Menu

Rondreis Georgië

16 Dagen

Ervaar het veelzijdige Georgië op de lokale manier

Georgië is een land met veel verschillende kanten; zowel het landschap als de manier van leven lijkt iedere dag weer een andere wending te nemen tijdens deze rondreis. Of we nu in de levendige hoofdstad Tbilisi zijn, onze tijd in het pittoreske dorpje Kazbegi doorbrengen of wanneer we ontspannen in het zomerparadijs Batumi; iedere dag biedt een nieuwe ervaring. Daarnaast heeft het land een rijke historie die verweven is met religie; we leren over het land door de locals. Zij zullen ons met open armen ontvangen, zodat we Georgië ervaren zoals het hoort.

Actie, avontuur, cultuur en ontspanning

We zullen in een goed tempo door het bijzondere landschap van Georgië reizen. Na een kickstart in het altijd gezellige Tbilisi maken we in Telavi de Georgische cultuur van dichtbij mee, al laten we de prachtige natuur in het Vashlovani National Park ook niet onverkend. In Kazbegi ruilen we onze privébusjes in voor 4×4-wagens en trekken we de natuur in voor een hike in de Sno vallei en een rafting-tocht op de Aragvi rivier. Na een optioneel bezoek aan het bekende Ushguli, één van de hoogst bewoonde plekken van Europa, settelen we in het ontspannen Batumi voor wat welverdiende rust. Zo heb jij dé volledige Georgië ervaring!

Eindeloze valleien, wilde rivieren en tropische oorden

Georgië is een land met hoge bergtoppen en diepe valleien, maar heeft ook een tropische kustlijn en uitgestrekte velden van groen. We laten niets aan de verbeelding over en zullen kris kras van hoogtepunt naar hoogtepunt afreizen. Zo aanschouwen we de Takhti Tepha; bijzondere moddervulkanen in het Vashlovani National Park, maar kunnen we ook kiezen voor een motorboottocht bij de indrukwekkende Enguri dam. Zo zorgen we dat we genoeg in actie komen en dat de ontspanning die we aan de tropische kustlijn meepakken extra verdiend voelt!

Leer over de geschiedenis door de locals

De lokale bewoners van Georgië nemen ons graag mee op ontdekkingstocht. We worden met een warm welkom ontvangen bij de gasthuizen op enkele locaties tijdens deze reis en de locals betrekken ons maar al te graag bij hun manier van leven. Daarnaast kent het land een rijke geschiedenis en worden er tal van locaties beschermd door UNESCO. We laten de locals ons de weg wijzen naar de mooiste plekken en meest imposante gebouwen. Daarnaast gaan we hands-on leren over de eet- en drink cultuur en ja, daarmee bedoelen we vooral dat we heel veel gaan proeven!

Highlights Georgië

 • Proef en ervaar de unieke Georgische cultuur in de lokale gasthuizen
 • Feesten in Tbilisi, avontuur in Kazbegi & Metsia en chillen in Batumi
 • Zie de moddervulkanen in het Vashlovani National Park van dichtbij
 • Hiken door het Kaukasus gebergte met onvergetelijke uitzichten
 • Raften op de Aragvi rivier

Jouw reis

Nadat we op dag 1 in de avond het vliegtuig instappen in Amsterdam, zijn we officieel onderweg naar het onontdekte Georgië. We komen hier vroeg in de ochtend op dag 2 aan en worden op het vliegveld opgehaald. Na een korte rit met de bus die ons de komende weken zal gaan vervoeren, komen we aan in de hoofdstad van Georgië: Tbilisi. Tbilisi ligt aan de Mtkvari rivier en is, zeker vergeleken bij de andere steden in het land, enorm! Maar liefst een derde van de Georgische bevolking woont in Tbilisi en dat is te merken. Het contrast met de rest van onze route is groot en daarom laten we ons meeslepen door de drukte, we zullen immers de komende weken genoeg rust in de natuur hebben.

Het centrum van Tbilisi is compact en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Op dag 3 bezoeken we deze bezienswaardigheden dan ook met onze lokale gids tijdens de stadstour. We bezoeken onder andere het Metekhi plateau, de oudste basiliek van Tbilisi, de Bridge of Peace en het Mtatsminda Amusement Park. Onze lokale gids vertelt ons van alles over de rijke en voor ons onbekende geschiedenis van Georgië en Tbilisi in het bijzonder. Optioneel kun je er ook voor kiezen om mee te gaan met de boottocht over de Mtkvari rivier, om zo de stad en haar indrukwekkende architectuur vanuit een andere hoek te bekijken.

