Menu

Rondreis Sri Lanka

18 Dagen

Off the beaten track Avontuur in Sri Lanka

Wanneer je met Mambo naar Sri Lanka reist, beland je in een rollercoaster van bijzondere belevingen. Op elke plek weer een nieuw avontuur! We komen op mooie plaatsen die andere reizigers missen, beleven onvergetelijke momenten met vriendelijke Sri Lankanen en staan oog in oog met olifanten en luipaarden tijdens safari’s in nationale parken.

Na Colombo verkend te hebben, ontdekken we dat Sigiriya nóg een rots heeft die beklommen kan worden. De beklimming van Pidurangala is uitdagend, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht op Sigiriya Rock. In de buurt van Kandy verblijven we bij een lokale gemeenschap. Wanneer we ontvangen worden met een heerlijk diner, schuiven de nieuwsgierige dorpsbewoners waarschijnlijk aan om hun nieuwe inwoners te verwelkomen. Zullen we een paar flessen Arrack meenemen om te proosten op de gastvrijheid? Niet te veel drinken, want de volgende dag maken we een trekking en spelen we een westrijdje volleybal tegen lokale jongeren. Ook kunnen we een bezoek brengen aan een schooltje en wellicht nog een les geven of een andere activiteit ondernemen met de schoolkinderen. Nadat we onze nieuwe vrienden gedag hebben gezegd, stappen we op de trein voor één van de mooiste treinritten ter wereld en komen uit in het backpackersdorp Ella. Hier kunnen we mooie hikes maken en genieten van mooie vergezichten. Sri Lanka staat bekend om de mooie stranden aan de oost- en zuidkust. Arugam Bay* behoort tot de beste 10 surfspots ter wereld en is een laidback dorp. Wanneer we daar op zaterdagavond zijn, belanden we vast en zeker op de legendarische Mambo’s beachparty. Ons volgende paradijs is het Yala National Park, waar we verblijven in comfortabele tenten voor een echte wildlife ervaring. Vanuit hier kunnen we op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala National Park. Wanneer we de zuidkust verder verkennen komen we uit in levendige Mririssa, waar we met een cocktail in de hand op het strand kunnen chillen. Als laatste bezoeken we Galle, waar we een stuk Hollandse historie vinden.
Sri Lanka is een eiland, net zo groot als Nederland en België bij elkaar. Op een relatief klein oppervlak vind je alle ingrediënten voor een perfecte rondreis! Indrukwekkende boeddhistische tempels, heldergroene theeplantages, hoge bergtoppen, natuurparken vol met wildlife, een koloniaal verleden met Hollandse invloeden, de beste golven, paradijselijke stranden om bij weg te dromen en een goedlachse bevolking.

Highlights Sri Lanka

 • Mooiste treinrit van Kandy naar Ella
 • Hike over de famous Nine Arch Bridge
 • Olifanten en krokodillen spotten
 • Verblijf bij de lokale gemeenschap
 • Surfen in Arugam Bay
 • Wildlife experience in Yala National Park

Jouw Reis

Op dag 1 vertrekken we met het vliegtuig richting Colombo. Meestal wordt er vanaf Schiphol gevlogen, maar het kan soms voorkomen dat we hiervan af moeten wijken.

We beginnen ons reisavontuur op dag 2 met het ontdekken van de hoofdstad van Sri Lanka! De eerste nacht verblijven we in een hostel. Colombo werd door toeristen vaak vermeden door een slecht imago. De stad ondergaat een modernisering. Om een goede indruk van de hoofdstad te krijgen, maken we een stadswandeling onder begeleiding van een lokale gids. De gids neemt ons mee naar Galle Face Green en naar de chaotische straatjes van Slave Island. Hier stappen we in het dagelijks leven van de Sri Lankanen. Proef Kottu Rotti, streetfood wat je niet mag missen als je hier rondloopt. Een perfecte eerste kennismaking met Sri Lanka!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Stadstour Colombo

Hotel

We verlaten de hoofdstad van Sri Lanka na het ontbijt voor het hart van de culturele driehoek van Sri Lanka; Sigiriya. Sri Lanka kent momenteel 7 UNESCO plekken en Sigiriya is er één van.  Na een rit van ongeveer 3,5 uur komen we aan in Sigiriya en checken we in bij het resort. Onderweg maken we een stop om het lokale drankje belimal te proberen. Sigiriya heeft de bekendste attractie van het land, Sigiriya Rock Fortress. Deze leeuwenrots, met muurschilderingen en overblijfselen van een paleis bovenop de rots, kun je beklimmen (optioneel, entreegelden ca. US$ 30). We raden aan dit laat in de middag te doen vanwege de warmte, maar vooral om de grote drukte te mijden. Check in bij het resort en kies voor een vrije middag of een actieve klim!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Beklimming van Sigiriya Rock Fortress

Ontbijt
Hotel
Dag 4 :
Sigiriya

Wat niet veel toeristen weten is dat er vlakbij Sigiriya Rock nog een rots is, die beklommen kan worden. Wij vinden de beklimming van Pidurangala Rock een nog mooiere beleving en nemen je daarom ook mee naar de top van deze rots. Vanaf Pidurangala heb je namelijk een waanzinnig mooi uitzicht op de Sigiriya Rock. De klim naar boven is nog een stuk avontuurlijker. Het eerste deel van de beklimming is voor iedereen goed te doen, maar het laatste stukje is echt klim en klauterwerk. Zodra je boven bent wordt de inspanning beloond! We komen hooguit een paar backpackers of locals tegen, maar het kan ook goed mogelijk zijn dat we de top van de rots helemaal voor onszelf hebben.

Vanaf Pidurangala Rock heb je al gezien dat Sigiriya omgeven is door jungle. In dit gebied leven veel olifanten. Je kunt ze zo maar tegenkomen wanneer ze de weg oversteken. In de omgeving zijn twee nationale parken, waar je op zoek kunt gaan naar deze reusachtige beesten. In Minneriya en Kaudulla worden olifantensafari’s aangeboden (optioneel ca US$ 35 per persoon) per jeep. We laten ons ter plekke informeren in welk park de kans het grootste is om olifanten te zien en kunnen daar op safari. Wanneer je geluk hebt zie je honderden olifanten langs de waterkant!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Hike naar Pidurangala Rock
Optioneel
 • Jeepsafari in Kaudulla of Minneriya National Park

Ontbijt
Hotel

We laten Sigiriya achter ons en reizen zuidwaarts naar Kandy, de tweede stad van Sri Lanka. De stad ligt ingeklemd tussen een meer en de bergen. Kandy is vooral bekend vanwege de ‘Temple of the Tooth’. Hier schijnt een tand van Boeddha achter een gouden deur bewaard te worden. Een bezoek aan deze tempel is een aanrader, ook al is de tand niet te zien (optioneel, ca. US$ 20)! Na ons bezoek aan Kandy reizen we nog 20 kilometer verder. Wanneer we het stadje Digana gepasseerd hebben komen we uit op het platteland. De komende drie nachten verblijven we in een community homestay, oftewel we leven samen met locals in een klein dorp! Er zijn twee huizen waarin we verblijven en diverse dorpsbewoners hebben een kamer voor gasten. We verdelen ons over de verschillende slaapplekken. Alle maaltijden zijn de komende dagen inbegrepen. Onze gastvrouwen verwelkomen ons met rijst en curry! Nieuwsgierige dorpsbewoners schuiven wellicht aan en eten een hapje mee.  Als er arrack op tafel komt kan het wel eens een latertje worden. Er staan ons een paar mooie dagen te wachten!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Diner
Optioneel
 • Bezoek aan de Temple of the Tooth

Ontbijt, Diner
Homestay

Vandaag staat in het teken van het dagelijks leven in Sri Lanka! Op een paar kilometer van onze homestays is een schooltje, waar we een bezoek aan kunnen brengen. De meeste kinderen uit de dorpen rondom Polwaththa zitten op deze school en worden blij als er nieuwsgierige buitenlandse jongeren op bezoek komen. Het schooltje is geopend van maandag t/m vrijdag en gesloten in het weekend en schoolvakanties (december, april en augustus). Het bezoeken van het schooltje kan alleen wanneer deze geopend is. Wanneer je pennen, papier, kleurpotloden, schriftjes en andere schoolspullen mee hebt genomen naar Sri Lanka kun je die overdragen aan één van de leraren of leraressen. We krijgen een idee wat het schoolsysteem in Sri Lanka inhoud en na het bezoek aan de school stappen we op een lokale openbaar vervoerbus, die niet druk is. Na 20 minuten stappen we uit bij het begin van een junglepad naar een prachtige waterval. Tijd voor een verfrissende douche!

Zin in een wedstrijdje volleybal Mambo tegen lokale jongeren? Wij lange Hollanders moeten dat toch kunnen winnen?

Wie van koken houdt kan onze gastvrouwen meehelpen in de keuken. Wie weet leer je meer over de Sri Lankaanse keuken. Wellicht gebruiken we groenten van het eigen land, of we gaan naar de markt om de ingrediënten voor het diner in te kopen. Welke curry’s zet jij op tafel?

