Menu

Rondreis Italië

12 Dagen

Met de trein langs de mooiste steden van Italie

Dit is een complete reis door de mooiste delen van Italië. De mix aan activiteiten en bezoeken is goed gebalanceerd en zo voelt als een luxe backpack reis. De trein staat centraal tijdens deze reis en met de trein reizen we naar de fijnste plekjes die dit prachtige land te bieden heeft. Tijdens deze jongerenreis komen we in contact met het échte Italiaanse leven. Relaxt op pad en lekker struinen door de met UNESCO bekroonde steden van Rome, Florence en Napels. En we zouden Mambo niet zijn als we daar niet wat extra spice aan toe zouden voegen! Tijdens een aantal wandelingen worden we vergezeld door verschillende locals die maar al te graag met ons hun favoriete barretjes, restaurants en chill out spots delen. We zullen veel leren van de culturele interactie met de gepassioneerde Italianen, dat is zeker!

Cultuursnuiven en zand tussen je tenen

De scheve toren van Pisa, het machtige Colosseum of de schitterende stranden van Sorrento, om maar een aantal wereldberoemde hotspots van Italië te noemen. Het komt allemaal aan bod tijdens deze culturele en avontuurlijke rondreis. Move your ass! is ons thema in Italië. Zit niet stil want dan mis je de mooiste dingen of dat nu te midden van de rijke historie is of op de dansvloer. Stap in die trein en ervaar de passievolle snelheid waarmee de Italianen leven. Of we ons nu door de as van Pompeï wanen of het lokale dorpsleven ontdekken, de jongerenreis van Mambo brengt je echt in contact met de lokale mensen en hun gebruiken. Pizza eten, wijntjes drinken en uit je dak gaan in de gaafste clubs van Italië hoort daar natuurlijk helemaal bij. Samen met een groepje uitbundige en gezellige locals staat een diepgaande introductie van de Italiaanse cultuur niets in de weg!

Highlights Italië

 • Bezoek het machtige Rome
 • Wine en dine met de locals
 • Ervaar het Italiaanse dorpsleven
 • Bezoek de highlights Pisa en Pompei
 • Chillen in Sorrento

Jouw Reis

Met hoge verwachtingen komen we aan op de luchthaven van Rome. Onze lokale vriend vangt ons op, legt ons de fijne kneepjes uit die we moeten weten voordat we de reis starten en geeft ons de eerste tips voor een spetterende eerste avond in Rome. Het grote Rome is één van de indrukwekkendste steden van Europa. Voeg aan al die culturele hoogtepunten een snufje Mambo toe en we zullen de stad op een bruisende manier gaan ontdekken!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt

Hostel

Na het ontbijt verzamelen we onze spullen en maken we ons op voor een korte treinreis naar Florence. Deze rit is al een ervaring op zich; het Italiaanse landschap leent zich perfect om de roes eruit te krijgen van de avond ervoor. Later in de ochtend komen we aan in Florence en droppen onze spullen bij het hostel. Er kan geluncht worden op eigen initiatief alvorens we ontmoeten met een local die ons de mooiste plekken van de stad laat zien. Ook het centrum van Florence maakt deel uit van de UNESCO lijst. Als Rome je IQ nog niet heeft gekieteld, dan zullen de culturele en prachtige architectonische hoogstandjes van Florence je over de streep trekken. Bezoek de toren van Giotto’s, het Basilica Santa Croce, het Piazza della Signoria en de Duomo.
Wanneer de zon bijna ondergaat beklimmen we samen met onze lokale vriend enkele trappen naar het Piazzale Michelangelo en bekijken we met dit prachtige uitzicht de zon die ondergaat achter Florence. Dit alles doen we onder het genot van een pizza die we laten bezorgen door de lokale pizzeria. We halen een biertje bij een lokaal tentje en proosten met een unieke achtergrond!
Inbegrepen
 • Middagwandeling met local door Florence
 • Pizza-picknick op het Piazzale Michelangelo
 • Overnachting met ontbijt

