altijd enkel met reizigers van hetzelfde geslacht.
Gasthuizen
Wanneer we in gasthuizen overnachten, kan het voorkomen dat we verspreid worden over verschillende huizen. Ook is in ieder gasthuis de kamerindeling weer anders.
Camping
We overnachten meerdere malen in tentjes op een camping. Op campings verblijven we in tentjes met 2 tot 3 personen, afhankelijk van de plek. Voor slaapmatjes en lakens wordt gezorgd. We raden je wel aan een slaapzak en (opblaas)kussen mee te nemen.

Opmerkingen

 • Het dag tot dagprogramma kan in een andere volgorde uitgevoerd worden vanwege aankomst en vertrektijden van het vliegtuig op Tirana Airport
 • NIVEAU: Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel wenselijk.
 • Wijzigingen voorbehouden

In/exclusief

Inclusief

 • Reisprogramma dag 1 t/m 15 zoals beschreven
 • Verblijf in 2-4 persoonskamers op indeling
 • Vervoer ter plaatse per minibus
 • Boottocht Koman Docks naar Fierze
 • 14x ontbijt
 • 4x lunch
 • 5x diner
 • Meerdaagse bergtocht met officiële berggids en overnachting in berghut
 • Riverhike Langarica Canyon
 • 3-daagse zeekayaktocht Albanese Riviera
 • Entreegelden Musea
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Mambo reisbegeleiding
 • Reserveringskosten €30,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50

Exclusief

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Overige uitgaven/fooien
 • Lokale toeristentoeslagen
 • Reis en/of annuleringsverzekering inclusief bijzondere sportendekking

FAQ

Welke reisdocumenten heb ik nodig om Albanië binnen te komen?

Als reiziger naar Albanië dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlandse identiteitskaart of paspoort.
Eisen aan paspoorten en benodigde documenten wijzigen nog wel eens. Controleer daarom ruim voor vertrek altijd de meest actuele informatie over alle benodigde reisdocumenten op: Visumcentrale.
Tip: Neem een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs mee of stuur deze bijvoorbeeld naar je e-mailadres. Mocht het origineel zoek raken, dan heb je een voorbeeld voor de autoriteiten.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Je paspoort dient bij aankomst in Albanië nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.

Heb ik een visum nodig?

Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Albanië. Je kunt meer informatie op Visumcentrale vinden.

Wanneer ontvang ik mijn vliegticket?

Wanneer je je vliegticket via Mambo hebt geboekt, ontvang je deze samen met de laatste reispapieren. We streven ernaar de reispapieren 2 weken, maar uiterlijk 5 dagen, voor vertrek klaar te zetten in je VakantieLounge. De vluchttijden zijn pas definitief wanneer je de reisdocumenten van ons ontvangt.

Ben ik voldoende verzekerd?

Een geldige reisverzekering met dekking voor alle activiteiten en bijzondere sporten in het door jou gekozen reisprogramma is bij Mambo reizen verplicht. Ook het hebben of afsluiten van een (gecombineerde) annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Uiteraard ben je vrij in de keuze van je verzekeringsmaatschappij. Wij werken samen met Anker Insurance. Wanneer jij bij Mambo een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat je automatisch gedekt bent voor het ondernemen van bijzondere sporten.
Ben je via Mambo verzekerd, vergeet dan niet het polisnummer van de verzekering mee te nemen. Dit is het nummer van je boekingsbevestiging. Heb je een eigen reisverzekering neem dan een kopie van je polis mee, waar je polisnummer op vermeld staat. In geval van een calamiteit heb je dit nummer nodig. Je kunt bij Mambo tot 1 dag voor vertrek je reisverzekering afsluiten. N.B.: Indien je nog niet verzekerd bent, raden wij je aan vóór vertrek een reisverzekering af te sluiten. De kosten voor een dokters– of ziekenhuisbezoek kunnen in het buitenland behoorlijk oplopen!

Wat is de lokale valuta in Albanië?

De officiële munteenheid van Albanië is de Albanese lek (ALL).

Kan ik pinnen in Albanië?

Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden in de meeste banken, grote supermarkten, internationale hotels en bij sommige tankstations geaccepteerd.
Let op: de meeste banken zetten hun bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik door skimmers tegen te gaan. Vraag je bank of dit voor jouw pas van toepassing is. Mocht dit zo zijn, vergeet je pas dan niet op “wereld” te zetten.

Heb ik een creditcard nodig?

Creditcards worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Met je pinpas kan je in de meeste steden terecht. Wij raden daarom aan een creditcard alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.

Hoeveel ben ik ter plaatse kwijt aan activiteiten en maaltijden?

Iedere reiziger heeft zijn of haar eigen persoonlijke budget en bestedingspatroon. Het is dus moeilijk om precies aan te geven wat iemand gemiddeld per dag kwijt is aan bijvoorbeeld eten, drinken, souvenirs, activiteiten of persoonlijke tripjes. Albanië is een goedkope bestemming qua eten en drinken.

Zijn fooien gebruikelijk in Albanië?

Bedieningsgeld is soms bij de restaurant- of hotelrekening inbegrepen. Indien dat niet het geval is dan is een fooi van 10% gebruikelijk. Voor een goede dienstverlening kun je het bedrag afronden of het kleine wisselgeld laten liggen.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Mambo is geen medische instelling. Gezondheidsadviezen wijzigen regelmatig. Neem daarom altijd contact op met je huisarts of Thuisvaccinaties. Op de website van Thuisvaccinaties kun je de algemene adviezen per land vinden. Tip: het kan handig zijn om je reisroute bij je te hebben tijdens je afspraak.

Aan te raden vaccinaties zijn:
DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)
Hepatitis A vaccinatie

Mambo heeft in samenwerking met Thuisvaccinaties een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast is ORS (Oral Rehydration Salt) tegen uitdroging aan te raden.

Moet ik malariapillen slikken?

De muggen in Albanië verspreiden geen malaria. In Albanië zijn muggenbeten hoogstens vervelend maar verder ongevaarlijk.

Wat voor klimaat heeft Albanië?

Er heerst een gematigd zeeklimaat tot een landklimaat in het oosten. De kustvlakte heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete zomers en zachte, maar regenachtige winters. In het bergachtige oosten heerst een landklimaat met strenge en sneeuwrijke winters , waarbij het in de zomer vaker regent.

Wanneer kan ik het beste naar Albanië?

De beste reistijd voor Albanië zijn de maanden mei tot en met september. Hoewel Albanië hete droge zomers kent, is het dankzij de verkoelende bries vanuit de Adriatische Zee erg goed uit te houden.

Welke taal spreken ze in Albanië?

De officiële taal van Albanië is Albanees, dat veel invloeden vanuit het Grieks heeft. In Albanië kun je in toenemende mate terecht met Engels.

Is er een tijdsverschil met Nederland in Albanië?

Er is geen tijdsverschil tussen Albanië en Nederland.

Is Albanië veilig om rond te reizen?

Albanië heeft wat betreft veiligheid een goede reputatie. Er komt nauwelijks criminaliteit voor. Desondanks moet je zeker in grote steden, zoals Tirana, op je spullen letten.

Gaat er een Nederlandse Mambo reisleider mee?

Er gaat met deze rondreis altijd een Nederlandse Mambo reisleider mee. Deze zal soms met de groep mee vliegen vanuit Nederland en soms al aanwezig zijn in Albanië.

Zijn de inclusieve activiteiten verplicht om aan deel te nemen?

Bij deze reis zijn verschillende programmaonderdelen, zoals bijvoorbeeld de meerdaagse hikes of de kajaktocht, niet makkelijk over te slaan. We verplaatsen onszelf namelijk tussen de accommodaties zonder dat er vervoer klaarstaat om de afhakers mee te nemen. In sommige gevallen is het mogelijk dat er iets geregeld kan worden mocht je bijvoorbeeld een hike niet af kunnen maken.

Van welk niveau zijn de hikes/wandelingen?

De hikes tijdens deze reis zijn van variërende niveaus. Sommige hike-dagen worden door onze reizigers als behoorlijk pittig ervaren. Een basisconditie en een goed portie doorzettingsvermogen zijn dus wel gewenst.

Heb ik een backpack nodig?