We verblijven in een gezellig jeugdhostel in de buurt van het centrum van de stad, zodat we op beide avonden in Tbilisi het nachtleven kunnen gaan verkennen. Kiezen we voor één van de gezellige bars of terrassen verspreid door de stad, of brengen we een bezoek aan Akhvlediani Street? Dit is namelijk hét epicentrum van het nachtleven in Tbilisi. Zo kunnen we de reis aftrappen onder het genot van een lekker drankje en goede muziek!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (2x)
 • Tbilisi stadstour
Optioneel
 • Boottocht Mtkvari rivier

Ontbijt
Hostel

Vandaag staat de eerste echte reisdag voor de boeg. In een paar uurtjes rijden we oostwaarts van Tbilisi naar Telavi; een stadje waar je als backpacker veel meer in aanraking komt met het échte Georgische leven buiten de hoofdstad. We stoppen eerst in het kleine dorpje Vardisubani, waar we toekijken hoe een local een Qvevri maakt; speciale vaten waar Georgiërs hun wijn in laten rijpen. We rijden vervolgens door naar de Khareba wijngaard voor een middag gevuld met eten en drinken. We leren over het barbecueën op de Georgische manier en krijgen een workshop brood maken. Om je vingers bij af te likken!

We slapen in Telavi vanavond in een gasthuis. Hier krijgen we, om écht in de Georgische sferen te blijven, op de eerste dag een lokaal huisgemaakt diner voorgeschoteld. We hebben nog een volledige dag om zelfstandig Telavi en de omgeving te verkennen. Naast enkele prachtige kathedralen en de beroemde oude stadsmuur kun je in Telavi ook een gezellige markthal vinden waar je kunt shoppen voor souvenirs en lokale lekkernijen. Telavi begint zich in een prachtige omgeving, omringt door groen en bergen. Je kunt dus ook prima de natuur alvast intrekken om je benen op te warmen voor de rest van de reis.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (2x)
 • Diner *
 • Rondleiding aardewerk-werkplaats
 • Kookworkshop

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Diner
Homestay

Na het ontbijt stappen we weer in de bus om door te rijden naar onze volgende bestemming. We stoppen eerst bij de ruïnes van het Khornabuji kasteel, waar de natuur dit oude kasteel heeft opgeslokt. Vervolgens rijden we het Vashlovani National Park in, waar we een bezoek brengen aan de moddervulkanen Takhti Tepha. Misschien hebben we geluk en kunnen we het borrelen van deze vulkanen met onze eigen ogen zien. Zelfs als dat niet het geval is, is het bezoeken van deze plek meer dan de moeite waard. Het nationale park biedt een uniek, droog en toch modderig landschap wat je bijna nergens anders ter wereld tegenkomt. Je moet het gezien hebben om het te kunnen begrijpen!

Na onze picknick lunch in het nationale park, rijden we door naar Dalis mta. Dit reservoir is omringd door datzelfde bijzondere landschap en hier zullen we in de buurt overnachten in een gasthuis. Als je de natuur nu al prachtig vindt, wacht maar tot je morgenochtend wakker wordt en uit je raam kijkt, het is nóg mooier wanneer de ochtendzon een bijzondere gloed over de omgeving legt.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • (Picknick)lunch *
 • Diner *
 • Entree Vashlovani National Park + bezoek aan moddervulkanen

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

We hebben de oostelijke kant van Georgië nu bijna helemaal ontdekt en reizen terug naar ons beginpunt: Tbilisi. We rijden door het prachtige Chachuna reservaat, terwijl we bij helder weer in de verte buurland Azerbedjian kunnen zien liggen. Zorg sowieso dat je je ogen goed openhoudt tijdens de rit, want deze regio staat bekend om de vele exotische vogels die hier rondvliegen. We stoppen natuurlijk een aantal keer om wat mooie plaatjes te schieten van het indrukwekkende, heuvelachtige steppe-landschap. In de loop van de dag komen we weer aan in Tbilisi waar we een tussenstop houden. Hebben we alweer behoefte aan wat gezelligheid in een gezellige Georgische bar of club? Follow the reisleider en we zoeken samen het feestje op!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • (Picknick)lunch *