Ontbijt
Hostel

In de ochtend pakken we de trein naar Pisa, wat op een uurtje rijden ligt. Wie kent Pisa niet? Maar naast die scheve toren van Pisa is er nog meer leuks te ontdekken in en rondom de stad. Het Piazza dei Miracoli en de scheve toren maken ook deel uit van de UNESCO lijst en zijn gemakkelijk zelf te bezoeken met de reisleider. Gaan we lekker cliché doen en samen onze foto’s op Instagram zetten waarin we de scheve toren weer recht duwen? Of gaan we voor Pisa a la Mambo en wijken we van de gebaande paden af? Hoe dan ook, de kans voor leuke foto’s is volop aanwezig! Aan het eind van de middag is er genoeg tijd om even lekker een terrasje te pakken voordat we weer terugkeren met de trein naar Florence, hier is het nachtleven namelijk een stuk levendiger en kunnen we daar mooi nog één avond gebruik van maken!

Inbegrepen
 • Middagwandeling met reisleider door Pisa
 • Overnachting met ontbijt

Ontbijt
Hostel
Dag 4 & 5 :
Florence - Rome

We hebben natuurlijk nog niet alles in de Italiaanse hoofdstad kunnen ontdekken en dus reizen we vanuit Florence terug naar Rome. We droppen onze spullen en struinen direct het bekendste gebied van de stad af; de “Eternal City”. Rondom deze UNESCO plek vinden we wereldberoemde gebouwen zoals de Trevi Fontein, het Pantheon, Piazza Novana en de Campo dei Fiori waar we kennis maken met de echte smaak van Italië! Saluti e buon divertimento! (Proost en eet smakelijk!)
 
Ook de tweede volledige dag in Rome beloofd een waar feest te worden. De actievelingen kunnen in de ochtend ervoor kiezen om met een sportieve, lokale gids de onbekende kant van de stad te ontdekken. Terwijl het nog rustig is in de straten volgen we al hardlopend een route die enkel de locals kennen. Af en toe stoppen we  bij één van de klassieke kranen in de stad om onze waterflessen te vullen terwijl de gids ons van alles over Rome verteld. Heb je meer behoefte om de stad even te verlaten? Dat kan op een bijzondere manier! Je kunt namelijk al paardrijdend de prachtige omgeving waar Rome zich in bevindt verkennen tijdens deze bijzondere optionele excursie.
 
Mocht je nog energie hebben in de benen, dan kunnen we het Foro Romano en het machtige Colosseo een bezoek brengen als we hier eerder niet aan toe zijn gekomen. Laad je echter wel op voor een speciale avond die wellicht tot in de vroege uurtjes door gaat. Vroeg in de avond spreken we af met een groepje locals. Dat wordt een multicultureel avondje waarin zij ons meenemen naar hun favoriete hangouts! Samen mag je het nachtleven van Rome op z’n kop gaan zetten!
Inbegrepen
 • Wandeling met reisleider door Rome
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Hardlopen met lokale gids
 • Paardrijdtocht

Ontbijt
Hostel

We ruilen vandaag de indrukwekkende Italiaanse steden in voor het minstens net zo indrukwekkend Italiaans landelijk leven. Met de trein reizen we af naar Cassino, waar we opgehaald worden door onze volgende lokale vriend. We worden gebracht naar Picinisco, een klein dorp in een prachtige regio. Hier duiken we echt het lokale leven van de Italianen in. Voordat we gaan lunchen in een schattig, rustiek restaurant, staat ons eerst een workshop te wachten. Tijdens deze unieke ervaring leer je hoe op authentieke wijze kaas wordt gemaakt en ga je zelf ook aan de slag!
We zetten de culturele gezelligheid na de lunch door met een optionele lokale wijnproeverij. Of je nu een echte wijnkenner of -liefhebber bent of niet; je wilt eigenlijk de sfeer, gezelligheid en mooie verhalen van de Italiaanse wijn-expert niet missen. We zullen na de proeverij wel wat water moeten drinken, want onze lokale reis gaat aan het einde van de dag door naar San Giorgio. Hier mogen we onder het genot van een aperitiefje de burgemeester van dit schattige dorpje ontmoeten en worden we als heuse VIP’s ontvangen. Kortom, een waardig einde van deze eerste dag. Overnachten doen we deze dagen in Cassino.
Inbegrepen
 • Lunch
 • Aperitief
 • Workshop kaas maken
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Wijnproeverij

Ontbijt, Lunch
Hostel

Vandaag neemt onze lokale vriend ons weer mee op pad en er staat weer genoeg bijzonders op de planning! We reizen eerst af naar Formia, een wat grotere gemeente die aan de kust ligt. Voordat we kunnen relaxen op het strand krijgen we eerst een kookles waar we Tiella leren maken. Dit lijkt op de authentieke variant op een pizza zoals wij die kennen. We dompelen ons dus weer helemaal onder in de lokale cuisine zoals alleen de Italianen dat kunnen!
Na de lunch maken we een wandeling in Parco di Gianola, gelegen in een prachtig natuurgebied waar we heerlijk kunnen uitwaaien. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan de Middeleeuwse stad Gaeta, waarna het tijd voor wat pure ontspanning. We gaan languit liggen op het populaire Serapo strand, waar we de culturele indrukken even laten bezinken terwijl we genieten van het warme zonnetje. Kom maar door met die cocktails!
Inbegrepen
 • Kookles
 • Wandeling in Parco di Gianola
 • Bezoek aan Middeleeuwse stad Gaeta
 • Overnachting met ontbijt

Ontbijt
Hostel
Dag 8 & 9 :
Cassino - Napels

Na een beetje uitgeslapen te hebben vertrekken we naar onze volgende bestemming. Voordat we bij het treinstation worden afgezet, brengen we eerst een bezoek aan de Montecassino Abbey. We pakken in de buurt ook nog een lokale bierproeverij mee; voor sommige misschien wat vroeg op de dag, maar de verschillende biertjes zullen ongetwijfeld heerlijk smaken.
Na onze dagen op het platteland reizen we per trein door naar het beroemde Napels. Een treinrit die door prachtig landschap gaat. Probeer die ogen onderweg open te houden want het zijn de uitzichten zeker waard! Napels is een havenstad met prachtige kleurrijke gebouwen en een eeuwenoude geschiedenis. De straten lijken hier de Italiaanse cultuur in en uit te ademen. De Vesuvius op de achtergrond geeft de stad een enorme meerwaarde. Wel een meerwaarde met een verhaal en een zeker gevaar wat er achter schuilgaat. We worden weer opgevangen door enkele locals die ons naar onze accommodatie brengen. Nestel jezelf in het hostel, en maak je op voor een leuke afwisselende avond in deze kleurrijke stad.
Op onze volledige dag in Napels halen onze lokale vrienden ons weer op om ons mee te nemen door de stad. Tijdens deze tour door de stad hebben we echter wel één bijzonder doel voor ogen: we willen namelijk zoveel mogelijk lokale gerechten gaan eten! We proeven op verschillende plekken in de stad onder andere Cuoppo en Sfogliata, maar krijgen nog veel meer lekkers voorgeschoteld. Zo eten we ons door het culturele Napels heen!
In Napels kan je eindeloos door de sfeervolle straten slenteren en om die reden hebben we nog een volledige dag om hier door te brengen. Misschien ben je na alle avonturen de afgelopen dagen wel toe aan wat rust en kies je ervoor om te relaxen op één van de stranden in de buurt. Zak jij lekker onderuit met een drankje in de zon of wil je toch liever in beweging blijven? Je kunt er ook voor kiezen om de handen aan het werk te zetten; in Napels zijn veel winkels te vinden waar zelfgemaakte houten meubels verkocht worden en je kunt ervoor kiezen om in één van deze winkels aan te sluiten bij een houtbewerkings-workshop. Een unieke kans om in aanraking te komen met deze cultuur!
Inbegrepen
 • Bezoek aan Montecassino Abbey
 • Bierproeverij
 • Food-tour in Napels
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Houtbewerkings-workshop

Ontbijt
Hostel
Dag 10 & 11 :
Napels - Sorrento

Na het ontbijt stappen we aan boord van een lokale trein genaamd Circumvesuviana. Na een ritje van ongeveer 40 minuten komen we aan in Pompeï. Iedereen kent de geschiedenis van Pompeï, maar wat heeft zich er nu echt afgespeeld? We kunnen met eigen ogen zien wat het lava van de Vesuvius met de oude Romeinse stad gedaan heeft. Samen met onze Italiaanse gids komt de geschiedenis tot leven en krijgen we een alles verhullend beeld van Pompeï.
In de middag rijden we door naar Sorrento. Deze stad aan de Amalfische kust ligt op het schiereiland Sorrentina. Hier kunnen we echt van het Zuid-Europese klimaat gaan genieten! De Italiaanse zon nodigt je uit. Pak je zonnebril, JBL, zwemkleding en handdoek maar en ga lekker relaxen op het strand. Sorrento zelf is ook “hot & happening”. Ga lekker een drankje drinken op het gezellige en centraal gelegen Piazza Tasso bijvoorbeeld. De liefhebbers kunnen ook nog een bezoek brengen aan de bekende kathedraal van Sorrento.
Op de tweede dag in Sorrento hebben we het rijk voor onszelf. We mogen zelf invullen hoe we de dag willen laten verlopen. Het is de laatste volledig dag en hier willen we natuurlijk optimaal gebruik van maken. Sorrento is een perfecte plek voor actie en avontuur. Doe een (optionele) kajaktocht samen met onze professionele begeleiders en zie het mooie Sorrento vanuit een heel ander perspectief. Mocht je nu geen zin hebben in avontuur, dan kun je er voor kiezen om Amalfi en Positano te bezoeken. In Amalfi leren we meer over de limoenboerderijen terwijl Positano een stadje is dat schitterend op de kliffen gebouwd is met de typerende “gebleekte” huizen.
In Sorrento zijn er genoeg gezellige restaurants, cafés en bars waar we tot in de vroege uurtjes drankjes kunnen doen op onze laatste avond. Sorrento is geen Ibiza, maar heeft wel een aantal kleinere clubs waar we onze Hollandse stijl kunnen introduceren. We sluiten de reis op de best mogelijke manier af met een goed feestje!
Inbegrepen
 • Excursie naar Pompeï met lokale gids
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Kajakexcursie
 • Amalfi en Positano excursie

Ontbijt
Hostel

Na het ontbijt is er nog even vrije tijd voordat we de bus of trein pakken naar de luchthaven (enkel wanneer je de vlucht ook boekt via Mambo). Vanaf de luchthaven vliegen we terug richting Amsterdam en laten we de pracht en praal van Italië achter ons. Wat een heerlijk avontuur was dit!

Inbegrepen
 • Ontbijt

Ontbijt

Data & Prijzen

REISDATA VERTREKGARANTIE PRIJS BESCHIKBAAR
11 juli 2024 - 22 juli 2024 ja! €1.949
pers.
15 augustus 2024 - 26 augustus 2024 ja! €2.065
pers.
26 september 2024 - 7 oktober 2024 nog niet €2.024
pers.

Overig

Let op, de sluitingsdatum om je in te schrijven voor de rondreis van 11 juli is donderdag 27 juni.

Groepssamenstelling rondreis Italië

Bij het plannen van jouw volgende avontuur streven wij ernaar om jou de best mogelijke informatie te bieden. Op basis van gegevens van voorgaande reizen, pre-registraties, opties en boekingen hebben wij per reis de leeftijden van de deelnemers aangegeven. Hoewel we geen glazen bol hebben, geeft deze informatie je een goede indicatie van de leeftijd van jouw potentiële reisgenoten.

In de onderstaande grafiek zie je de leeftijdspercentages voor deze specifieke reis. Mocht het gaan om een nieuwe reis, tonen we informatie gebaseerd op het gemiddelde van al onze reizen.

Wij houden het graag gezellig. Met een gemiddelde van 12 personen zijn onze groepen niet ál te groot. Over het algemeen boeken er iets meer vrouwen dan mannen. Het grootste deel van de Mambo reizigers zijn twintigers. Daarbij maakt het niet uit of je alleen, of samen met een vriend(in) boekt. Maar de meesten sluiten alleen aan. Juist door het avontuur aan te gaan, leg je makkelijk contact en leer je jouw reisgenoten snel kennen. Zo voelt je solo reis toch wat minder solo ☺.

Klik hier voor meer informatie over de groepssamenstelling.

Vervoer naar Italië

Mambo werkt samen met diverse airlines, zoals Lufthansa of KLM. Vanuit Nederland zijn er vluchten vanaf Amsterdam naar Rome en terug vanuit Napels. Het kan zijn dat wij hier van afwijken als dit niet anders mogelijk is. Wanneer je je vlucht via Mambo boekt zit er meteen ruimbagage (15kg) bij inbegrepen.
 • Nadat de reis garantievertrek heeft, regelt Mambo de heen en terugvlucht voor jou en je reisgenoten (die ook de vlucht via Mambo geboekt hebben).
 • Je reist meestal vanaf Nederland samen met andere reizigers, en meestal ook je reisleider, naar Italië. Je ontmoet elkaar op de luchthaven, checkt daarna samen in en reist met elkaar naar Rome. We kunnen echter niet garanderen dat jullie bij elkaar in het vliegtuig zitten.
 • Bij aankomst op het vliegveld in Rome wordt je opgehaald en naar het hostel gebracht. Deze transfer is inbegrepen bij je vliegreis.

Voor meer informatie over het boeken van een vlucht via Mambo of als je zelf je vlucht regelt, verwijzen we je graag door naar onze algemene vervoerspagina.

Boek je reis inclusief vliegticket

Wij maken gebruik van groepsboekingen. Tot 4 – 6 weken voor vertrek worden er stoelen voor ons vastgehouden. De vliegtuigmaatschappij heeft hier uiteraard een termijn aan verbonden. Boek je na de sluitingsdatum dan moeten wij opnieuw een stoel voor je aanvragen. De kans is aanwezig dat deze niet meer beschikbaar is, je met een andere vlucht meegaat en het ticket een flink stuk duurder is. De ticketprijzen die momenteel gelden zijn verwerkt in de prijs inclusief vlucht. Boek op tijd om je plekje veilig te stellen en geen onnodige kosten te maken.

Vervoer naar Italië met de trein

Je hebt de mogelijkheid om per trein naar Italië te reizen. De trein vertrekt op woensdag vanaf Amsterdam CS richting Rome. Hier word je opgehaald en naar het hostel gebracht. Aankomst in het hostel is op donderdag en de terugreis is 12 dagen later op maandag. Op dinsdag ben je dan weer terug op Amsterdam CS. De totale reisduur is 14 dagen.

Vervoer in Italië

Ter plekke reizen we voornamelijk rond met de openbare trein en maken we soms gebruik van de bus. Door met het openbaar vervoer te reizen leer je dit land goed kennen. In de bussen ontmoet je de locals en backpackers, wat tot onvergetelijke momenten kan leiden. Het reizen per openbaar vervoer vergt echter wel een flexibele instelling van de reiziger. De bustijden worden wel eens wat flexibeler gehanteerd.
De Mambo-reisleider gaat altijd mee tijdens de gehele rondreis en zal dus ook altijd meereizen met het openbaar vervoer.
Omdat we bij deze reis veel met het openbaar vervoer zullen reizen en we veel met onze spullen zullen lopen, is het meenemen van een backpack verplicht. Een backpack is makkelijker te dragen en past makkelijker in een trein of bus. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je bagage tijdens de reis.

Verblijf

Tijdens deze rondreis door Italië verblijven we afwisselend in hostels, hotels en appartementen. Gedurende de hele reis bieden we meerpersoonskamers aan op indeling. Alle accommodaties zijn van goede kwaliteit.
Hostels
Wanneer we in een hostel overnachten, kan het in sommige gevallen zo zijn dat je in een dorm slaapt. Het kan voorkomen dat je in deze dormrooms ook de kamer deelt met reizigers buiten de groep. In andere hostels is dit niet het geval en deel je een kamer met minder personen.
Hotels
In hotels slaap je altijd enkel met reisgenoten op een kamer. Afhankelijk van het hotel is dit in een 2, 3 of 4-persoonskamer.
Appartementen
In appartementen slaap je altijd enkel met reisgenoten op een kamer. Afhankelijk van het complex is dit in een 2, 3 of 4-persoonskamer.

Opmerkingen

 • Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig.
 • Wijzigingen voorbehouden
 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

In/exclusief

Inclusief

 • Reisprogramma zoals omschreven van dag 1 t/m 12 exclusief optionele activiteiten
 • Alle benodigde treintickets
 • Verblijf hostels/appartementen
 • Verschillende stadswandelingen met de reisleider volgens programma
 • 11x ontbijt
 • 1x lunch
 • 1x aperitief
 • Pizza-picknick op het Piazzale Michelangelo
 • Middagwandeling met local door Florence
 • Workshop kaas maken
 • Kookles
 • Wandeling door Parco di Gianola
 • Bezoek aan middeleeuwse stad Gaeta
 • Bezoek aan Montecassino Abbey
 • Bierproeverij
 • Food-tour in Napels
 • Excursie naar Pompeï met lokale gids
 • Mambo reisbegeleiding
 • Reserveringskosten €30,-
 • Calamiteitenfonds €2,50

Exclusief

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Overige uitgaven/fooien
 • Overige entreegelden (bezienswaardigheden)
 • Lokale toeristentoeslagen
 • Reis en/of annuleringsverzekering inclusief bijzondere sportendekking
Welke reisdocumenten heb ik nodig om deze reis te doen?

Voor deze rondreis moet je minstens in het bezit zijn van een legitimatiekaart die nog minstens 6 maanden geldig is na deze reis. Je hebt geen visum o.i.d. nodig om deze reis te doen.
Eisen aan paspoorten en benodigde documenten wijzigen nog wel eens. Controleer daarom ruim voor vertrek altijd de meest informatie over alle benodigde reisdocumenten.
Let op, deze informatie geldt alleen wanneer je de Nederlandse nationaliteit hebt. Bij een andere nationaliteit dien je deze informatie zelf te achterhalen. Neem contact op met je ambassade.
Tip: Neem een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs mee of stuur deze bijvoorbeeld naar je e-mailadres. Mocht het origineel zoek raken, dan heb je een voorbeeld voor de autoriteiten.

Wanneer ontvang ik mijn vliegticket?

Wanneer je je vliegticket via Mambo hebt geboekt, ontvang je deze samen met de laatste reispapieren. We streven ernaar de reispapieren ongeveer 1 week voor vertrek klaar te zetten in je VakantieLounge. De vluchttijden zijn pas definitief wanneer je de reisdocumenten van ons ontvangt.

Ben ik voldoende verzekerd?

Een geldige reisverzekering met dekking voor alle activiteiten en bijzondere sporten in het door jou gekozen reisprogramma is bij Mambo reizen verplicht. Ook het hebben of afsluiten van een (gecombineerde) annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Uiteraard ben je vrij in de keuze van je verzekeringsmaatschappij. Wij werken samen met Anker Insurance. Wanneer je bij Mambo een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat je automatisch gedekt bent voor het ondernemen van bijzondere sporten.
Ben je via Mambo verzekerd, vergeet dan niet het polisnummer van de verzkering mee te nemen. Dit is het nummer van je boekingsbevestiging. Heb je een eigen reisverzekering neem dan een kopie van je polis mee, waar je polisnummer op vermeld staat. In geval van een calamiteit heb je dit nummer nodig. Je kunt bij Mambo tot 1 dag voor vertrek je reisverzekering afsluiten.
Indien je nog niet verzekerd bent, raden wij je aan vóór vertrek een reisverzekering af te sluiten. De kosten voor een dokters- of ziekenhuisbezoek kunnen in het buitenland behoorlijk oplopen!

Wat is de lokale valuta in Italië?

In Italië wordt ‘gewoon’ de Euro gebruikt; lekker makkelijk dus!

Heb ik een creditcard nodig?

Wij raden aan een creditcard alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel, dit omdat er geen probleem zou moeten zijn om met een reguliere bankpas te betalen of geld te pinnen.

Hoeveel geld ben ik ter plaatse kwijt aan activiteiten en maaltijden?