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Picknick lunch
 • Diner
 • Wandelexcursie naar lokale school en waterval
 • Vervoer per lokale bus
Optioneel
 • Middagwandeling naar volleybalvelden (1,5km)
 • Kookles

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Het wordt tijd om afscheid te nemen van onze nieuwe vrienden! Een volgend avontuur staat ons te wachten. Vanaf Kandy reizen we per trein naar Ella. Deze treinrit duurt 6 uur, maar is één van de mooiste treinritten ter wereld. De trein rijdt door een magisch landschap, in mist gehulde bergen, rijstvelden, heldergroene theeplantages, hoge watervallen in de verte en kleine dorpjes met vriendelijk zwaaiende bewoners. De tijd vliegt voorbij! We reizen in de tweede of derde klasse, wat een prachtige beleving is. De ramen en deuren zijn open, waardoor je echt het gevoel hebt buiten te zijn. Locals gebruiken deze trein ook voor woon-werkverkeer, om handelswaar mee te nemen of om op familiebezoek te gaan. Aan het einde van de middag komen we aan op het treinstation van Ella, een bij backpackers geliefd bergdorp. Vanavond kunnen we bij een community restaurant, vlak bij de homestays, gaan eten (niet inbegrepen). Hier hebben ze een fantastisch rijst- en curry buffet.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Lokale treinrit naar Ella
Optioneel
 • Dinerbuffet

Ontbijt
Hostel
Dag 8 :
Ella

In Ella kun je prachtige hikes maken (optioneel). We kunnen dit het beste ’s ochtends vroeg doen, omdat dan meestal het weer het beste is. We lopen over het spoor naar de bijzondere Nine Arch Bridge, gebouwd door de Engelsen in koloniale tijd. Hier kunnen we even wachten tot de trein deze brug passeert, maar we kunnen ook een stukje omhoog lopen naar Asanka Café, waar we het beste uitzicht op de brug hebben. Vervolgens beginnen we aan de beklimming van Little Adams Peak (1141m hoogte). Via theeplantages, een luxe hotel en een dorpje waar theeplukkers wonen komen we uit bij honderden trappen die ons naar de top van Little Adams Peak leiden. Eenmaal boven aangekomen worden we beloond met fantastisch uitzicht op Ella Rock en Ella Gap. ’s Middags kunnen we een terrasje pakken in het gezellige dorp.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Wandeling naar Little Adams Peak & Nine Arch Bridge

Ontbijt
Hostel

Wie nog niet genoeg heeft van de bergen kan vanmorgen mee met de beklimming van Ella Rock (1360m). Deze hike (optioneel) is pittiger dan de beklimming van Little Adams Peak. Na een klim en wandeling van ongeveer 2,5 uur bereiken we de top van Ella Rock en kun je genieten van een grandioos uitzicht. Het eerst stuk van de wandeling gaat over het spoor, gevolgd door een stevige klim. Neem genoeg water en wat te snacken mee voor onderweg. Wanneer we na ca. 4 a 5 uur terugkeren van de beklimming van Ella Rock genieten we van het ontbijt, waarna het tijd is om de bergen te verlaten. Onze volgende bestemming is Arugam Bay, het surfparadijs van Sri Lanka! Arugam Bay ligt aan de oostkust en is tussen april en september de beste plek om te surfen. Ook in oktober en november vind je hier nog goede golven. Tijdens onze wintermaanden is het klimaat in Arugam Bay minder gunstig en zullen wij ervoor kiezen te verblijven aan het strand van de zuidkust (waar juist in de wintermaanden het klimaat gunstig is).

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
Optioneel
 • Hike naar Ella Rock

Ontbijt
Hotel
Dag 10 & 11 :
Arugam Bay

Wil jij eens proberen op een surfboard te staan? Wie nog nooit eerder gesurft heeft, kan vandaag een surfles nemen. Heb je al ervaring met surfen, dan heb je vast naar deze dag uitgekeken. Huur een surfboard en geniet van de beste golven die je in Sri Lanka kunt vinden.  Na je surfsessie wil je vast lekker chillen op het strand. Arugam Bay is een laidback surfersdorp met een relaxte sfeer. Je vindt er vele surfshops en diverse leuke barretjes. De favoriet bij surfers is Mambo’s, waar op zaterdagavond beachparty’s georganiseerd worden die pas eindigen wanneer de laatste mensen weg gaan. Meestal is dat pas bij zonsopkomst.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (2x)
Optioneel
 • Surflessen

Ontbijt
Hotel

We verruilen het strand voor de prachtige natuur van Sri Lanka. We reizen naar het Yala National Park aan de zuidkust en verblijven hier op een mooie plek in de natuur voor een echte wildernis ervaring. We slapen deze nacht in (safari)tenten, vlak naast het Yala National Park. De tenten zijn eenvoudig maar uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabele kampeerervaring. De camping komt ‘s avonds echt tot leven met de eettafels rond het kampvuur en verlichting door fakkels en kaarsen. In de avond kunnen we de prachtige sterrenhemel bewonderen, een unieke ervaring!

Inbegrepen
 • Overnachting
 • BBQ diner

Ontbijt, Diner
Safaritent

De volgende ochtend kun je vroeg mee op safari in Yala National Park. Het unieke Yala ligt in het droge vlakke zuiden, vlak aan zee. In dit natuurpark leven talrijke diersoorten, zoals olifanten, beren, krokodillen, flamingo’s, toekans, herten, slangen en honderden vogelsoorten. Maar het hoogtepunt van de safari is het spotten van een luipaard. Hoewel deze beesten met regelmaat gespot worden, valt het natuurlijk niet te garanderen.

Nadat we de optionele safari in de vroege ochtend achter de rug hebben, reizen we door naar onze volgende bestemming: het Sinharaja regenwoud. Hier nemen we deel aan een restoratie-project van het regenwoud; we krijgen de kans om een boom te planten en zo een bijdrage te leveren aan de natuurbescherming in Sri Lanka. Vervolgens krijgen we een lokale lunch voorgeschoteld door de locals die het project beheren in een authentieke modderhut.

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt
 • Bezoek aan het regenwoud restoratie project
 • Lokale lunch
Optioneel
 • Safari in Yala National Park

Ontbijt, Lunch
Hotel | Hostel
Dag 14 - 16 :
Sinharaja - Mirissa

Na ons verblijf in het Sinharaja regenwoud reizen we door naar de laatste stop van onze reis, Mirissa. Dit is een heerlijke kustplaats waar we op een perfecte manier de reis kunnen afsluiten!

In Mirissa hebben we twee volle dagen om nog even lekker te chillen aan het strand. We merken direct dat het hier een stuk drukker is maar de sfeer blijft gezellig en relaxt. Het publiek bestaat hier voornamelijk uit jonge backpackers. Aan het strand zijn vele barretjes en restaurants. Het is hier heerlijk om met een cocktail op een strandbedje te relaxen en ’s avonds een barretje op te zoeken. Heb je nog niet genoeg van het surfen? Dan kunnen we naar Weligama gaan, een kustplaatsje vlakbij Mirissa en de perfecte surfspot aan de zuidkust!

Inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt (3x)
Optioneel
 • Surftrip naar Weligama

Ontbijt
Hostel

Onze volgende bestemming is Galle, vooral bekend vanwege het goedbewaarde Hollandse fort. Hier kunnen we een wandeling (optioneel US$ 50 per persoon) door het fort maken met een lokale gids. Elke lokale gids is hier een geweldige verhalenverteller. De gids neemt ons mee terug in de koloniale tijden van de Portugezen, Hollanders en Engelsen, maar ook het heden wordt zeker niet vergeten.

Na dit Hollandse stukje historie reizen we via de zuidwestkust terug naar Colombo. Op de terugweg kunnen we nog een stop maken bij het Kosgada Turtle Hatchery of het indrukwekkende Tsunami Museum. Vervolgens reizen we terug naar de airport van Colombo, waar we ’s avonds of ’s nachts op het vliegtuig terug naar Nederland stappen. We komen de volgende ochtend op dag 18 in Nederland aan.

Optioneel
 • Galle wandeling naar Hollands Fort
 • Kosgada Turtle Hatcher en Tsunami Museum

Ontbijt

Data & Prijzen

REISDATA VERTREKGARANTIE PRIJS BESCHIKBAAR
10 juli 2024 - 27 juli 2024 ja! €2.687
pers.
11 september 2024 - 28 september 2024 bijna €2.439
pers.

Overig

Gemiddelde leeftijd rondreis Sri Lanka

Bij het plannen van jouw volgende avontuur streven wij ernaar om jou de best mogelijke informatie te bieden. Op basis van gegevens van voorgaande reizen, pre-registraties, opties en boekingen hebben wij per reis de leeftijden van de deelnemers aangegeven. Hoewel we geen glazen bol hebben, geeft deze informatie je een goede indicatie van de leeftijd van jouw potentiële reisgenoten.

In de onderstaande grafiek zie je de leeftijdspercentages voor deze specifieke reis. Mocht het gaan om een nieuwe reis, tonen we informatie gebaseerd op het gemiddelde van al onze reizen.

Vervoer naar Sri Lanka

Mambo werkt samen met diverse airlines, zoals Emirates en KLM. Vanuit Nederland zijn er vluchten vanaf Amsterdam naar Colombomet een overstap op een luchthaven in Europa, het Midden Oosten of in Azië. Het kan zijn dat wij hier van afwijken als dit niet anders mogelijk is. Wanneer je je vlucht via Mambo boekt zit er meteen ruimbagage (20kg) bij inbegrepen.
 • Nadat de reis garantievertrek heeft, regelt Mambo de heen en terugvlucht voor jou en je reisgenoten (die ook de vlucht via Mambo geboekt hebben).
 • Je reist meestal vanaf Nederland samen met andere reizigers, en meestal ook je reisleider, naar Sri Lanka. Je ontmoet elkaar op de luchthaven, checkt daarna samen in en reist met elkaar naar Colombo. We kunnen echter niet garanderen dat jullie bij elkaar in het vliegtuig zitten.
 • Bij aankomst op het vliegveld in Colombo word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Deze transfer is inbegrepen bij je vliegreis.

Voor meer informatie over het boeken van een vlucht via Mambo of als je zelf je vlucht regelt, verwijzen we je graag door naar onze algemene vervoerspagina.

Boek je reis inclusief vliegticket

Wij maken gebruik van groepsboekingen. Tot 4 – 6 weken voor vertrek worden er stoelen voor ons vastgehouden. De vliegtuigmaatschappij heeft hier uiteraard een termijn aan verbonden. Boek je na de sluitingsdatum dan moeten wij opnieuw een stoel voor je aanvragen. De kans is aanwezig dat deze niet meer beschikbaar is, je met een andere vlucht meegaat en het ticket een flink stuk duurder is. De ticketprijzen die momenteel gelden zijn verwerkt in de prijs inclusief vlucht. Boek op tijd om je plekje veilig te stellen en geen onnodige kosten te maken.

Vervoer in Sri Lanka

Ter plekke reizen we rond met minibusjes. Afhankelijk van de grootte van de groep hebben we 1 of 2 minibusjes, die bestuurd worden door de lokale chauffeur/gids. Deze spreekt vaak een redelijk woordje Engels.
Deze bus brengt ons naar Sigirya en Digana. Op dag 6 worden we met bagage afgezet op het treinstation van Kandy. Vanaf hier reizen we per trein naar Ella in de 2e of 3e klasse. In Ella zullen we geen vervoer nodig hebben. Wanneer we Ella verruilen voor Arugam Bay zal er weer een eigen (mini)bus aanwezig zijn voor de rest van de reis.
De Mambo-reisleider gaat altijd mee tijdens de gehele rondreis en zal dus ook altijd meereizen met de minibusjes.
Tijdens de reis wordt onze bagage ook vervoerd in deze minibusjes. Hou er rekening mee dat je niet al te grote bagage meeneemt, zodat er genoeg ruimte is voor iedereen. Een backpack wordt aangeraden, maar is niet verplicht.

Verblijf

Tijdens deze Sri Lanka rondreis belanden we in het ene na het andere avontuur. Elke plek heeft weer een totaal andere beleving en ook de accommodaties zijn op elke plek weer verschillend. We verblijven in hostels, homestays, eco resorts, (safari) tenten en in een ruime bungalow. De accommodaties zijn natuurlijk altijd van goede kwaliteit en schoon, al dienen we wel rekening te houden met de standaard in het land waar we te gast zijn.
Hostels
Wanneer we verblijven in een hostel, slapen we meestal in een dormroom voor 6-10 personen. Mannen en vrouwen slapen zoveel mogelijk gescheiden, maar het kan zijn dat we in een gemixte kamer overnachten.
Hotels
Meestal hebben de hotels waar we verblijven een zwembad, echter kunnen we dit niet garanderen.  Afhankelijk van de grootte van de accommodatie verblijf je samen met één of meerdere reisgenoten in een accommodatie.
Homestays
Tijdens ons verblijf in Polwaththa community homestay verblijven we letterlijk in het dorp en leven we samen met de dorpsbewoners. Hier slaap je samen met een reisgenoot van je eigen geslacht op een slaapkamer. De huizen hebben douches met beperkt warm water.
Bungalows
Wanneer we verblijven in bungalows hebben we, afhankelijk van de groepsgrootte, één of meerdere bungalows tot onze beschikking. We verblijven met de hele groep in deze gezellige huizen aan de rand van het dorp, midden in de natuur.  Met een beetje geluk zie je zelfs wildlife vanuit de bungalow!
Tenten
We dineren in de buitenlucht bij kaarslicht en in de avond kunnen we gezellig met de groep rond het kampvuur zitten en sterren kijken. Val in slaap met de geluiden van de dieren op de achtergrond. Een echte natuur beleving!

Opmerkingen

 • Je hebt voor de activiteiten geen specifieke ervaring nodig. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel wenselijk.
 • Wijzigingen voorbehouden.

In/exclusief

Inclusief

 • Reisprogramma zoals beschreven vanaf dag 1 t/m dag 16
 • Vervoer per airconditioned (mini)bus
 • Verblijf in hostels, hotels, eco-lodges, tenten en homestays in meerpersoonskamers
 • 15x ontbijt
 • 2x diner
 • 2x lunch
 • Water in de bus
 • Stadstour Colombo met lokale gids
 • Hike naar Pidurangala Rock
 • Wandelexcursie naar lokale school en waterval dag 5
 • Treinreis naar Ella
 • Wandeling naar Little Adams Peak en Nine Arch Bridge
 • Bezoek aan regenwoud restauratie project
 • Lokale Engels sprekende chauffeur/gids
 • Eigen Mambo reisleider
 • Reserveringskosten €30,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50

Exclusief

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Entreegelden & optionele activiteiten
 • Overige uitgaven/fooien
 • Reis-/annuleringsverzekering incl. bijzondere sportendekking
 • Vaccinaties
 • Visum

FAQ

Welke reisdocumenten heb ik nodig om Sri Lanka binnen te komen?

Als reiziger dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane. Daarnaast heb je een visum voor Sri Lanka nodig en dien je in het bezit zijn van een retour- of doorreisticket. Je bent zelf verantwoordelijk voor de controle van de vereiste grensdocumenten voor de door jou geboekte reis. Informeer tijdig of je over de juiste documenten beschikt.
Eisen aan paspoorten en benodigde documenten wijzigen nog wel eens. Controleer daarom ruim voor vertrek altijd de meest actuele informatie over alle benodigde reisdocumenten op: Visumcentrale.
Tip: Neem een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs mee of stuur deze bijvoorbeeld naar je e-mailadres. Mocht het origineel zoek raken, dan heb je een voorbeeld voor de autoriteiten.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Je paspoort dient bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Heb ik een visum nodig?

Ook heb je voor je reis naar Sri Lanka een visum nodig. Het visum kun je aanvragen via internet. De betaling gaat per creditcard. Op een aanvraag voor een visum via de ETA website ontvang je normaal gesproken binnen twee dagen antwoord. Je kunt er ook voor kiezen om je visum via de Sri Lankaanse ambassade aan te vragen via de Visumcentrale maar je bent hier over het algemeen meer geld voor kwijt.

Eisen aan visa wijzigen nog wel eens, controleer daarom ruim voor vertrek altijd de meest actuele informatie over paspoort en visum.

Wanneer ontvang ik mijn vliegticket?

Wanneer je je vliegticket via Mambo hebt geboekt, ontvang je deze samen met de laatste reispapieren. We streven ernaar de reispapieren 2 weken, maar uiterlijk 5 dagen, voor vertrek klaar te zetten in je VakantieLounge. De vluchttijden zijn pas definitief wanneer je de reisdocumenten van ons ontvangt.

Ben ik voldoende verzekerd?

Een geldige reisverzekering met dekking voor alle activiteiten en bijzondere sporten in het door jou gekozen reisprogramma is bij Mambo reizen verplicht. Ook het hebben of afsluiten van een (gecombineerde) annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Uiteraard ben je vrij in de keuze van je verzekeringsmaatschappij. Wij werken samen met Anker Insurance. Wanneer jij bij Mambo een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat je automatisch gedekt bent voor het ondernemen van bijzondere sporten.
Ben je via Mambo verzekerd, vergeet dan niet het polisnummer van de verzekering mee te nemen. Dit is het nummer van je boekingsbevestiging. Heb je een eigen reisverzekering neem dan een kopie van je polis mee, waar je polisnummer op vermeld staat. In geval van een calamiteit heb je dit nummer nodig. Je kunt bij Mambo tot 1 dag voor vertrek je reisverzekering afsluiten. N.B.: Indien je nog niet verzekerd bent, raden wij je aan vóór vertrek een reisverzekering af te sluiten. De kosten voor een dokters– of ziekenhuisbezoek kunnen in het buitenland behoorlijk oplopen!

Wat is de lokale valuta in Sri Lanka?

De lokale valuta van Sri Lanka is de Rupee (LKR). Voor de actuele wisselkoers kun je kijken op oanda.com

Kan ik pinnen in Sri Lanka?

Pinnen is mogelijk in de meeste grote steden. Betrouwbare banken zijn Commercial Bank, Sampath Bank en Seylan Bank. Hou er rekening mee dat het kan voorkomen dat toestellen buiten dienst kunnen zijn, neem dus voldoende cash geld mee.
Let op: de meeste banken zetten hun bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik door skimmers tegen te gaan. Vraag je bank of dit voor jouw pas van toepassing is. Mocht dit zo zijn, vergeet je pas dan niet op “wereld” te zetten.

Heb ik een creditcard nodig?

Creditcards worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Met je pinpas kan je in de meeste steden terecht. Wij raden daarom aan een creditcard alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.

Is Sri Lanka een duur land?

Iedere reiziger heeft zijn of haar eigen persoonlijke budget en bestedingspatroon. Het is dus moeilijk om precies aan te geven wat iemand gemiddeld per dag kwijt is aan bijvoorbeeld eten, drinken, souvenirs, activiteiten of persoonlijke tripjes. Sri Lanka is een relatief goedkope bestemming qua eten en drinken, dit Aziatische land is wel net iets duurder dan bijvoorbeeld Thailand of Vietnam.

Prijspeil:
• Eenvoudige maaltijd: vanaf €1,50
• Lunch: vanaf €1,-
• Westers ontbijt: €4-6
• Wester diner: €6-10
• Biertje in slijterij €1,75 (0,5 liter)
• Biertje in restaurant of feest: €2,25-3,25
• Frisdrank: vanaf €1,-
• Pizza: vanaf €7,-

Zijn fooien gebruikelijk in Sri Lanka?

Fooien in Sri Lanka zijn heel gebruikelijk. De lokale bevolking leeft van het toerisme, dus bij iedere service zal je vaak iets achter moeten laten. Wees jezelf ervan bewust dat fooi vaak een aanvulling op het (lage) salaris is. Ook je chauffeur/gids kun je een fooi geven als je tevreden bent over de service, uiteraard ben je vrij om de hoogte van het bedrag zelf te bepalen, een bedrag rond 5 euro per dag is gebruikelijk. In hotels en restaurants kun je ongeveer 10% aanhouden.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Mambo is geen medische instelling. Gezondheidsadviezen wijzigen regelmatig. Neem daarom altijd contact op met je huisarts of Thuisvaccinaties. Op de website van Thuisvaccinaties kun je de algemene adviezen per land vinden. Tip: het kan handig zijn om je reisroute bij je te hebben tijdens je afspraak.

Aan te raden vaccinaties zijn:
• DTP
• Hepatitis A
• Buiktyfus

Mambo heeft in samenwerking met Thuisvaccinaties een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast is ORS (Oral Rehydration Salt) tegen uitdroging aan te raden.

Moet ik malariapillen slikken?

In Sri Lanka komt geen malaria voor. Zie de website van Thuisvaccinaties voor de nodige informatie. Raadpleeg voor de zekerheid altijd je huisarts of Thuisvaccinaties over het gebruik van malariapillen. Zij zijn de deskundigen en kunnen je hierin het beste adviseren.

Wat voor klimaat heeft Sri Lanka?

Op het overgrote deel van Sri Lanka liggen de temperaturen vrijwel het hele jaar rond de tropische grens van dertig graden. In het noordoosten van het eiland zijn de verschillen tussen zomer en winter iets groter. In de zomermaanden is het daar gemiddeld ongeveer 34 graden en in de wintermaanden liggen de maximum temperaturen rond de 28 graden. In het zuidwesten zijn de verschillen op jaarbasis veel kleiner. In de hoofdstad Colombo bedraagt het verschil tussen de koudste maanden (30 graden) en de warmste maanden (32 graden) slechts twee graden. Ook ‘s nachts blijft het lang warm op Sri Lanka.
De minimum temperaturen liggen, afhankelijk van het gebied en het jaargetijde, tussen de 20 en 26 graden Celsius. In de berggebieden is het koeler, zoals bijvoorbeeld in Nuwara Eliya waar de temperatuur in de regel tien graden lager ligt dan aan de kust. Zo is het overdag gemiddeld 20 tot 23 graden en daalt het kwik in de nachten naar ongeveer tien tot veertien graden.

Wanneer kan ik het beste naar Sri Lanka?

De beste reistijd in Sri Lanka is wat lastiger te bepalen dan voor andere landen. Sri Lanka kent namelijk twee regenseizoenen; de Yala en de Maha. De Yala zorgt voor regen in het zuidwesten van april t/m oktober. De Maha is van november t/m maart in het noordoosten. De regenbuien zijn kort en hevig en vallen meestal in de middag. Tijdens de Maha wordt er daarom een aangepast programma uitgevoerd. Vanwege het regenseizoen in Arugam Bay en het droge seizoen aan de zuidkust slaan we Arugam Bay over en verblijven we een twee nachten aan het strand in Mirissa.

Welke taal spreken ze in Sri Lanka?

In Sri Lanka spreken ze twee talen, Singalees en Tamil. In de toeristische gebieden spreken ze ook prima Engels.

Is Sri Lanka een veilig land?

Reizen in Sri Lanka is veilig, zeker op een georganiseerde manier zoals wij dat doen. In 2009 eindigde de bijna 30 jaar durende burgeroorlog op Sri Lanka. Er is nog wel sprake van verscherpte controle door politie en legereenheden. Vooral in het oosten en in het noorden van het land maar je zult hier vrij weinig van merken.
De meeste Sri Lankanen zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Neemt niet weg dat ook hier de regels voor gezond verstand van toepassing zijn. Loop niet ’s nachts door onverlichte wegen in de steden en loop niet opzichtig ten toon met bezittingen. We raden aan om een slotje op je rugzak te houden en een moneybelt te gebruiken bij het overbruggen van lange afstanden.

Gaat er een Nederlandse Mambo reisleider mee?

Ja, er gaat met deze reis altijd een Nederlandse Mambo reisleider mee. Deze is 24/7 bij de groep en is echt onderdeel van de groep.

Zijn de inclusieve activiteiten verplicht om aan deel te nemen?

Nee, natuurlijk niet! Wij zullen je nooit verplichten om ergens aan deel te nemen. Echter is het wel zo dat de inbegrepen activiteiten onderdeel zijn van de reissom en wanneer je dus niet mee doet aan deze activiteiten, je hier geen geld voor terug kan vragen.

Van welk niveau zijn de hikes/wandelingen?

De wandelingen en hikes die inbegrepen zijn in het programma zijn voor iedereen met doorzettingsvermogen te doen. Hier heb je in principe geen bijzonder goede conditie voor nodig. De optionele hikes variëren van niveau, dit zal altijd toegelicht worden door de reisleider. Voor deze wandelingen geldt ook dat ze met doorzettingsvermogen en een basisconditie te doen zijn.

Heb ik een backpack nodig?