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Lunch
Hostel

Time to go west! De andere kant van Georgië biedt weer een heel ander landschap aan ons aan. Vandaag staat er een lange reisdag op het programma met enkele stops. Ons einddoel vandaag is de Kazbegi regio; gelegen in het Kaukasus gebergte. We stoppen eerst in Mtskheta; een historische stad die tevens het religieuze centrum vormt van Georgië. Hier hebben we wat tijd om enkele bezienswaardigheden te bekijken, zoals het Jvari klooster en de Svetitskhoveli cathedraal. Mtskheta is echter niet alleen tof vanwege de mooie architectuur en rijke geschiedenis, we kunnen hier namelijk ook heerlijk struinen door de vele winkelstraatjes om souvenirs te scoren. Voordat we doorrijden naar onze eindbestemming stoppen we ook bij het kasteel van Ananuri, wat gelegen is op een prachtige locatie met een uitzicht op het water omringd door bergen.

Nadat we aangekomen zijn in Kazbegi gaan we de regio alvast ter voet verkennen. Tijdens deze korte hike klimmen we naar de Gergeti Holy Trinity kerk, waar we een prachtig uitzicht op alle bergen in de omgeving voorgeschoteld krijgen. Na terugkomst bij ons gastgezin in de avond, genieten we van een heerlijke Georgische maaltijd.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Diner *
 • Rondleiding in Mtskheta
 • Korte hike in Kazbegi

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Diner
Homestay

In de Kazbegi regio kan onze bus zich moeilijk voortbewegen en daarom ruilen we die vandaag in voor een krachtiger 4×4 voertuig. We stappen in deze voertuigen voor een korte rit door de prachtige omgeving met hoge snelheden! De slalommende bergwegen wisselen zich af met steile dalingen en hoge bergtoppen. Na deze wilde tour is het tijd om die benen écht in actie te laten komen! Het dorpje Juta is onze uitvalsbasis en vanuit hier hiken we door de Sno Valley; over zowel geasfalteerde als natuurlijke paden wanen we ons een weg door de bergen terwijl we de moed er goed in houden. Wanneer we ongeveer op de helft zijn van deze 5 uur durende hike, stoppen we bij een prachtig gelegen meer om te gaan picknicken; idyllischer kan bijna niet! Nadat we weer terug aangekomen zijn in Juta, staan onze 4×4 voertuigen ons weer op te wachten zodat we kunnen doorrijden naar Gudauri. Hier overnachten we in een luxe hotel, want dat hebben we wel verdiend na deze pittige dag!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • (Picknick)lunch *
 • Diner *
 • Hike door Sno Valley

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Lunch, Diner
Hotel

Het is nog lang niet gedaan met alle actie! Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, maar gelukkig kronkelt de weg van Gudauri naar Kutaisi door het prachtige bergachtige landschap zodat we alle mooie uitzichten in ons op kunnen nemen. Vandaag bevindt onze tussenstop zich bij de Aragvi rivier en we stoppen hier niet zomaar; deze rivier leent zich perfect uit voor een raftingtocht! De stroomversnellingen leiden ons naar het punt waar we ons aan land hijsen om lekker in het zonnetje op te drogen voordat we de bus weer instappen.

Kutaisi is de derde stad van Georgië (wat grootte betreft) en het is na onze dagen in de natuur best lekker om weer even in de bewoonde wereld te zijn. Hier komen we later op de dag aan, dus mochten we nog wat energie hebben dan kunnen we het nachtleven van deze stad gaan verkennen. Kutaisi kent vele gezellige straten en een ontelbaar aantal restaurants. We kunnen in de Georgische sferen blijven en een lokale maaltijd scoren, maar kunnen ook voor wat afwisseling kiezen. Kutaisi heeft opties voor iedereen!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Rafting op de Aragvi rivier

Ontbijt
Homestay
Dag 11 & 12 :
Kutaisi – Mestia

We komen steeds dichter bij de kust van Georgië, maar zullen nog één plaats bezoeken die je echt niet gemist mag hebben in het binnenland. In Mestia leven voornamelijk de Svan mensen; de etnische minderheid van Georgië die de Svaneti regio waar Mestia zich in bevindt, hun thuis noemen en trots zijn op hun middeleeuwse dorpjes in deze regio. Voordat we in Mestia aankomen brengen we eerst een bezoek aan de Inguri dam. Dit is de op één na grootste betonnen dam van de wereld en dat is minstens net zo spectaculair als dat het klinkt! Het zien van deze dam alleen kan al als adembenemend beschreven worden, maar wat zou je zeggen als we je vertellen dat je de kans krijgt om (optioneel) met een motorboot over het reservoir te varen? Dat kan je niet aan je voorbij laten schieten toch?

Mestia is zo prachtig gelegen midden in de bergen, dat je je hier prima een volledige dag kan vermaken om de omgeving en het dorp te verkennen. Ook kun je natuurlijk gewoon lekker ontspannen onderuit zakken met het uitzicht op één van de indrukwekkende bergen. Kan je niet stilzitten? Dan kun je op dag 12 kiezen uit twee toffe optionele activiteiten. Ten eerste kun je meegaan met de excursie naar Ushguli, één van de hoogst gelegen bewoonde dorpen in Europa. We hiken hier een stukje door het gebied en pakken de kabelbaan naar de Zuruldi berg, hopelijk heb je geen hoogtevrees! Een andere mogelijkheid is om de omgeving van Mestia te verkennen tijdens een paardrijdtocht. Dit is een unieke ervaring die je niet zo snel meer zult vergeten.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (2x)
 • Diner (2x) *
 • Bezoek aan Inguri dam
Optioneel
 • Motorboot-tocht
 • Excursie naar Ushguli en Mount Zuruldi
 • Paardrijdtocht

* Onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië € 150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Ontbijt, Diner
Homestay
Dag 13 & 14 :
Mestia – Batumi

Ruik jij wat ik ruik? Ja, het is de zee! Na 2 weken door het vasteland van Georgië gereisd te hebben lijkt het alsof we in een heel ander land aangekomen zijn. Batumi is de op één na grootste stad van Georgië en een echt paradijs voor strandliefhebbers én feestbeesten. Batumi kent gezellige boulevards, uitgestrekte stranden, knusse en hippe strandtenten en vooral heel veel ontspanning en plezier. Heb je zin in een fancy cocktail met het uitzicht op de kustlijn óf wil je een ritje wagen in het reuzenrad? Alles is hier mogelijk! Batumi is dé perfecte plek om na alle actie en avontuur onderuit te zakken en alle indrukken eens goed te laten bezinken, terwijl we genieten van het heerlijke weer. Ons hotel is centraal gelegen zodat we makkelijk de keuze kunnen maken tussen strand en stad.

Op onze volledige dag in Batumi kun je natuurlijk kiezen om heerlijk niets te doen en deze gezellige en ontspannen stad je te laten leiden. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met onze lokale gids, die je alle must-see’s van de stad laat zien. We sluiten de tour af bij de botanische tuin van Batumi, zodat je nog eens wat mooie foto’s kan maken van alle flora en fauna die Georgië kent.

Op onze laatste avond in Batumi neemt de reisleider ons mee op een echte Mambo-kroegentocht! We hoppen langs de gezelligste bars en clubs van de stad en laten geen hot spot aan ons voorbij gaan. Dat wordt dansen tot in de vroege uurtjes!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (2x)
 • Kroegentocht in Batumi (inclusief 1 drankje p.p.)
Optioneel
 • Stadstour Batumi inclusief bezoek aan Botanische tuin

Ontbijt
Hotel

Op onze laatste volledige dag in Georgië pakken we nog één lokale ervaring mee en dat is het reizen met het openbare vervoer. Per trein reizen we van Batumi terug naar de hoofdstad Tbilisi. Natuurlijk gaat dit niet alleen sneller dan met de bus, het is ook nog eens een leuke ervaring omdat de treinen hier toch heel anders zijn dan in Nederland.

In Tbilisi wordt het tijd om de reis in stijl af te sluiten. We kunnen gezellig samen uit eten gaan en proosten op een gezellige reis, maar mochten we nog wat energie hebben na de kroegentocht van gisteren; dan kunnen we ook nog wat gezelligheid opzoeken vanavond.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Treinrit met openbare trein

Ontbijt
Hostel

De laatste dag is helaas alweer aangebroken en het wordt tijd om afscheid te nemen van Georgië. Na het ontbijt worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht, waar we onze avonturen en herinneringen mee zullen nemen naar huis.

Ontbijt

Data & Prijzen

REISDATA VERTREKGARANTIE PRIJS BESCHIKBAAR
23 augustus 2024 - 7 september 2024 nog niet €2.349
pers.

Overig

Vervoer naar Georgië

Vanuit Nederland zijn er vluchten vanaf Amsterdam naar Tbilisi met een overstap op een luchthaven in Europa of het Midden Oosten. Het kan zijn dat wij hier van afwijken als dit niet anders mogelijk is. Wanneer je je vlucht via Mambo boekt zit er meteen ruimbagage (20kg) bij inbegrepen.

 • Nadat de reis garantievertrek heeft, regelt Mambo de heen en terugvlucht voor jou en je reisgenoten (die ook de vlucht via Mambo geboekt hebben).
 • Je reist meestal vanaf Nederland samen met andere reizigers, en meestal ook je reisleider, naar Georgië. Je ontmoet elkaar op de luchthaven, checkt daarna samen in en reist met elkaar naar Tbilisi. We kunnen echter niet garanderen dat jullie bij elkaar in het vliegtuig zitten.
 • Bij aankomst op het vliegveld in Tbilisi word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Deze transfer is inbegrepen bij je vliegreis.

Voor meer informatie over het boeken van een vlucht via Mambo of als je zelf je vlucht regelt, verwijzen we je graag door naar onze algemene vervoerspagina.

Boek je reis inclusief vliegticket

Wij maken gebruik van groepsboekingen. Tot 4 – 6 weken voor vertrek worden er stoelen voor ons vastgehouden. De vliegtuigmaatschappij heeft hier uiteraard een termijn aan verbonden. Boek je na de sluitingsdatum dan moeten wij opnieuw een stoel voor je aanvragen. De kans is aanwezig dat deze niet meer beschikbaar is, je met een andere vlucht meegaat en het ticket een flink stuk duurder is. De ticketprijzen die momenteel gelden zijn verwerkt in de prijs inclusief vlucht. Boek op tijd om je plekje veilig te stellen en geen onnodige kosten te maken.

Vervoer in Georgië

Ter plaatse reizen we rond per privébus, met 4×4 voertuigen en met de openbare trein.

Omdat we bij deze reis ook met het openbaar vervoer zullen reizen en met onze eigen spullen moeten lopen, wordt het aangeraden om een backpack mee te nemen in plaats van een koffer. Een backpack is makkelijker te dragen en past makkelijker in een trein. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je bagage tijdens de reis.

De Mambo-reisleider gaat altijd mee tijdens de gehele rondreis en zal dus ook altijd meereizen met de minibusjes en met het openbaar vervoer.

Verblijf

Tijdens deze rondreis Georgië verblijven we in hostels, hotels en in gasthuizen. De kamerindelingen verschillen per accommodatie. Gedurende de hele reis bieden we meer-persoonskamers aan op indeling. Het is niet mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Alle accommodaties zijn van goede kwaliteit en natuurlijk altijd schoon.

Hostels

We verblijven de meeste nachten in echte backpackers hostels en soms in hostels met iets meer luxe. In sommige hostels hebben we 2 tot 4 persoonskamers, in andere hostels verblijven we in mixed dorms. Jongens en meiden slapen in deze dorms op dezelfde kamer. In de accommodaties met 2 tot 4 persoonskamers houden we rekening met de verhouding jongens en meiden in de groep.

Hotels

Wanneer we in een hotel verblijven deel je altijd een kamer met één of meerdere reisgenoten van hetzelfde geslacht. Hotels hebben over het algemeen iets meer luxe en hebben soms een zwembad.

Gasthuizen

Wanneer we verblijven bij de gastgezinnen hoeven we niet al teveel luxe te verwachten, al is de ervaring vaak wel heel bijzonder. We slapen hier op meerpersoonskamers die verschillen in grootte. Wanneer we met een grote groep zijn zullen we soms verdeeld worden over enkele gasthuizen die dicht bij elkaar liggen.

Ter plekke te betalen

Tijdens deze reis verblijven we veel in gasthuizen en hier zul je regelmatig een heerlijke lokale maaltijd voorgeschoteld krijgen. Ook zullen we op verschillende momenten een heerlijke picknicklunch krijgen. Deze maaltijden zijn onderdeel van het maaltijdenpakket waar je bij aankomst in Georgië €150,- voor dient te betalen aan de reisleider.

Opmerkingen

 • Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel wenselijk.
 • Wijzigingen voorbehouden
 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (sto-garant.nl/downloads).