Bij deze rondreis zit het ontbijt standaard inbegrepen, je hoeft dus enkel geld mee te nemen voor de lunches en diners. De prijzen van het eten en drinken in Italië liggen over het algemeen wat lager dan in Nederland. Wij raden aan om rekening te houden met ongeveer 200 euro aan zakgeld voor het eten en drinken.
In deze rondreis zitten tevens al enkele activiteiten inbegrepen. Daarnaast bieden wij enkele optionele activiteiten aan en kan onze reisleider altijd ter plaatse nog kijken of er nog meer te doen valt. Geen van deze activiteiten zijn verplicht en wat je wilt doen is volledig afhankelijk van je interesses en je eigen budget. Gemiddeld besteden de meeste Mambo reizigers nog tussen de 100 en 200 euro extra aan optionele en extra activiteiten.

Zijn fooien gebruikelijk in Italië?

In Italië is het redelijk gebruikelijk om een fooi te betalen in de horeca, dit gebeurt op verschillende manieren. De eerste is een vast bedrag per persoon aan bedieningsgeld (coperto). Dit bedrag is gemiddeld 1 tot soms wel 5 euro per persoon. Een andere mogelijkheid is een vast percentage aan bedieningsgeld. Deze vind je als ‘service charge’ terug op je rekening. De percentages die gebruikt worden lopen ook nogal uiteen. Tien procent is meestal het minimale en twintig procent is meestal het hoogste wat je zult aantreffen in steden zoals Rome. Mocht er geen coperto of bedieningsgeld berekend worden, dan is een fooi van 10% gebruikelijk in de horeca. Als er al wel coperto of bedieningsgeld berekend is dan mag een fooi wel, maar hoeft het niet.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor het reizen door Italië. Gezondheidsadviezen wijzigen echter regelmatig. Neem daarom bij twijfel altijd contact op met je huisarts of de organisatie Thuisvaccinaties. Op de website van Thuisvaccinaties kun je de algemene adviezen per land vinden. Tip: het kan handig zijn om je reisroute bij je te hebben tijdens je afspraak.
Mambo heeft in samenwerking met Thuisvaccinaties een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Welke andere medicatie moet ik meenemen?

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast is ORS (Oral Rehydration Salt) tegen uitdroging aan te raden.

Wat voor klimaat heeft Italië? Wanneer kan ik het beste naar Italië afreizen?

Het gebied in Italië waar deze rondreis door zal trekken kent een typisch Zuid-Europees klimaat. De temperatuur ligt het gehele jaar wat hoger dan in Nederland en de lucht is over het algemeen wat droger. Officieel zijn er in Italië drie klimaten aanwezig: het noorden van Italië (waar wij niet zullen komen) kent zowel een zeeklimaat als in sommige gebieden een hooggebergteklimaat. Centraal en Zuid-Italië kennen een mediterraan klimaat. Warme, droge zomers en relatief milde winters zorgen ervoor dat je eigenlijk het hele jaar wel in deze gebieden kan reizen. Echter zouden wij bij Mambo aanraden om in september of oktober te gaan. Het is dan niet extreem warm meer, maar nog steeds erg lekker om te genieten van het weer én van alles te ondernemen.

Welke talen spreken ze in Italië?

In Italië wordt vanzelfsprekend Italiaans gesproken. Daarnaast spreekt de jongere generatie over het algemeen redelijk tot goed Engels, echter is de oudere generatie hier vaak beduidend minder goed in. Veel Italianen gebruiken dialecten of vreemde talen en ongeveer 15% van de bevolking spreekt deze ook als eerste ‘taal’. Vele Italianen schakelen thuis echter over naar het dialect en ze spreken het standaard Italiaans wanneer ze reizen naar een andere regio of buitenlanders aanspreken. Italianen maken veel gebaren waarbij ze hun handen gebruiken, het hele lichaam gebruiken om iets uit te leggen, en veel sterke gezichtsuitdrukkingen gebruiken.

Is er een tijdsverschil met Nederland in Italië?

Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland.

Is Italië veilig om rond te reizen?

Italië is over het algemeen een toeristisch land en is redelijk veilig. Natuurlijk is het op de toeristische plekken altijd belangrijk om je spullen goed in de gaten te houden en je hele waardevolle spullen veilig op te bergen. Luister altijd naar het advies van je reisleider over waar het wel en waar het minder veilig is.

Gaat er een Nederlandse Mambo reisleider mee?