Tijdens deze Albanië rondreis zullen we gebruik maken van veel verschillende vervoersmiddelen en zul je regelmatig je eigen spullen moeten dragen. Om deze reden is een backpack verplicht voor deze reis. Een backpack heeft veel voordelen. Ten eerste kun je een backpack het makkelijkste dragen en heb je deze goed ingepakt, dan weegt deze ook het minste. Een backpack is makkelijker te vervoeren, kun je nog wel eens op schoot nemen en is makkelijk te stapelen tijdens het vervoer. En met de backpack op je rug heb je je handen vrij!
Probeer niet meer dan 10 – 15 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het een en ander uitwassen (neem zo’n handige tube wasmiddel mee). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een kleine rugzak, een zogenaamde ‘daypack’, voor je handbagage en tijdens de dagtochten ook handig.

Wat voor schoenen heb ik nodig?

Voor deze reis naar Albanië raden we aan om prettig zittende en ingelopen wandelschoenen met een goed profiel mee te nemen. Dit hoeven niet per definitie professionele wandelschoenen te zijn. In Albanië zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen.

Heb ik een klamboe nodig?

We krijgen vaak de vraag of het nodig is om zelf en klamboe mee te nemen. In de meeste accommodaties, waarmee we samenwerken is een klamboe aanwezig, wanneer deze wenselijk of nodig is. Het is wat ons betreft niet noodzakelijk dat je een eigen reisklamboe meeneemt, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je het prettiger vindt om goed beschermt te zijn tegen muggen. Als je een klamboe meeneemt, neem dan een lichte, compacte en bij voorkeur geïmpregneerde reisklamboe mee, die je makkelijk in je backpack kunt stoppen.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt geen wereldstekker nodig in Albanië. Bekijk hier welke stekkers in Albanië gebruikelijk zijn.

Wat neem ik mee?

In Albanië is het over het algemeen lekker warm.
Tip: zorg dat je veel verschillende laagjes kleren mee neemt. Mocht het wat kouder worden dan kan je gemakkelijk wat over elkaar aan trekken en je kunt het ook snel weer uitrekken mocht het weer warmer worden. Meer informatie over bagage ontvang je bij de laatste reisdocumenten. Volgende lijst is alvast richtinggevend:

Financieel/Administratief:
• Tickets/reserveringsbevestigingen (t.z.t.);
• Paspoort (+ kopie in bijv. email);
• Vaccinatieboekje (kan naar worden gevraagd, al is dit bij Europeanen doorgaans niet het geval);
• Pinpas & evt. Creditcard (Pinpassen staan vaak alleen geactiveerd op pinnen binnen Europa. Buiten Europa moet vooraf worden aangegeven bij je bank);
• Contant geld

Kleding:
• T-shirts(sneldrogend);
• Shirt met lange mouwen;
• Trui;
• Luchtige broeken/rokken/jurkjes lang en kort;
• Prettig zittende wandel- of sportschoenen;
• Teenslippers
• Hoed/pet of iets dat je in je nek kunt leggen tegen de zon;
• Zwemkleding;
• Zonnebril.

Overig:
• Dag rugzak;
• Zaklamp;
• Zonnebrandcrème;
• Lakenzak (dunne slaapzak)
• (opblaas)kussen
• Deet/insectenspray;
• (wegwerp)poncho;
• Drinkfles;
• Reisapotheek;
• Wereldstekker;
• Evt. Powerbank.

Reviewscore:
4.5
- Gebaseerd op 2 reviews
Excellent
1
Very Good
1
Average
0
Poor
0
Terrible
0
 1. Intens genoten van een geweldig land met een heel leuke groep mensen!
  naam: Marjolein 15 oktober 2023
  Vanaf het eerste begin was de klik met zowel de groep als de reisleiding aanwezig. Het reisprogramma was niet altijd wat ik mij daarbij had voorgesteld, maar daarom zeker niet minder leuk! Ik heb van begin tot het einde genoten van het prachtige land, de gastvrije bevolking, de afwisselende activiteiten en natuurlijk ook de geweldige natuur.
 2. Geweldig mooi maar pittig
  naam: Thomas 15 oktober 2023
  Echt mooi land. je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. de tenten op de de camping,s waren wat minder. 2 personen per tent max. dan heb je nog ruimte voor je tas (als het een x gaat regenen). dit is nu mijn 3e vakantie met mambo en ze waren alle 3 top

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

Rondreis Albanië
Vanaf €2.281
/ Prijs incl. vlucht
 • Speciaal voor jongeren
 • Kleine groepen
 • Lokale beleving
 • Van de gebaande paden
 • Backpack rondreis
 • Vliegtuig
 • Hostel | Bungalow | Gasthuis | Camping
 • 6 - 16