In/exclusief

Inclusief

 • Reisprogramma dag 1 t/m 16 zoals beschreven
 • Vervoer ter plaatse per privévervoer en trein
 • Verblijf afwisselend in hostels, hotels en gasthuizen
 • Tbilisi stadstour
 • Rondleiding aardewerk-werkplaats
 • Kookworkshop
 • Entree Vashlovani National Park + bezoek aan moddervulkanen
 • Rondleiding in Mtskheta
 • Korte hike in Kazbegi
 • Hike door Sno Valley
 • Rafting op de Aragvi rivier
 • Bezoek aan Inguri dam
 • Kroegentocht in Batumi (inclusief 1 drankje p.p.)Fietstour in Porto
 • 14x ontbijt
 • Mambo reisbegeleiding
 • Reserveringskosten €30,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50

Exclusief

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Maaltijdenpot: €150,- (3x lunch en 6x diner)
 • Entreegelden
 • Optionele activiteiten
 • Overige uitgaven/fooien
 • Toeristenbelasting
 • Reis-/annuleringsverzekering incl. bijzondere sportendekking

FAQ's

Welke reisdocumenten heb ik nodig om deze reis te doen?

Voor deze rondreis moet je minstens in het bezit zijn van een legitimatiekaart die nog minstens 6 maanden geldig is na deze reis. Je hebt geen visum o.i.d. nodig om deze reis te doen.

Eisen aan paspoorten en benodigde documenten wijzigen nog wel eens. Controleer daarom ruim voor vertrek altijd de meest informatie over alle benodigde reisdocumenten.

Let op, deze informatie geldt alleen wanneer je de Nederlandse nationaliteit hebt. Bij een andere nationaliteit dien je deze informatie zelf te achterhalen. Neem contact op met je ambassade.

Tip: Neem een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs mee of stuur deze bijvoorbeeld naar je e-mailadres. Mocht het origineel zoek raken, dan heb je een voorbeeld voor de autoriteiten.

Wanneer ontvang ik mijn vliegticket?

Wanneer je je vliegticket via Mambo hebt geboekt, ontvang je deze samen met de laatste reispapieren. We streven ernaar de reispapieren ongeveer 1 week voor vertrek klaar te zetten in je VakantieLounge. De vluchttijden zijn pas definitief wanneer je de reisdocumenten van ons ontvangt.

Ben ik voldoende verzekerd?

Een geldige reisverzekering met dekking voor alle activiteiten en bijzondere sporten in het door jou gekozen reisprogramma is bij Mambo reizen verplicht. Ook het hebben of afsluiten van een (gecombineerde) annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Uiteraard ben je vrij in de keuze van je verzekeringsmaatschappij. Wij werken samen met Anker Insurance. Wanneer je bij Mambo een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat je automatisch gedekt bent voor het ondernemen van bijzondere sporten.

Ben je via Mambo verzekerd, vergeet dan niet het polisnummer van de verzkering mee te nemen. Dit is het nummer van je boekingsbevestiging. Heb je een eigen reisverzekering neem dan een kopie van je polis mee, waar je polisnummer op vermeld staat. In geval van een calamiteit heb je dit nummer nodig. Je kunt bij Mambo tot 1 dag voor vertrek je reisverzekering afsluiten.

Indien je nog niet verzekerd bent, raden wij je aan vóór vertrek een reisverzekering af te sluiten. De kosten voor een dokters- of ziekenhuisbezoek kunnen in het buitenland behoorlijk oplopen!

Wat is de lokale valuta in Georgië?

In Georgië gebruiken ze de Georgische lari als betaalmiddel.

Heb ik een creditcard nodig?

Wij raden aan een creditcard alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel, dit omdat er geen probleem zou moeten zijn om met een reguliere bankpas te betalen of geld te pinnen.

Hoeveel geld ben ik ter plaatse kwijt aan activiteiten en maaltijden?

Bij deze rondreis zit het ontbijt standaard inbegrepen, evenals enkele lunches en diners. Je hoeft dus enkel geld mee te nemen voor de overige maaltijden. De prijzen van het eten en drinken in Georgië liggen over het algemeen lager dan in Nederland. Wij raden aan om rekening te houden met ongeveer 200 á 250 euro aan zakgeld voor het eten en drinken.

In deze rondreis zitten tevens al enkele activiteiten inbegrepen. Daarnaast bieden wij enkele optionele activiteiten aan. Geen van deze activiteiten zijn verplicht en wat je wilt doen is volledig afhankelijk van je interesses en je eigen budget. Gemiddeld besteden de meeste Mambo reizigers nog tussen de 100 en 200 euro extra aan optionele en extra activiteiten.