Ja, er gaat met deze reis altijd een Nederlandse Mambo reisleider mee. Deze is 24/7 bij de groep en is echt onderdeel van de groep.

Zijn de inclusieve activiteiten verplicht om aan deel te nemen?

Nee, natuurlijk niet! Wij zullen je nooit verplichten om ergens aan deel te nemen. Echter is het wel zo dat de inbegrepen activiteiten onderdeel zijn van de reissom en wanneer je dus niet mee doet aan deze activiteiten, je hier geen geld voor terug kan vragen.

Van welk niveau zijn de hikes/wandelingen?

In deze reis zitten er geen hikes of lange wandelingen standaard in het reisprogramma inbegrepen. De optionele hikes en wandelingen, voornamelijk in het Sorrento gebied, kunnen aangepast worden aan de behoeftes van de groep. Hier zijn veel verschillende routes mogelijk.
Tijdens de reis kan het op enkele momenten voorkomen dat er kleine stukjes (met de bagage) gelopen moet worden, dit omdat het zo kan zijn dat ons vervoer niet overal even makkelijk kan komen.

Heb ik een backpack nodig?

Tijdens deze Italië rondreis zullen we met het openbare vervoer reizen. Om deze reden is een backpack verplicht voor deze reis. Een koffer past simpelweg niet altijd in de trein. Daarnaast heeft een backpack veel voordelen. Ten eerste kun je een backpack het makkelijkste dragen en heb je deze goed ingepakt, dan weegt deze ook het minste. Een backpack is makkelijker te vervoeren, kun je nog wel eens op schoot nemen en is makkelijk te stapelen tijdens het vervoer. En met de backpack op je rug heb je je handen vrij!

Hoeveel kan ik meenemen?

Probeer niet meer dan 10 – 15 kg aan bagage mee te nemen. Zo is je backpack niet te zwaar en heb je nog wat gewicht over om wat souvenirs mee te nemen! Je kunt tijdens de reis altijd zelf het een en ander uitwassen (neem zo’n handige tube wasmiddel mee). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een kleine rugzak, een zogenaamde ‘day pack’, voor je handbagage en tijdens de dagtochten en activiteiten ook handig.

Wat voor schoenen heb ik nodig?

Voor deze reis door Italië heb je geen specifieke soort wandelschoenen nodig wanneer je niet van plan bent om pittige hikes te gaan doen. Als je in Sorrento graag wat intensere hikes wil gaan doen, zijn wandelschoenen met een goed profiel verplicht. Voor de makkelijkere hikes zijn geen wandelschoenen verplicht, maar is een goed profiel onder de schoen wel aangeraden.

Heb ik een wereldstekker nodig?

In Italië worden stopcontacten van type F en L gebruikt. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type L.

Wat neem ik mee?

Een complete paklijst ontvang je bij de laatste reisdocumenten en –informatie. De onderstaande lijst is alvast richtinggevend:

Financieel/Administratief:
• Tickets/reserveringsbevestigingen
• Paspoort/Legitmatiekaart (+kopie in bijv. mail)
• Pinpas & evt. reserve-betaalmiddel
• Contant geld

Kleding:
• T-shirts (sneldrogend)
• Shirt met lange mouwen
• Trui
• Luchtige broeken/rokken/jurkjes lang en kort
• Prettig zittende wandel- of sportschoenen
• Teenslippers
• Hoed/pet of iets dat je in je nek kunt leggen tegen de zon
• Zwemkleding
• Zonnebril

Overig:
• Dag rugzak (‘day pack’)
• Zonnebrandcréme
• (opblaas)kussen
• Deet/insectenspray
• (wegwerp)poncho
• Drinkfles
• Reisapotheek
• Evt. powerbank

Kaart

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

Rondreis Italië
4% Korting
Vanaf €2.024 €1.949
/ Prijs incl. vlucht
Vanaf €2.044 €1.969
/ Prijs incl. trein
 • Eigen reisleider
 • Met leeftijdsgenoten
 • Geen grote groepen
 • 100% geregeld
 • Backpack rondreis
 • Vliegtuig | Trein
 • Hotel | Hostel | Appartement
 • 6 - 16