Vervoer naar je bestemming

Wat kies jij?

Bij Mambo bepaal je zelf hoe je naar je vakantiebestemming reist. Met het vliegtuig, per luxe touringcar of met eigen vervoer. Op deze pagina vertellen we je meer over deze opties: wat houdt het precies in, waar moet je op letten, wat zijn de voor- en nadelen, etc. 

De 3 mogelijkheden:

Bij onze reizen staat altijd duidelijk aangegeven met welk vervoer je naar een bestemming kunt reizen. Onder het tabje 'Vervoer' vind je verschillende vervoersopties die we aanbieden en met welke maatschappijen wij o.a. samenwerken. Dat zijn altijd gerenommeerde bus- en vliegmaatschappijen waarbij veiligheid en kwaliteit voorop staan.


Vliegtuig

Service aan boord

Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn tijdens de vluchten de maaltijden en drankjes niet inclusief. Wel wordt de mogelijkheid geboden om aan boord bij het cabinepersoneel verschillende snacks, broodjes en drankjes te kopen. Aan boord kun je vaak alleen contant of per creditcard betalen.

Vliegtickets & inchecken

Mambo verstrekt je circa één week voor vertrek de tickets via jouw vakantielounge omgeving. In sommige gevallen kan het ook zijn dat de reisleider de tickets voor de groep bij zich heeft. De reisleider zal vooraf laten weten hoe de check-in procedure zal gaan verlopen. Je dient minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn om in te checken. 40 minuten voor vertrek sluiten de incheckbalies. Indien je het vliegtuig mist heb je geen recht op restitutie.

Vluchtprijzen

Je kunt de vlucht gemakkelijk tijdens het boekingsproces bijboeken. In de prijs zijn luchthavenbelastingen (de zogenaamde airporttax), veiligheids- en brandstoftoeslagen opgenomen. Let op: de prijs van het ticket kan wijzigen en blijft variabel tot het moment dat je bij ons boekt. Na de bevestiging van jouw boeking is de vluchtprijs gegarandeerd. In uitzonderlijke gevallen of bij onvoorziene omstandigheden kan Mambo een meerprijs tot maximaal 8% van de reissom berekenen, na een bevestiging welke in lijn zijn met de ANVR voorwaarden.  

Indien je kort van te voren boekt (ca. binnen 6 weken) kan het voorkomen dat de vluchten op aanvraag zijn. In dat geval kan het zijn dat de kosten voor de vlucht hoger zijn dan voor de andere reizigers uit je groep. Het prijsverschil wordt als toeslag aan je doorberekend. Uiteraard leggen we dit eerst aan je voor, voordat we je vlucht definitief inboeken.

Wij wijzen je erop dat voor al onze vluchten de eventuele annuleringskosten 100% zijn, ongeacht de tijd tussen de boeking en de annulering.  

Naamswijzigingen op je ticket

Check altijd of je naam goed gespeld is. Naamwijzigingen zijn in veel gevallen duur! Op de tickets en in de boeking dient de eerste volledige voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart. Op het ticket van gehuwde dames dient alléén de meisjesnaam te staan zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart. Indien de namen onjuist staan vermeld op de tickets, dan kun je geweigerd worden voor een vlucht. Zorg er daarom voor dat je de juiste namen doorgeeft aan Mambo. Eventuele kosten voor het opnieuw toezenden of klaarleggen van de juiste tickets worden aan je doorberekend.

Bagagelabels

Alle bagage dient voorzien te zijn van adreslabels. Aangezien Mambo de reisbescheiden via internet verstrekt, ontvang je geen bagagelabels en verzoeken wij je eigen labels te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op de luchthaven bij de incheckbalies. Wij adviseren je om aan de binnenkant van je koffer of backpack je naam en adres te vermelden.

Bagage

Wanneer je een vlucht via Mambo boekt, zit hier standaard bij inbegrepen dat je één stuk ruimbagage mee mag nemen. Deze mag in de meeste gevallen 20kg zijn, maar bij sommige reizen wordt hiervan afgeweken. Je mag ook altijd 1 stuk handbagage meenemen, echter verschilt het per vliegmaatschappij (en dus per reis) wat hier de exacte richtlijnen voor zijn. Deze informatie staat in de reisbescheiden.

Vertrektijden

De vluchttijden van vluchten worden circa 2 weken voor de vertrekdag ingedeeld door de luchtvaartmaatschappij. Helaas hebben wij geen invloed op de vluchttijden. Wij raden je dan ook aan rekening te houden met de soms zeer vroege of late vertrek -en aankomsttijden. Dit kan invloed hebben op de tijd die je op de eerste of laatste dag van de reis hebt op je bestemming. Wij proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden

Wij doen ons best de groep zoveel mogelijk op dezelfde vlucht in te delen, maar dat kunnen we niet altijd garanderen. Het kan voorkomen dat de groep over meerdere vluchten verdeeld wordt. In de reisbescheiden tref je de definitieve vluchttijden aan. Vluchten worden pas geboekt nadat de reis gegarandeerd vertrek heeft. Eerder kunnen wij geen vluchtgegevens verstrekken. Tickets worden over het algemeen 6 weken tot 2 voor vertrek uitgegeven. Daarna zijn eventuele wijzigingen (bijvoorbeeld een afwijkende terugreisdatum) niet meer mogelijk.