Zijn fooien gebruikelijk in Georgië?

Net als in Nederland zijn fooien in Georgië gebruikelijk als waardering van de service, maar is het nergens verplicht.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor het reizen door Georgië. Gezondheidsadviezen wijzigen echter regelmatig. Neem daarom bij twijfel altijd contact op met je huisarts of de organisatie Thuisvaccinaties. Op de website van Thuisvaccinaties kun je de algemene adviezen per land vinden. Tip: het kan handig zijn om je reisroute bij je te hebben tijdens je afspraak.

Mambo heeft in samenwerking met Thuisvaccinaties een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Welke andere medicatie moet ik meenemen?

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast is ORS (Oral Rehydration Salt) tegen uitdroging aan te raden.

Welke talen spreken ze in Georgië?

In Georgië wordt Georgisch gesproken. Over het algemeen spreken de meeste mensen ook wel een redelijk woordje Engels, zeker mensen die in de horeca en/of toerisme werken.

Is er een tijdsverschil met Nederland in Georgië?

In Georgië is het altijd 3 uur later dan in Nederland.

Is Georgië veilig om rond te reizen?

Er zijn gebieden in Georgië waar het wordt afgeraden om rond te reizen en deze gebieden zullen wij dan ook niet bezoeken tijdens deze reis. Verder is Georgië een veilig land om rond te reizen. Natuurlijk is het op de toeristische plekken altijd belangrijk om je spullen goed in de gaten te houden en je hele waardevolle spullen veilig op te bergen. Luister altijd naar het advies van je reisleider over waar het wel en waar het minder veilig is.

Gaat er een Nederlandse Mambo reisleider mee?

Ja, er gaat met deze reis altijd een Nederlandse Mambo reisleider mee. Deze is 24/7 bij de groep en is echt onderdeel van de groep.

Van welk niveau zijn de hikes/wandelingen?

De inbegrepen hikes en wandelingen tijdens deze reis zijn van een toegankelijk niveau en voor iedereen met een goed portie doorzettingsvermogen goed te doen. Tijdens de reis kan het ook op enkele momenten voorkomen dat er kleine stukjes (met de bagage) gelopen moet worden.

Heb ik een backpack nodig?

Mambo reizen zijn avontuurlijk ingesteld en aangezien je een rondreis maakt en je tas regelmatig in- en uitpakt raden we sterk aan om met een backpack te reizen. Ten eerste kun je een backpack het makkelijkste dragen en heb je deze goed ingepakt, dan weegt deze ook het minste. Een backpack is makkelijk te vervoeren, kun je nog wel eens op schoot nemen en is makkelijk te stapelen tijdens het vervoer. En met de backpack op je rug heb je je handen vrij! Wanneer je een koffer of reistas meeneemt met wieltjes, hou er dan rekening mee dat niet alle wegen geschikt zijn voor deze wieltjes en je dus regelmatig je koffer of reistas moet dragen.

Heb ik een wereldstekker nodig?

In Georgië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Je hebt dus geen wereldstekker nodig.

Wat neem ik mee?

Een complete paklijst ontvang je bij de laatste reisdocumenten en –informatie. De onderstaande lijst is alvast richtinggevend.

 

Financieel/Administratief:

Tickets/reserveringsbevestigingen

Paspoort/Legitmatiekaart (+kopie in bijv. mail)

Pinpas & evt. reserve-betaalmiddel

Contant geld

 

Kleding:

T-shirts (sneldrogend)

Shirt met lange mouwen

Trui

Luchtige broeken/rokken/jurkjes lang en kort

Prettig zittende wandel- of sportschoenen

Teenslippers

Hoed/pet of iets dat je in je nek kunt leggen tegen de zon

Zwemkleding

Zonnebril

 

Overig:

Dag rugzak (‘day pack’)

Zonnebrandcréme

(opblaas)kussen

Deet/insectenspray

(wegwerp)poncho

Drinkfles

Reisapotheek

Evt. powerbank

Kaart

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

Rondreis Georgië
Vanaf €2.349
/ Prijs incl. vlucht
 • Eigen reisleider
 • Met leeftijdsgenoten
 • Geen grote groepen
 • 100% geregeld
 • Rondreis met bagage vervoer
 • Vliegtuig
 • Hotel | Hostel | Homestay
 • 6 - 16