Mambo reizen zijn avontuurlijk ingesteld en aangezien je een rondreis maakt en je tas regelmatig in- en uitpakt raden we sterk aan om met een backpack te reizen. Ten eerste kun je een backpack het makkelijkste dragen en heb je deze goed ingepakt, dan weegt deze ook het minste. Een backpack is makkelijker te vervoeren, kun je nog wel eens op schoot nemen en is makkelijk te stapelen tijdens het vervoer. En met de backpack op je rug heb je je handen vrij! Wanneer je een koffer of reistas meeneemt met wieltjes, hou er dan rekening mee dat niet alle wegen geschikt zijn voor deze wieltjes en je dus regelmatig je koffer of reistas moet dragen.
Probeer niet meer dan 10 – 15 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het een en ander uitwassen (neem zo’n handige tube wasmiddel mee). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een kleine rugzak, een zogenaamde ‘day pack’, voor je handbagage en tijdens de dagtochten ook handig.

Wat voor schoenen heb ik nodig?

Voor deze reis naar Sri Lanka raden we aan om prettig zittende schoenen met een goed profiel mee te nemen. Dit hoeven niet per definitie professionele wandelschoenen te zijn. In Sri Lanka zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. In Sigiriya kun je de Pidurangala Rock beklimmen en in Ella de Ella Rock. Tijdens deze klim heb je spectaculaire uitzichten over het land!

Heb ik een klamboe nodig?

We krijgen vaak de vraag of het nodig is om zelf en klamboe mee te nemen. In de meeste accommodaties, waarmee we samenwerken is een klamboe aanwezig, wanneer deze wenselijk of nodig is. Het is wat ons betreft niet noodzakelijk dat je een eigen reisklamboe meeneemt, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je het prettiger vindt om goed beschermt te zijn tegen muggen. Als je een klamboe meeneemt, neem dan een lichte, compacte en bij voorkeur geïmpregneerde reisklamboe mee, die je makkelijk in je backpack kunt stoppen.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Wij raden wij je aan om een wereldstekker mee te nemen. Het type D zie je het meeste in Sri Lanka.

Wat neem ik mee?

In Sri Lanka in het over hel algemeen lekker warm. Hou er wel rekening mee dat het rondom Kandy en Ella ’s avonds kan afkoelen. Hou Tip: zorg dat je veel verschillende laagjes kleren mee neemt. Mocht het koud worden dan kan je gemakkelijk wat over elkaar aan trekken en je kunt het ook snel weer uitrekken mocht het warmer worden. Meer informatie over bagage ontvang je bij de laatste reisdocumenten. Volgende lijst is alvast richtinggevend:

Financieel/Administratief:
• Tickets/reserveringsbevestigingen (t.z.t.);
• Paspoort (+ kopie in bijv. email);
• Vaccinatieboekje (kan naar worden gevraagd);
• Pinpas & evt. Creditcard (Pinpassen staan vaak alleen geactiveerd op pinnen binnen Europa. Buiten Europa moet vooraf worden aangegeven bij je bank);
• Contant geld

Kleding:
• T-shirts(sneldrogend);
• Shirt met lange mouwen;
• Trui;
• Luchtige broeken/rokken/jurkjes lang en kort;
• Prettig zittende wandel- of sportschoenen;
• Teenslippers
• Hoed/pet of iets dat je in je nek kunt leggen tegen de zon;
• Zwemkleding;
• Zonnebril.

Overig:
• Dag rugzak;
• Zaklamp;
• Zonnebrandcrème;
• Lakenzak kan handig zijn;
• Deet/insectenspray;
• (wegwerp)poncho;
• Drinkfles;
• Reisapotheek;
• Wereldstekker;
• Evt. Powerbank.

Reviewscore:
4.5
- Gebaseerd op 2 reviews
Excellent
1
Very Good
1
Average
0
Poor
0
Terrible
0
 1. Een prachtige reis
  naam: Daphne 15 oktober 2023
  "Ik vond het een zeer diverse reis. Er waren veel verschillende activiteiten en een deel was ook optioneel waardoor je je eigen keuzes kon maken. Ook hebben wij als groep een aantal extra activiteiten kunnen doen omdat wij dat wilden.
 2. Wat een geweldige reis!
  naam: Veerle 15 oktober 2023
  Dit is niet in woorden te bevatten. We hadden een top groep, dat zorgde al voor een fijne ervaring. Daarnaast hebben we zoveel leuks en moois gedaan/gezien. Van hiken, tot bbq-en met het gezelschap van een olifant en we hebben zelfs nog tijd gehad voor een feestje! De twee weken zijn voorbij gevlogen.

Je kunt je vraag via onderstaand formulier versturen.

Rondreis Sri Lanka
Vanaf €2.439
/ Prijs incl. vlucht
 • Speciaal voor jongeren
 • Kleine groepen
 • Lokale beleving
 • Van de gebaande paden
 • Rondreis met bagage vervoer
 • Vliegtuig
 • Hotel | Hostel | Homestay | Bungalow | Tent
 • 6 - 16