Transfer

Indien je bij Mambo een vlucht en accommodatie hebt geboekt, dan is de transfer op de bestemming van de luchthaven naar de accommodatie v.v. vrijwel altijd inclusief (tenzij anders aangegeven). Op de luchthaven word je verwelkomd door je chauffeur en/of de Mambo reisleiding ter plaatse. 

Vervoer naar en van luchthaven

Het vervoer van en naar de luchthaven in Nederland, Duitsland of België is voor eigen rekening en verantwoording.

Vertragingen

Helaas komt het soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, hanteert Mambo de ANVR voorwaarden. Mambo is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg van een vertraging ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Onvoorziene vervoerskosten

Indien zich onvoorziene verhogingen van vervoerskosten, belastingen en heffingen voordoen, hanteert Mambo voor het eventuele doorberekenen hiervan de ANVR-voorwaarden

Terug naar boven


Touringcar

De touringcar is een veilige en comfortabele manier van reizen. Mambo biedt samen met onze servicepartners diverse opstapplaatsen aan in Nederland. Je stapt dan vervolgens in Zuid-Nederland over op de touringcar die je vrijwel altijd direct naar je vakantiebestemming brengt. Tijdens de reis stoppen we regelmatig om even je benen te strekken of naar het toilet te gaan. Deze stops duren gemiddeld 15 minuten. Voor de maaltijden (niet inbegrepen) wordt er doorgaans langer gestopt bij een zelfbedieningsrestaurant. In de touringcar kun je koffie, thee, bier en frisdrank kopen. De touringcars hebben een beperkte bagageruimte. Over het algemeen mag je het volgende per persoon meenemen:

  • Eén koffer, weekendtas of rugzak (max. 20 kg)
  • Eén stuks handbagage (55 x 35 x 25 cm)

Royal Class stoelplaats

Bij het merendeel van onze pendel touringcarreizen geldt dat je per Royal Class touringcar reist. Met een Royal Class stoel heb je circa 20 cm meer beenruimte en kan de rugleuning aanzienlijk verder naar achteren worden geplaatst. Fijn voor langere trips natuurlijk.

Opstapplaatsen

Tijdens het boekingsproces kun je de opstapplaats van jou keus aangeven. Bij te weinig aanmeldingen voor één van de opstapplaatsen kan het zijn dat de opstapplaats van je keuze komt te vervallen. In je reisbescheiden tref je de definitieve locatie van de opstapplaats en de juiste vertrektijd aan.

Vervoer naar en van je opstapplaats

Het vervoer naar en van je opstapplaats dien je zelf te regelen. Alle kosten die voortvloeien uit het missen van de touringcar zijn voor eigen rekening. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd aanwezig bent.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Mambo werkt uitsluitend met touringcarbedrijven die zijn aangesloten bij het Keurmerk Touringcarbedrijf.


Eigen vervoer

Kies je ervoor om met eigen vervoer naar je vakantiebestemming af te reizen, dan is het goed om rekening te houden met onderstaande punten.

Let er op dat de aankomstdag soms anders is dan de vertrekdatum die vermeld staat op onze website. De data die bij onze reizen staan zijn altijd de dagen waarop onze reis begint. Reis je per auto of boek je je eigen vliegreis naar de bestemming, zorg dan dat je op de bestemming bent op de dag dat onze reis begint! Het is helaas niet mogelijk om een extra overnachting te regelen bij Mambo voorafgaand aan de reis of achteraf.

 De transfer vanaf de airport naar de eerste accommodatie en vanaf de laatste accommodatie naar de airport is niet inbegrepen bij eigen vervoersreizen. Je ontvangt van ons bij de reisbescheiden (deze ontvang je ca. 1 week voor aanvang van de reis) de naam en het adres van de eerste accommodatie. In sommige gevallen is het mogelijk om op aanvraag de transfer los bij te boeken als je geen vlucht bij ons gereserveerd hebt. Neem hiervoor contact met ons op. Op de aankomstdag kun je in principe rond het middaguur terecht bij de accommodatie. Meld je uiteraard eerst bij de reisleiding.

Rondreizen hebben een minimum aantal deelnemers. Wij boeken pas vluchten nadat de reis garantievertrek heeft. Boek je eigen vlucht dan ook pas wanneer de rondreis garantievertrek heeft. Heb je wel al je vlucht geboekt voordat de reis garantievertrek gekregen heeft, dan dien je je reisplannen zelf bij te stellen bij wijziging of annulering.

Boek je je eigen vliegreis, dan valt dit niet onder de reisovereenkomst met Mambo.Neem bij twijfel vooraf contact op met ons om je eigen vluchten eventueel af te stemmen op het programma. 

Voor vragen en informatie met betrekking tot praktische zaken per bestemming verwijzen wij naar de website van de ANWB, of één van de links hieronder: